Glimt i storform – Hauge utsetter Belgia-overgang

Jens Petter Hauge skulle egentlig til Belgia for å signere for Cercle Brugge i morgen. Nå blir 21-åringen værende i hvert fall noen uker til.

i8QfQWSVuiw
Foto: Fredrik Hagen

Laster innhold, vennligst vent..

– Planen var at jeg skulle reise ned til Belgia i morgen, men jeg blir noen uker til, sier han.

Den unge spilleren trives så godt hjemme i Bodø at han ikke vil reise fra klubben. Glimt har vunnet de seks første kampene i Eliteserien i år og leder tabellen.

– Jeg setter det å reise nedover litt på vent. Nå flyter det her hjemme, og jeg trives veldig godt med det. Det er godt å være meg om dagen, sier han.

Unggutten har tre mål og tre målgivende på seks kamper.

Der andre i Glimt-leiren helst vil dysse ned praten om seriegull er Jens Petter Hauge litt mer frittalende. På spørsmål om bodøværingene er gode nok til å avslutte sesongen helt på topp er han klar i talen.

– Det syns jeg vi har vist i over halvannet år nå, så det overrasker ikke meg at vi er helt der oppe. Vi er gode nok til å vinne gull.

Maktdemonstrasjon

Kasper Junker satte inn sine første to mål i løpet av fem minutter i første omgang. Han gjorde sitt andre hattrick komplett da han satte inn det femte og siste målet for Glimt i andre omgang.

– Stolt av prestasjonen i dag. Brann ønsket å få tempo ned i kampen i dag, men det tillot vi dem ikke, sier Glimt-trener Kjetil Knudsen.

Statistiskken viser at hvert lag som har vunnet seks av de første seks kampene, har vunnet gull den sesongen med unntak av Molde i 1995. Den statisikken mener Kjetil Knudsen er helt uinteressant.

– Det er en fin statistikk. Vi skal bare jobbe med å utvikle dette enda videre. Er man uheldig å får noen alvorlige skader så kan bildet se helt annerledes ut. Vi skal være så ydmyke å si at det ligger mye hardt arbeid foran oss, sier han.

Brann hadde ballen noe i starten av kampen. Men Glimt tok raskt over. Etter en rask kontring, satte Kasper Junker inn sitt første mål for kvelden.

Bodø/Glimt var gode på å vinne tilbake ballen og spilte mye rundt bortelaget. Etter 11 minutter stod det 2-0 til hjemmelaget.

Dansk dynamitt

Etter halvtimen spilt var det annen dansk spiller som skulle komme på scoringslisten. Philip Zinckernagel driblet seg gjennom forsvaret til Brann. Han gikk over ende og det ble dømt straffe til Bodø/Glimt. Zinkernagel valgte å ta straffen selv og satte ballen enkelt i mål.

Brann-trener Lars Arne Nilsen

Det var lite som gikk Lars Arne Nilsen og Brann sin vei søndag kveld.

Foto: Mats Torbergsen

Ulrik Saltnes økte til 4-0, før Junker lakkerte den allerede ferdigspikrede kisten med kampens siste scoring.

– Dette ble stygt. Vi startet kampen bra, men vi gjør noen stygge feil og når de scorer på sine fire første sjanser er det sluttkjørt, sier Brann-trener Nilsen til NRK som legger til at resultatet var fortjent.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Maflin tok innpå - avgjøres i kveld

  Kurt Maflin tok innpå forspranget til Anthony McGill på den andre dagen av kvartfinalen i snooker-VM. Maflin fikk en katastrofestart på kvartfinalen mandag, da han endte under 1-7 mot skotske McGill.

  Tirsdag gjorde han det mye bedre, med hele fem partiseiere og berget dermed videre spill. McGill vant tre partier, som betyr at stillingen er 10-6 før siste sesjon kl. 20.00 tirsdag kveld.

  Dermed går Maflin inn i den siste sesjonen med et mye bedre utgangspunkt enn det så ut til etter den første dagen. Førstemann til 13 partiseiere går videre til semifinalen og er sikret over én million kroner.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / AP
 • Hodebry for Zlatan

  Både Hammarby og AC Milan kan få en plass i europaligaen. Det kan bety et brudd på Uefas regelverk og hodebry for Zlatan Ibrahimovic.

  Hammarby møter Puskas Akademia fra Ungarn i første kvalifiseringsrunde, mens Milan først kommer inn neste runde. Men det er ikke sikkert det er plass til begge klubbene i turneringen, skriver Fotbollskanalen.

  Årsaken er at Ibrahimovic er deleier i Hammarby og kontraktsfestet spiller i Milan. Uefa opplyser til det svenske nettstedet at de overvåker situasjonen.

  Serie A - AC Milan v Atalanta
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ødegaard ønsket til Madrid

  Ifølge spanske aviser er Martin Ødegaard ønsket tilbake i Real Madrid kommende sesong. Avisen Mundo Deportivo fronter i sin baskiske utgave nyheten om at Zinédine Zidane vil bryte den muntlige låneavtalen med Real Sociedad. Det samme melder Spanias mest leste avis, Marca.

  Dermed er det ikke sikkert at Ødegaard vender tilbake til Real Sociedad for starten av sesongoppkjøringen fredag. I fjor sommer ble klubbene enige om en låneovergang for Ødegaard. Da var det en forståelse av at 21-åringen skulle være to år i San Sebastian. Ifølge Marca blir Ødegaards framtid avklart i løpet av få dager.

  Marin Ødegaard tilbake i Madrid
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal