Selvkritiske spillere: – Beklager, Norge

OSLO/BUDAPEST (NRK): De norske spillerne mener de hverken fortjener eller er gode nok til å spille mesterskap.

Ørjan Nyland

KRITISK: Ørjan Håskjold Nyland var skuffet etter kampen i Ungarn.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Helland

LANGT NEDE: Pål André Helland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Per-Mathias Høgmo gjorde tre bytter før kveldens kamp mot Ungarn, Mohamed Elyounoussi Martin Ødegaard og Haitam Aleesami ble alle satt inn på laget.

Men fysisk sterke ungarske spillere kjempet Norge ut av kampen, og ved pause ble både Ødegaard og Elyounoussi tatt av banen. I andre omgang klarte Norge aldri å rette opp den skeive starten, og fadesen var et faktum.

– Ser ut som et juniorlag

Etter kampen var det knuste spillere som vandret i garderoben. Én etter én kom de tuslende ut til pressesonen.

– Dette viser bare at vi ikke er gode nok. Vi feilet i dag, og det beviser bare at ikke er gode nok, sier keeper Ørjan Håskjold Nyland, som er skuffet over at ikke Norge grep sjansen bedre når de først hadde den.

– Det var en bra trekning for oss, men når vi legger ned den innsatsen vi har gjort over to kamper så fortjener vi ikke å være i EM til neste år, sier han.

Heller ikke Martin Ødegaard, som ble tatt av til pause, var spesielt fornøyd da han møtte pressen etter kampen.

– Det kjennes ikke bra. Det fungerte ikke spesielt bra for noen av oss i dag. Vi må bare beklage til det norske folk, sier 16-åringen.

Pål André Helland mener Norge ble altfor veike.

– Vi ser til tider ut som et juniorlag. Vi blir veldig lette, og det beklager vi, sier vingen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Martin Ødegaard

TØFF KAMP: Martin Ødegaard fikk en tøff oppgave fra start i Ungarn, og ble tatt av i pausen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Skal videreutvikle dette laget

På pressekonferansen etter kampen måtte Per-Mathias Høgmo tåle spørsmål om hans egen stilling.

– Vi har hatt en bra utvikling i laget. Vi spiller gruppefinale mot Italia i en veldig sterk gruppe, så får vi ikke uttelling hjemme i playoffen. Kampen i dag er vi veldig skuffet over, sier han.

– Men tror du at du har folkets tillit?

– Jeg vil ikke kommentere det. Jeg er klar for å videreutvikle dette laget, sa Høgmo.

Jeg skjønner at disse spørsmålene kommer. Og det er mitt ansvar som landslagssjef. Men jeg håper dere ser at vi er i ferd med å utvikle et nytt lag som fortsatt er urutinert både individuelt og i flere av spillets faser, sa Høgmo, som ba om ro til å utvikle laget frem til VM-kvaliken neste høst.

Intervju med Nyland

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal