Hopp til innhold

Kopierte Bø-brødrenes skytestilling: – Nå er det vi som spør Sturla om råd

Før sesongen visste knapt noen hvem Sturla Holm Lægreid (23) var. Få uker senere har han vunnet tre verdenscuprenn og omtales som verdens beste skiskytter.

xH4N5NsJI2Y

VERDENS BESTE: Sturla Holm Lægreid (t.v.) har prøvd å kopiere Johannes Thingnes Bø på standplass. Nå er det Thingnes Bø som vil kopiere Lægreid.

Foto: BARBARA GINDL / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det blir en eventyrlig helg for Sturla Holm Lægreid. Han er plutselig verdens beste skiskytter!, utbryter NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith når nordmannen kommer i mål i ensom majestet.

Sturla Holm Lægreid gikk først ut på jaktstarten og med kun én bom holdt han unna for konkurrentene og vant sin tredje seier denne vinteren. Det er to mer enn noen annen.

– Jeg er målløs. Selv om det fysiske ikke var like rått som på sprinten var det god luke fra start, og da hadde jeg heldigvis nok, sier Lægreid.

SEIERSINTERVJU: Her forteller Sturla Holm Lægreid om hvordan det var å vinne enda et verdenscuprenn.

Thingnes Bø lot seg imponere

Johannes Thingnes Bø bommet til sammen tre ganger, men gikk en forrykende sisterunde. Han måtte likevel ta til takke med tredjeplass etter å ha tapt spurten mot franske Emilien Jacquelin.

– Jeg har ikke sjans til å vinne med to bom på liggende, men det blir et utrolig spennende løp. Jeg er imponert over dem som slår meg, og da fortjener jeg ikke noe bedre, sier Thingnes Bø.

Deretter kom resten av de norske lagkameratene i mål på rad og rekke.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer fire, Johannes Dale nummer seks og Tarjei Bø nummer syv.

HER SIKRER HAN SEIEREN: Sturla Holm Lægreid med fullt hus på siste skyting.

Kopierte Bø-brødrene

Lægreid har vist at han er enormt sterk på standplass denne sesongen, og før jaktstarten avslørte 23-åringen at Bø-brødrene skal han noe av æren for akkurat det.

– Det var en episode på sommer-NM hvor jeg ikke var helt fornøyd med skytinga mi på sprinten. Så hadde jeg besøk av Bø-brødrene på hotellrommet da de skulle pusse børsa, forklarer han.

uLigVQcrlNQ

FORBILDER: Brødrene Bø har lenge vært et forbilde for Lægreid. Nå har rollene snudd.

Foto: Matthias Schrader / AP

Da ble han inspirert av hvordan kroken, eller «tappen», var plassert på deres våpen, og fikk lyst til å prøve det samme selv.

– Jeg har prøvd å kopiere Johannes og få en mer offensiv stilling. Jeg så på Bø-brødrenes våpen at den ståendetappen var veldig høyt opp i forhold til min, og det gjør noe med tiltinga av våpenet. Så da flytta jeg den cirka fem centimeter opp og har vært fornøyd siden, avslører Lægreid.

Etter nok en triumf av Lægreid er rollene plutselig snudd.

– Jeg og Tarjei har sikkert vært forbilde for Sturla i mange år, og nå er det vi som sitter på middagen og spør Sturla hva han gjør og hvorfor han ser så avslappet ut når han skyter. Sturla er verdens beste skiskytter og han er utrolig god på å ikke være dårlig. Der er det skiskyting handler om, å ikke drite seg ut på skyting, sier Thingnes Bø etter løpet.

sIlJRhs6O3A

PALLEN: To nordmenn og én franskmann var best på jaktstarten i Hochfilzen.

Foto: BARBARA GINDL / AFP

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

    Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

    I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

    «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

    * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

    * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

    Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

    Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

    Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

    Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

    Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

    Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

    Gianni Infantino
    Foto: Torstein Bøe / NTB
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal