NRK Meny
Normal

- Dæven så godt det var å sitte og vente

Det norske hopplaget sikret nye sølvmedaljene da de ble nummer to bak Østerrike i Holmenkollen lørdag.

Video Hilde reddet sølvet

Tom Hilde reddet sølvet i siste hoppet i 1. omgang

NRK.no fulgte laghoppingen

Norge og Tom Hilde hoppet seg opp fra tredjeplassen i den siste omgangen, men var langt unna Østerrike som vant. Slovenia ble nummer tre etter at konkurransen ble avsluttet etter den første omgangen på grunn av vindforholdene.

- Jeg visste at vi hadde en sjanse da Tyskland måtte vente rett før meg. Jeg fikk ikke med meg hvor langt de hoppet, men skjønte at jeg kunne klare det med et godt hopp, sa Tom Hilde til NRK etter at det ble klart at 1. omgangen ble tellende.

Hva må Norge gjøre for å komme opp på nivået til Østerrike? Diskuter saken under!

Den norske ankermannen ble ikke plaget over at han også måtte vente litt før han fikk slippe utfor.

- Dæven så godt det var å sitte på bomme å se på folkehavet. Det var bare helt fantastisk, sa Hilde videre.

Nett-TV: - Tenkte at nå hadde jeg sjansen

Video Tom Hilde

Suverene Østerrike

Storfavorittene Østerrike innfridde forventingene de aller fleste hadde til dem, og da Andreas Kofler satte ny bakkerrekord med 141 meter var det nesten bare for å understreke at det for øyeblikket ikke er noen tvil om hvem som er verdens beste hoppnasjon.

Nett-TV: Kofler satte ny bakkerekord

Video Bakkerekord i Holmenkollen

Østerrike tangerte dermed Norges sju gull og var hele 43,6 poeng foran Norge i laghoppingen, mens Slovenia knep bronsen 3,8 poeng bak Norge. Tyskland lå på en klar andreplass etter tre hopp, men Michael Uhrmann bommet totalt i sitt hopp og Tyskland endte sju tideler bak bronsen.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal