Ingebrigtsen kan ha kvittet seg med «vårspøkelset»

År etter år har Filip Ingebrigtsen gått fra sterke sesongoppkjøringer til svake sesongstarter. I år stakk han til fjells – og tror det kan være løsningen på problemet.

Filip Ingebrigtsen

DRO TIL FJELLS: Filip Ingebrigtsen flyktet innover og oppover da pollenspredningen var som verst i Oslo.

Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

– Jeg pleier jo å trenge noen løp på å komme i gang, og formen kommer som regel ikke før utpå sommeren, men jeg håper at endringene har gjort at jeg er «sharp» fra første konkurranse.

Filip Ingebrigtsen har større forhåpninger til det som i år blir sesongstarten, «Impossible Games» på Bislett. Torsdag utfordrer han den norske bestenoteringen på 1000-meter, 2.16,78, satt av Vebjørn Rodal for 24 år siden.

I fjor uttrykte pappa Gjert stor bekymring da bronsevinneren fra VM i 2017 sprakk og ble slått på en 1500-meter i Bergen i slutten av mai. Det fulgte han opp med en overraskende svak niendeplass på den engelske mila på Bislett.

Den gode formen fant han ikke før i slutten av juni. Sesongen før var lignende.

Pollenallergi er flere ganger blitt nevnt som årsak. Etter å ha testet ulike ting i flere år kan han nå endelig ha funnet en løsning på problemet. For da bjørkepollen, det Ingebrigtsen beskriver som sin «verste fiende», for alvor dukket opp tidligere i vår, stakk 27-åringen til fjells.

– Vurderte å bli skiløper

Han tilbrakte flere uker sammen med kona og datteren på en hytte på Sjusjøen. Der var det fortsatt mer vinter enn vår.

– Jeg merket stor bedring over natta. Det er utfordrende å drive sommeridrett på dette nivået med pollenallergi, så vi må finne noen løsninger og være litt oppfinnsomme, forteller Ingebrigtsen.

View this post on Instagram

Not too bad at the office 😎🌤💙

A post shared by Filip M. Ingebrigtsen (@filipingebrigtsen) on

– Det var jo så mye snø at jeg vurderte bli skiløper, men jeg holdt meg unna fristelsen og tok ikke på meg skia, fleiper han videre.

De gode svarene vil han ta med seg videre for å optimalisere inn i neste sesong – hvor OL i Tokyo blir hovedmålet.

– Vi skal implementere det neste år, og forhåpentligvis får jeg bedre flyt og resultater tidlig i sesongen da.

– Vinnermentalitet

Når han møter NRK i forbindelse med «Impossible Games» er han vel tilbake i sin nye hjemby Oslo. Den verste delen av pollensesongen er over, og han har fått lillebror Jakob på besøk for å få flere harde løpeøkter med høyt nivå.

– Det er alltid gøy å se Jakob, og det er lettere komme seg på trening, og få gjennomført det, forteller han, og sier at endringene han har gjort i år har gitt gode svar på trening.

– Jeg har ikke for vane å springe bra på Bislett, men jeg håper hvert år at det skal gå bra, for drømmen til alle norske utøvere er å gjøre det godt der.

NRKs ekspert, Vebjørn Rodal, mener det var fornuftig av Filip Ingebrigtsen å prøve noe annet for å få bukt med problemene allergien har gitt.

– Det er en form for vinnermentalitet at man benytter en slik periode som dette til noe konstruktivt, sier Rodal.

Siste nytt

 • Signerte milliardkontrakt

  Patrick Mahomes har skrevet under på en 10 år lang kontraktsforlengelse med Kansas City Chiefs. Avtalen er den største som er inngått i idrettshistorien.

  Quarterbacken var den store stjerna da Kansas City Chiefs vant sin første Super Bowl siden 1970 i februar. Fram til kontraktsslutt i 2031 kan Mahomes tjene opptil 503 millioner dollar, over 4,7 milliarder kroner, og er garantert over 4 milliarder i løpet av kontraktsperioden.

  Den tidligere rekorden ble holdt av baseballspiller Mike Trout som signerte en kontrakt verdt 425 millioner dollar i 2019.

  Til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo 1,2 milliarder kroner på sin fireårskontrakt med Juventus fram til 2022 .Den største kontrakten fotballhistorien til nå signerte Gareth Bale da han skrev under en 6-årskontrakt med Real Madrid verdt 146 millioner dollar i 2013.

  Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs
  Foto: Andy Lyons / AFP
 • MLS-klubb trekker seg

  Major League Soccer (MLS) gjør comeback 9. juli etter viruspausen med en turnering for alle 26 klubber.

  Men ikke alle kommer til å delta. FC Dallas har nemlig valgt å trekke laget sitt ettersom flere i klubben har testet positivt for koronaviruset.

  Ronny Deila er trener i New Yorke City, mens Adama Diomandé (LAFC), Ola Kamara (DC United) og Jakob Glesnes (Philadelphia Union) alle spiller i den amerikanske ligaen.

  MLS
  Foto: JEWEL SAMAD
 • Amper stemning mellom Spurs-duo

  I Tottenhams 1-0-seier over Everton stjal Hugo Lloris og Son Heung-min overskriftene med en amper uenighet på vei inn til pause.

  Tottenham-kaptein Lloris var rasende på lagkameraten sin og dyttet til ham, noe som fikk Son til å reagere. Flere av Tottenham-spillerne fikk skilt kamphanene før situasjonen utviklet seg ytterligere.

  Årsaken er foreløpig ukjent, men TV-bildene kan tyde på at keeperen var misfornøyd med at Son ikke løp tilbake på en Everton-kontring. (NTB)

  GSbzKGIZsBc
  Foto: ADAM DAVY

Sendeplan

Kl. Program Kanal