Hopp til innhold

- Dæven så godt det var å sitte og vente

Det norske hopplaget sikret nye sølvmedaljene da de ble nummer to bak Østerrike i Holmenkollen lørdag.

Video Hilde reddet sølvet

Tom Hilde reddet sølvet i siste hoppet i 1. omgang

NRK.no fulgte laghoppingen

Norge og Tom Hilde hoppet seg opp fra tredjeplassen i den siste omgangen, men var langt unna Østerrike som vant. Slovenia ble nummer tre etter at konkurransen ble avsluttet etter den første omgangen på grunn av vindforholdene.

- Jeg visste at vi hadde en sjanse da Tyskland måtte vente rett før meg. Jeg fikk ikke med meg hvor langt de hoppet, men skjønte at jeg kunne klare det med et godt hopp, sa Tom Hilde til NRK etter at det ble klart at 1. omgangen ble tellende.

Hva må Norge gjøre for å komme opp på nivået til Østerrike? Diskuter saken under!

Den norske ankermannen ble ikke plaget over at han også måtte vente litt før han fikk slippe utfor.

- Dæven så godt det var å sitte på bomme å se på folkehavet. Det var bare helt fantastisk, sa Hilde videre.

Nett-TV: - Tenkte at nå hadde jeg sjansen

Video Tom Hilde

Suverene Østerrike

Storfavorittene Østerrike innfridde forventingene de aller fleste hadde til dem, og da Andreas Kofler satte ny bakkerrekord med 141 meter var det nesten bare for å understreke at det for øyeblikket ikke er noen tvil om hvem som er verdens beste hoppnasjon.

Nett-TV: Kofler satte ny bakkerekord

Video Bakkerekord i Holmenkollen

Østerrike tangerte dermed Norges sju gull og var hele 43,6 poeng foran Norge i laghoppingen, mens Slovenia knep bronsen 3,8 poeng bak Norge. Tyskland lå på en klar andreplass etter tre hopp, men Michael Uhrmann bommet totalt i sitt hopp og Tyskland endte sju tideler bak bronsen.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Rekordskred i Paris: Verdensrekord på 3000 meter hinder og 5000 meter

  Faith Kipyegon satte verdensrekord på 1500 meter forrige uke i Firenze og fredag satte hun inn turboen igjen på 5000 meter, en øvelse hun ikke hadde løpt siden 2015.

  Sammen med verdensrekordholder Letsenbet Gidey kjempet hun om seier ut på den siste runden. Med 200 meter igjen rykket Kipyegon og på oppløpet suste hun inn til verdensrekord med tiden 14.05,20, et drøyt sekund bedre enn Gideys tidligere verdensrekord fra 2020.

  En snaut time senere på kvelden var det Lamecha Girma som viste seg frem. Etioperen løp tidligere i år inn til verdensrekord på 3000 meter innendørs, med tiden 7.23,81. På samme distanse utendørs, med hinder, var det qatarske Saif Saaeed Shaheen som hadde verdensrekorden med 7.53,63, satt i 2004, før fredagens løp.

  Der løp Girma inn til 7.52,11 og sørget for at det ble en virkelig rekordkveld i Paris.

  Tidligere i stevnet løp Jakob Ingebrigtsen inn til bestenotering i verden på to engelske mil.

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste