Nystad slutter: Prioriterer familien

Landslagstrener Trond Nystad gir seg når sesongen er over. Nå vil han være mer til stede på hjemmebane.

Nystad

TRER AV: Trond Nystad slutter som landslagstrener etter fem år i jobben.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hetland

KANDIDAT: Assistenttrener Tor-Arne Hetland skal være blant favorittene til å ta over.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nystad bekrefter overfor Adresseavisen mandag at han gir stafettpinnen videre etter sesongslutt.

Nystad kom inn som landslagssjef for mennene etter VM i 2011. Han hadde da erfaring som landslagstrener for USA og Sveits.

Allerede etter Falun-VM var Nystad usikker på om han ville gyve løs på en ny periode.

– Greit å være litt mer hjemme

– Når du har vært trener fire-fem år, kan du bli litt mindre effektiv enn en ny trener. Gruppa fortjener folk som er på tå hev til enhver tid. Nå har vi fått ganske gode resultater, og nå trenger vi nye folk med nye ideer slik at de kan utvikle seg, sier Nystad til NRK.

I mars 2015 uttalte landslagstreneren at han var motivert for en ny periode, men han ønsket en ærlig og nådeløs evaluering fra utøverne.

Ett år senere har han altså bestemt seg for å tre til side.

– Det er kun min egen avgjørelse, sier Nystad.

– Hva har endret seg?

– Det er mange ting. Jeg har blant annet fått en liten unge hjemme. Når man reiser 240 dager i året, er det litt mye med en familie. Samtidig har jeg hatt en veldig forståelsesfull familie, men jeg ser for meg at det er greit å være litt mer hjemme, sier Nystad.

Vil ha erstatter klar før 1. mai

Den avtroppende treneren understreker også at landslaget har godt av nye krefter og nye ideer. Han vet foreløpig ikke hva som venter for hans del etter sesongslutt.

– Det hadde vært fint å gjøre noe innenfor idretten, men hva det skal være, og eventuelt hvor, har jeg ikke tenkt noe på, sier Nystad.

Martin Johnsrud Sundby har vunnet Tour de Ski de tre siste gangene, mens de norske løperne med Petter Northug i spissen dominerte stort under VM i Falun i fjor.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til NRK at både ledelsen og utøverne hadde full tillit til Nystad, og treneren var ønsket med videre.

Nå skal Løfshus lede arbeidet med å finne en erstatter, som de håper å ha på plass før 1. mai.

– Det kan hende erstatteren er i trenerteamet, og så må jeg få det til å gå opp med kvinnene og de andre lagdelene. Det kan også komme et navn utenfra, sier Løfshus.

– Det er en prosess jeg må bruke tid på, sier landslagssjefen.

Sportsnyheter

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

Målvaktgjengen

Kvartfinalehelten gir treneren æren for at hun er i OL: – Han er kjempeviktig for meg

TOKYO/OSLO (NRK): Keeperveteran Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret da Norges semifinaleplass holdt på å glippe. Men at Lunde i det hele tatt er i OL, etter et svært tøft år, takker hun Mats Olsson for.

Siste nytt

 • Roe på 20.-plass etter første dag

  Martin Roe er på 20.-plass blant 21 gjenværende deltakere etter første dag av mennenes tikamp i OL.

  Roe fikk en god start da han ble nummer to med 10,86 i sitt heat på 100 meter, og tiden er sesongbeste for ham. Så startet problemene.

  I lengde hadde han to døde hopp før han fikk opp 7,03 meter i tredje og siste forsøk. Bare to utøvere gjorde det dårligere i den øvelsen.

  I kule gjentok det samme seg. Roes to første støt var døde, før det ble 13,98 i siste forsøk. Bare tre utøvere fikk dårligere resultat.

  På kveldsøkta ble det gode 1,96 i høyde og 50,93 på 400 meter. Det gir 3979 poeng etter fem øvelser.

  Damian Warner fra Canada leder med 4722 poeng. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Favoritt skadet

  En av favorittene i mangekampen i OL, Katarina Johnson-Thompson, skadet seg under kvalifiseringen på 200 meter onsdag, og endte sist. Det er uklart hva som skjedde. Thompson klarte plutselig å ikke løpe lenger, og hinket over målstreken, langt bak de andre.

  54Dqs9LaNLI
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • La Liga sikret milliardavtale

  Den spanske ligaen bekrefter onsdag på sitt nettsted at de selger 10 prosent av sin bedrift til CVC for en pengesum tilsvarende over 28 milliarder kroner.

  Det gir spanske lag en etterlengtet tilstrømming av penger, etter at flere har slitt med vanskelig økonomi som følge av blant annet koronapandemien.

  Spesielt viktig kan det bli for ligaens to største klubber, Barcelona og Real Madrid. De kan få henholdsvis 270 og 261 millioner euro som et resultat av avtalen, melder Marca ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Storklubbene har måttet selge unna spillere for å ha god nok økonomi til å signere forsterkninger i det siste.

  Messi
  Foto: Alberto Saiz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal