Glimt i storform – Hauge utsetter Belgia-overgang

Jens Petter Hauge skulle egentlig til Belgia for å signere for Cercle Brugge i morgen. Nå blir 21-åringen værende i hvert fall noen uker til.

i8QfQWSVuiw
Foto: Fredrik Hagen

Laster innhold, vennligst vent..

– Planen var at jeg skulle reise ned til Belgia i morgen, men jeg blir noen uker til, sier han.

Den unge spilleren trives så godt hjemme i Bodø at han ikke vil reise fra klubben. Glimt har vunnet de seks første kampene i Eliteserien i år og leder tabellen.

– Jeg setter det å reise nedover litt på vent. Nå flyter det her hjemme, og jeg trives veldig godt med det. Det er godt å være meg om dagen, sier han.

Unggutten har tre mål og tre målgivende på seks kamper.

Der andre i Glimt-leiren helst vil dysse ned praten om seriegull er Jens Petter Hauge litt mer frittalende. På spørsmål om bodøværingene er gode nok til å avslutte sesongen helt på topp er han klar i talen.

– Det syns jeg vi har vist i over halvannet år nå, så det overrasker ikke meg at vi er helt der oppe. Vi er gode nok til å vinne gull.

Maktdemonstrasjon

Kasper Junker satte inn sine første to mål i løpet av fem minutter i første omgang. Han gjorde sitt andre hattrick komplett da han satte inn det femte og siste målet for Glimt i andre omgang.

– Stolt av prestasjonen i dag. Brann ønsket å få tempo ned i kampen i dag, men det tillot vi dem ikke, sier Glimt-trener Kjetil Knudsen.

Statistiskken viser at hvert lag som har vunnet seks av de første seks kampene, har vunnet gull den sesongen med unntak av Molde i 1995. Den statisikken mener Kjetil Knudsen er helt uinteressant.

– Det er en fin statistikk. Vi skal bare jobbe med å utvikle dette enda videre. Er man uheldig å får noen alvorlige skader så kan bildet se helt annerledes ut. Vi skal være så ydmyke å si at det ligger mye hardt arbeid foran oss, sier han.

Brann hadde ballen noe i starten av kampen. Men Glimt tok raskt over. Etter en rask kontring, satte Kasper Junker inn sitt første mål for kvelden.

Bodø/Glimt var gode på å vinne tilbake ballen og spilte mye rundt bortelaget. Etter 11 minutter stod det 2-0 til hjemmelaget.

Dansk dynamitt

Etter halvtimen spilt var det annen dansk spiller som skulle komme på scoringslisten. Philip Zinckernagel driblet seg gjennom forsvaret til Brann. Han gikk over ende og det ble dømt straffe til Bodø/Glimt. Zinkernagel valgte å ta straffen selv og satte ballen enkelt i mål.

Brann-trener Lars Arne Nilsen

Det var lite som gikk Lars Arne Nilsen og Brann sin vei søndag kveld.

Foto: Mats Torbergsen

Ulrik Saltnes økte til 4-0, før Junker lakkerte den allerede ferdigspikrede kisten med kampens siste scoring.

– Dette ble stygt. Vi startet kampen bra, men vi gjør noen stygge feil og når de scorer på sine fire første sjanser er det sluttkjørt, sier Brann-trener Nilsen til NRK som legger til at resultatet var fortjent.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland klatrer på verdensrankingen

  Viktor Hovland avanserer én plass på siste verdensranking i golf og er nå nummer 30 på listen som toppes av spanske Jon Rahm.

  Hovland tok 33.-plassen i PGA-mesterskapet som ble avsluttet i San Francisco søndag. Med 30.-plass på listen er Hovland fortsatt rangert som beste skandinav foran Henrik Stenson. Svensken fortsetter å falle på listen og er nå nede på 40.-plass.

  Viktor Hovland
  Foto: Jeff Chiu / Jeff Chiu
 • Kan fortsatt ikke snakke etter velt

  Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen (23) kan fortsatt ikke snakke etter den stygge velten under åpningsetappen av Polen rundt 5. august. Deceuninck-Quickstep-rytteren kommuniserer nå via tekstmeldinger, opplyser lagets lege Yvan Vanmol til belgiske Sporza. I intervjuet som er gjengitt av TV 2 , sier legen at han tror nederlenderen vil komme tilbake på sykkelen igjen, men han vil ikke sette noen tidsfrist.

  APTOPIX Poland Cycling Crash
  Foto: Tomasz Markowski / AP
 • Raja og Høie møter idretten mandag

  Klokken 12.30 skal kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i et møte med representanter for idretten.

  Raja og Høie møter Norges idrettsforbund, Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Bedriftsidrettsforbund og Norges Kampsportforbund. Tema for møtet er breddeidrett for voksne i lys av smittesituasjonen i samfunnet.

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal