Hopp til innhold

Renndirektøren og fire østerrikere smittet: – Får ingen konsekvenser

Lørdag delte Daniel Huber seierspall med Halvor Egner Granerud og Robert Johansson. Søndag testet han og tre lagkamerater positivt på covid-19. Det samme gjorde renndirektør Sandro Pertile, uten at det får konsekvenser.

AJTv-sJhhDE

SMITTET: Daniel Huber var på pallen lørdag, søndag sitter han koronasmittet på hotellet.

Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

– Enten må de isolere seg mer fra helg til helg, eller så må vi se på om det er forsvarlig for helsen til utøvere og andre å reise verden rundt i en pandemi, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen etter søndagens nyhet fra Russland.

Hoppsjef i Norges skiforbund Clas Brede Bråthehar ikke hørt noe om at de norske utøverne føler seg utrygge.

– Jeg har ennå ikke fått høre noe om at utøverne ikke føler seg trygge eller om vi skal revurdere vår situasjon. At folk blir smittet er noe dette systemet har vært forberedt på. Selvfølgelig svært lite ønskelig, men vi får se hvordan det utarter seg. Østerrike er en nasjon som er rammet ekstremt hardt. Vi føler med dem, sier Bråthen til NRK.

Også i Wisla

Allerede under verdenscupåpningen i Wisla for to uker siden ble hoppleiren rammet av koronasmitte. Der testet de østerrikske stjernene Gregor Schlierenzauer og Philipp Aschenwald, sammen med sin trener Andreas Widhölzl, positivt. Senere ble det klart at også Stefan Kraft og Michael Hayböck var smittet.

De smittete østerrikerne reiste hjem, mens verdenscupsirkuset flyttet seg til Ruka. Før hoppeliten hadde reist derfra, hadde covid-19-viruset vært innom både det russiske, tsjekkiske og bulgarske laget.

Likevel satte hoppeliten i samlet tropp kurs for nye konkurranse i russiske Nizjnij Tagil denne helgen. Der gikk det strålende for Norge i lørdagens renn, der Halvor Egner Granerud vant og Robert Johansson ble nummer tre. Enda bedre gikk det søndag, da Granerud vant på nytt, med Johansson og Marius Lindvik på de to neste plassene.

Lørdag delte nordmennene seierspall med østerrikske Daniel Huber. Søndag viste det seg at Huber har testet positivt på covid-19. Det har også Thomas Lackner, Manuel Fettner og Jan Hörl, ifølge Krone.at.

Smittet renndirektør: – Ingen planer om å avlyse

Som om ikke det er nok, har også renndirektøren i Det internasjonale Skiforbundet (FIS) testet positivt. Det bekrefter han selv overfor NRK på telefon søndag ettermiddag.

4H1XNxKtQHw

SMITTET: Renndirektør Sandro Pertile.

Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

– Jeg føler meg veldig bra. For å være ærlig var det en stor overraskelse da jeg fikk informasjon om at jeg er positiv, jeg har ingen symptomer i det hele tatt, sier Pertile.

Han sitter selv på hotellet, og ingen østerrikere stiller i søndagens renn. Men konkurransen går som normalt. Det gjør også de forestående konkurransene, inkluder VM i skiflyging i slovenske Planica neste helg, ifølge Pertile.

– Vi har ingen plane om å avlyse, planen er å fortsette. Vi kommer til å ha tester i Slovenia, og hvis vi har noen tilfeller, har vi mulighet til å isolere. Vi tester jevnlig og kan reagere umiddelbart, sier Pertile, som ikke virker spesielt urolig over situasjonen.

– Vi bare være oppmerksomme og gjøre vårt beste, og det gjør vi hele tiden. Dette kan skje, vi lever i en utfordrende tid. Det vet vi, men vi prøver bare å fortsette på en så bra måte som mulig, sier Pertile.

– Lagene er fornøyde

Når NRK snakker med ham, er han primært opptatt av å få organisert søndagens renn. Etter rennet varsler han et møte med lagene om hva som skal skje videre. Men han tror ikke det er ønske om endringer.

– Vi har en åpen dialog og lagene er fornøyd med hvordan vi håndterer situasjonen, sier han.

Han vet ikke hva som skjer med ham selv og de smittete østerrikerne hva angår hjemreise fra Russland. Men resten av lagene reiser som planlagt videre med FIS-charterflyet, opplyser han.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal