Nygaard på millionjakt i en av verdens største e-sportsturneringer

Håvard «Rain» Nygaard og laget FaZe er blant favorittene under den pågående e-sportsturneringen i polske Katowice. Men den norske e-sportstjernen kan bli hindret av sykdom.

Håvard Rain Nygaard FaZe Clan e-sport

SYK: Håvard Nygaard, her avbildet under turneringen i Odense før jul.

Foto: Roy Pettersen / NRK

Torsdag tapte Nygårds lag FaZe mot svenske fnatic i spillet CS:GO. «Rain» sliter med sykdom, og klarte ikke å spille opp mot sitt beste i torsdagens kamp. Derfor endte det med 0-2-tap mot fnatic.

– Å våkne med influensa er ikke veldig behagelig, meldte Nygaard på Twitter onsdag morgen.

Det var en lei smell for FaZe, som var store favoritter før kampen. I stedet ble det tap, og nå må Nygaards lag ut i kvartfinale mot Cloud9 fredag ettermiddag.

– Det er vanskelig å holde fokus på spillingen når du har influensa. Det blir som å ta en eksamen, du klarer ikke å holde fokus, sier e-sport-ekspert Halvor Gulestøl.

Dette er en av årets mest prestisjetunge turneringer, som spilles i den polske byen Katowice. Byen har blitt en metropol for e-sport, og med flere av verdens beste lag på plass, tiltrekkes et enormt antall publikum. Over 100 000 besøker Spodek Arena i løpet av turneringen, noe som gjør det til det største e-sportsarrangementet i verden.

– Det er helt fult av CS-gale polakker. Det er kamprop for lagene og fullt trykk, sier Gulestøl.

Jakter milliongevinst

Etter at Grand Slam-turneringer ble innført sommeren 2017 har Nygaards FaZe tatt én tittel. Den kom i New York i september i fjor. Selv etter en trå start på 2018, er de å regne blant favorittene til å vinne Grand Slam-turneringen i Polen.

Som en del av omleggingen i fjor sommer, ble det innført pengepremie til laget som først tar fire Grand Slam-turneringer. Det sikrer hver spiller minimum 200,00 dollar, tilsvarende i overkant av 1,5 millioner kroner etter dagens kurs.

Pengepremiene i Grand Slam-turneringene varierer fra 250 til 750 000 dollar, så det spilles om voldsomme summer i Katowice.

– Det er som et kirsebær på toppen, de fleste turneringene har så store pengepremier fra før, sier Gulestøl.

Tre nordmenn på plass

Ruben "Rubino" Brødreskift e-sport

TILBAKE: Ruben Brødreskift.

Foto: Roy Pettersen / NRK

«Rain» er Norges klart beste spiller, og er rangert som nummer fire i verden. I turneringen i Polen hadde han dog konkurranse fra to andre norske spillere; også Ruben «Rubino» Brødreskift og Joakim «Jkaem» Myrbostad var på plass. Før Starseries forrige helg må vi helt tilbake til oktober 2016 før vi så de tre nordmennene i samme turnering.

Etter en lengre pause fra e-sportsscenen er Myrbostad tilbake, nå som reserve for det australske laget Renegades. Brødreskift har gått fra Team dignitas og signert for danske «Heroic». Begge nordmennene er nå ute av turneringen.

Hvis FaZe taper mot Cloud 9 fredag, blir det definitivt ikke norsk jubel i Katowice

Siste nytt

 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Skade stopper Zuccarello

  Mats Zuccarello er ikke aktuell for spill i Minnesota Wilds tre kommende bortekamper som følge av en skade.

  NHL-klubben opplyser selv på sin Twitter-konto at lagets norske profil ble igjen hjemme da spillertroppen satte kursen for Ottawa mandag. Der venter kamp mot Senators natt til tirsdag norsk tid.

  Borteturen til Canada inneholder også kamper mot Toronto Maple Leafs tirsdag og Montreal Canadiens torsdag. Heller ikke i de kampene blir Zuccarello å se, fremgår det av meldingen fra Wild-ledelsen.

  Zuccarello opplyses å ha pådratt seg en skade «i underkroppen».

  Mats Zuccarello
  Foto: Andy Clayton-king / AP
 • Neymar ute i fire uker

  Den brasilianske fotballstjernen Neymar må belage seg på et fire uker langt skadeavbrekk. Det anslår Paris Saint-Germain mandag.

  Neymar hinket av banen etter kun 12 minutters spill av Brasils privatlandskamp mot Nigeria i Singapore søndag.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal