Hopp til innhold

Nystad: – Håper Petter tar feil denne gangen

HOMMELVIK/OSLO (NRK.no): Landslagstrener Trond Nystad krysser fingrene for at Norges viktigste OL-kort klarer å redde sesongen.

Northug

Petter Northug avslørte lørdag at han går inn en svært usikker OL-sesong. Her sammen med landslagstrener Trond Nystad, som krysser fingrene for at Northug kommer raskt tilbake.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Torgeir Bjørn

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn (t.v.) tror Petter Northug nå må konsentrere seg fullt og helt om OL. Her i kommentatorboksen sammen med NRKs Jann Post.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Vi har håper han blir en viktig spiller for oss både i verdenscupen og i OL. Vi håper Petter tar feil denne gangen, og at det ikke er så ille som han selv mener, sier langrennstreneren til NRK.no.

Lørdag snakket nemlig Northug for første gang om virussykdommen, som har ødelagt verdifulle treningsuker i OL-oppkjøringen.

– Veldig synd

Skikongen slå fast at det er uaktuelt å gå alle OL-distanser, samtidig som Tour de Ski-deltakelsen henger i en tynn tråd.

Northug utelukker ikke at han må bruke store deler av verdenscupen kun som trening.

– Hvis det er tilfelle, er det veldig synd. Men vi er fortsatt optimister og vi har troen på Petter. Vi håper han trener fornuftig fremover slik at han får reddet så mye som mulig av sesongen, sier Nystad.

– Hvor dårlige nyheter er dette for landslaget?

– Det er dårlige nyheter for alle som driver med idrett. Vi skulle alle ønsket at han var i superslag til skisesongen. Men vi håper i det lengste at han tar feil denne gangen, og at han er klar til dyst når OL kommer, sier Nystad.

Åpen landslagsdør

Northug og trener Eirik Myhr Nossum kjører som kjent sitt eget, private treningsopplegg utenfor sesongen.

Men når skisesongen starter og trønderen trekker på seg landslagstrøya, blir han igjen en del av landslaget.

Per nå er det imidlertid usikkert om Northug rekker sesongstarten 22. november.

– Akkurat når han kommer tilbake, avgjøres i samråd med Nossum og Northug. De er så erfarne at de vet når det skal skje.

– Ønsker dere at han skal slutte seg til landslaget tidligere?

– Den avgjørelsen får han ta. Han har et profesjonelt team rundt seg, og vårt største ønske er at han skal bli frisk og rask igjen, svarer Nystad.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Petter Northug Jr. har slitt med en virussykdom og har hatt så og si ingen trening i det siste. Dette gjør at Tour de ski henger i en tynn tråd og han er usikker på om han går alle distansene under OL. Reporter: Morten Stenberg, foto: Anne Heidi Røstad

SE VIDEO: Petter Northug må ta grep for å komme i form til OL.

– Begynner å haste

Selv om Northug sådde mye tvil om den kommende sesongen, var han likevel klar på at pila peker oppover.

Torgeir Bjørn, NRKs langrennsekspert, tror sykdommen allerede har ødelagt mye av OL-sesongen.

– Det begynner å haste litt nå. Når han har vært så lenge uten normal trening, betyr det i realiteten at han ikke er i stand til å få en jevn, god sesong. Treningsgrunnlaget blir rett og slett for dårlig, sier Bjørn, og legger til:

– Men jeg mener fortsatt han har tid til å få en toppform til OL. Hvis han er klar for hardtrening fra 1. november, skal det være nok tid. Men da blir alle andre konkurranser bare et ledd i OL-oppkjøringen.

Bjøn tror det er sannsynlig at 15 kilometer klassisk står øverst på lista over distanser Northug vil droppe i OL.

– Han er typen som kan hevde seg i alt, så han kan ta strategiske valg etter programmet. Men 15 kilometer klassisk er nok den første distansen som ryker, tror Bjørn.

– Det er nå de andre på laget må stå frem og ta ansvar. Martin Johnsrud Sundby har løftet seg og er en klar medaljekandidat på flere øvelser, og han har trent veldig godt i sommer. Eldar Rønning og Sjur Røthe er der også, og når den desidert største stjerna er et usikkert kort, må de andre stå frem. Det tror jeg også de er i stand til å gjøre, sier Bjørn.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal