NRK Meny
Normal

Nytt dødsfall under sjakk-OL i Tromsø

Det er en sjakkspiller fra Usebekistan som er gått bort. Politiet mistenker ikke at det er noe kriminelt bak dødsfallet.

SAS Radisson Tromsø

På Radisson Blu-hotellet i Tromsø gikk en person tilknyttet sjakk-OL bort i natt.

Foto: Dan Robert Larsen

Torsdag kveld ble en person funnet død på et hotellrom på Radisson Blu i Tromsø. Personen som har gått bort er en sjakkspiller fra Usbekistan.

Kommunikasjonssjef i Tromsø-OL, Jarle Heitmann sier at de prøver å kontakte hans nærmeste pårørende.

– Inntil dette er gjort, vil vi ikke oppgi nærmere identitet eller opplysninger om spilleren, sier han i en pressemelding.

Naturlig dødsfall

Ifølge politiet er det ikke mistanke om noe kriminelt bak, men at det dreier seg om et naturlig dødsfall.

Sjakk-OL i Tromsø prøver nå å gi støtte til de som trenger det.

– Vi setter inn ressurser og tilbyr støtte til øvrige deltakere og andre som behøver oppfølging og støtte, legger Heitmann til.

Laster Twitter-innhold

Et annet dødsfall tidligere på kvelden

På kveldstid torsdag døde en spiller i lokalet der sjakk-OL spilles. En mann fra laget til Seychellene fikk et illebefinnende og ble liggende urørlig ved siden av et av bordene.

De andre spillerne i lokalet ga raskt beskjed om at noe hadde skjedd, og medisinsk personell på stedet ble tilkalt. Etter noen få minutter var også to ambulanser på stedet.

Senere på kvelden bekreftet Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) at mannen var død. Han ble hedret med ett minutts stillhet på avslutningsseremonien i går kveld.

Siste nytt

 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08