Ronaldos Juventus senket United: – Trenger en som Solskjær

Manchester United har bare vunnet to kamper på hjemmebane denne sesongen. Etter tap mot Cristiano Ronaldo og Juventus, etterlyste en tidligere United-stjerne en gammel, norsk stjernespiss.

GOD DUO: Cristiano Ronaldo var tilbake på Old Trafford for første gang i Juventus-trøya. Han la inn da Paulo Dybala scoret for Juventus etter bare 17 minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

– United kunne trengt en spiller som Solskjær å sette inn i kveld.

Ole Gunnar Solskjær jubler for scoring i Mesterligafinalen

SUPER-SUB: Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Johannessen, Jan

Slik oppsummerte tidligere Manchester United-forsvarer, Phil Neville, tapet mot Juventus på BBC Radio 5 live. Ole Gunnar Solskjær var spesielt kjent for å komme inn som innbytter og avgjøre kamper for Manchester United.

Juventus var totalt overlegne de første 60 minuttene borte mot Manchester United. Etter bare 17 minutter kom seiersmålet, da Cristiano Ronaldo dro seg fri på høyrekanten på sin gamle hjemmebane, la inn i boksen. Der ble Juan Cuadrados forsøk blokkert rett i beina til Paulo Dybala, som umarkert banket inn ledelsen til gjestene.

– Skal man oppsummere denne kampen enkelt og greit, så er det at dette var menn mot gutter, sier tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand ifølge BBC.

United virket passive i store deler av oppgjøret, og slet med å komme til de store sjansene. På sidelinjen så man en overraskende rolig og noe mutt José Mourinho.

– Gutta jobbet hardt, etter en tøff kamp for et par dager siden. Jeg har ingenting å klage på, jeg er positiv, oppsummerte manageren etter kampen, uten at han nødvendigvis så videre positiv ut under kampintervjuet.

Bare to hjemmeseire

For stemningen i laget er neppe bedre etter et nytt tap.

United har bare vunnet to kamper på eget gress denne sesongen, mot Leicester og Newcastle. På de siste sju kampene har det kun blitt en eneste seier. Og de har ennå ikke scoret hjemme i mesterligaen.

– Det triste er at det ser ut som slike opptredener er akseptert, ikke bare av fansen, men også av spillerne, mente Paul Scholes ifølge BBC.

TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre uttalte at det eneste United hadde gjort bra før 60 spilte minutter, var en redning av David de Gea sju minutter etter pause.

SOCCER-CHAMPIONS-MUN-JUV/

MOTTATT MED APPLAUS: Cristiano Ronaldo.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Den redningen, etter et skuddforsøk fra Ronaldo, var også noe BBCs radiokommentator, Phil Neville, noterte seg.

– Ronaldo skyter så bra. Det var på vei inn og de Gea får fingertuppene sine på det. Bevegelsen før var sensasjonell. De er på et annet nivå, mente den tidligere United-profilen.

– Klasseforskjell

Og selv om ikke vertene ga opp mot Juventus, hadde de langt ifra marginene på sin side.

Etter 76 minutter var stolpen og bakhodet til keeper Wojciech Szczesny i veien da Paul Pogba klemte til fra rundt 18 meter. Ingen andre var i nærheten av å avgjøre.

– Det var klasseforskjell i den første omgangen. United er mer med i andre, men Juventus vinner fortjent, slo TV 2-ekspert Myhre fast da kampen endte 0–1.

Da valgte også Uniteds supportere å hylle Ronaldo, med hans egen, gamle sang.

– Vi er skuffet over å tape. Innsatsen var stor. Vi fikk Juventus til å avslutte kampen ultradefensivt, og med litt flaks. Jeg synes vi hadde fortjent ett poeng i dag, sier Mourinho.

 • Det var Juventus' sin tredje seier av tre mulige. De leder nå gruppe H med ni poeng. Manchester United er nummer to, med fire poeng, fordi Valencia avga poeng mot Young Boys.
SOCCER-CHAMPIONS-MUN-JUV/

SENDT UT: En banestormer rakk å nærme seg Cristiano Ronaldo før han ble tatt hånd om av vakter på Old Trafford.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Siste nytt

 • Ba spillerne om å godta lønnskutt

  Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA).

  De fikk beskjed om at ligaen kan tape 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

  Nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid. (NTB)

  nX8JRWJeVnE
  Foto: ISABEL INFANTES / AFP
 • Bryant valgt inn i Hall of Fame

  Basketballstjernen Kobe Bryant, som mistet livet i en tragisk helikopterulykke i januar, er valgt inn i sportens Hall of Fame. Bryant vant fem NBA-titler med Los Angeles Lakers og var allstar-uttatt 18 ganger.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos
 • Ny landslagssjef i fotball i Irland

  Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass. Det melder Irlands fotballforbund lørdag. Kenny rykker opp fra jobben som U21-trener og skulle etterfølge McCarthy etter sommerens EM-sluttspill, men nå er omspillet om EM-plass utsatt til høsten og selve sluttspillet til 2021.

  Stephen Kenny
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal