Ronaldos Juventus senket United: – Trenger en som Solskjær

Manchester United har bare vunnet to kamper på hjemmebane denne sesongen. Etter tap mot Cristiano Ronaldo og Juventus, etterlyste en tidligere United-stjerne en gammel, norsk stjernespiss.

GOD DUO: Cristiano Ronaldo var tilbake på Old Trafford for første gang i Juventus-trøya. Han la inn da Paulo Dybala scoret for Juventus etter bare 17 minutter.

– United kunne trengt en spiller som Solskjær å sette inn i kveld.

Ole Gunnar Solskjær jubler for scoring i Mesterligafinalen

SUPER-SUB: Ole Gunnar Solskjær.

Slik oppsummerte tidligere Manchester United-forsvarer, Phil Neville, tapet mot Juventus på BBC Radio 5 live. Ole Gunnar Solskjær var spesielt kjent for å komme inn som innbytter og avgjøre kamper for Manchester United.

Juventus var totalt overlegne de første 60 minuttene borte mot Manchester United. Etter bare 17 minutter kom seiersmålet, da Cristiano Ronaldo dro seg fri på høyrekanten på sin gamle hjemmebane, la inn i boksen. Der ble Juan Cuadrados forsøk blokkert rett i beina til Paulo Dybala, som umarkert banket inn ledelsen til gjestene.

– Skal man oppsummere denne kampen enkelt og greit, så er det at dette var menn mot gutter, sier tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand ifølge BBC.

United virket passive i store deler av oppgjøret, og slet med å komme til de store sjansene. På sidelinjen så man en overraskende rolig og noe mutt José Mourinho.

– Gutta jobbet hardt, etter en tøff kamp for et par dager siden. Jeg har ingenting å klage på, jeg er positiv, oppsummerte manageren etter kampen, uten at han nødvendigvis så videre positiv ut under kampintervjuet.

Bare to hjemmeseire

For stemningen i laget er neppe bedre etter et nytt tap.

United har bare vunnet to kamper på eget gress denne sesongen, mot Leicester og Newcastle. På de siste sju kampene har det kun blitt en eneste seier. Og de har ennå ikke scoret hjemme i mesterligaen.

– Det triste er at det ser ut som slike opptredener er akseptert, ikke bare av fansen, men også av spillerne, mente Paul Scholes ifølge BBC.

TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre uttalte at det eneste United hadde gjort bra før 60 spilte minutter, var en redning av David de Gea sju minutter etter pause.

SOCCER-CHAMPIONS-MUN-JUV/

MOTTATT MED APPLAUS: Cristiano Ronaldo.

Den redningen, etter et skuddforsøk fra Ronaldo, var også noe BBCs radiokommentator, Phil Neville, noterte seg.

– Ronaldo skyter så bra. Det var på vei inn og de Gea får fingertuppene sine på det. Bevegelsen før var sensasjonell. De er på et annet nivå, mente den tidligere United-profilen.

– Klasseforskjell

Og selv om ikke vertene ga opp mot Juventus, hadde de langt ifra marginene på sin side.

Etter 76 minutter var stolpen og bakhodet til keeper Wojciech Szczesny i veien da Paul Pogba klemte til fra rundt 18 meter. Ingen andre var i nærheten av å avgjøre.

– Det var klasseforskjell i den første omgangen. United er mer med i andre, men Juventus vinner fortjent, slo TV 2-ekspert Myhre fast da kampen endte 0–1.

Da valgte også Uniteds supportere å hylle Ronaldo, med hans egen, gamle sang.

– Vi er skuffet over å tape. Innsatsen var stor. Vi fikk Juventus til å avslutte kampen ultradefensivt, og med litt flaks. Jeg synes vi hadde fortjent ett poeng i dag, sier Mourinho.

• Det var Juventus' sin tredje seier av tre mulige. De leder nå gruppe H med ni poeng. Manchester United er nummer to, med fire poeng, fordi Valencia avga poeng mot Young Boys.

SENDT UT: En banestormer rakk å nærme seg Cristiano Ronaldo før han ble tatt hånd om av vakter på Old Trafford.

• Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28) og kaptein Maren Mjelde (34).

De er ute med skader og har ikke vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

• Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

– Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

– Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

– Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)