Hopp til innhold

Saksøker Petter Northug

Nye Høyder og Petter Northug er ikke blitt enige om de økonomiske betingelsene etter at Northug sa opp avtalen med selskapet bak hans personlige støtteapparat. Nå er Northug stevnet for Sør-Trøndelag tingrett.

Petter Northug

Petter Northug er blitt saksøkt av Nye Høyder, som drev skikongens management sist sesong.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Mens Petter Northug venter på dom etter at han kolliderte i alkoholpåvirket tilstand natt til 4. mai, har han altså fått mer å tenke på.

Sør-Trøndelag tingrett bekrefter mandag overfor NRK.no at Nye Høyder har stevnet Petter Northug.

Daglig leder Lars Christian Engen i Nye Høyder bekrefter også at selskapet har stevnet Northug, men vil ikke kommentere saken ytterligere. Engen henviser til advokat Morten Brandhaug i advokatfirmaet Steensrup Stordrange DA.

Krever erstatning

Brandhaug skriver følgende i en sms til NRK.no:

«Jeg bekrefter at vår klient Nye Høyder AS har tatt ut søksmål mot Petter Northug med krav om erstatning for det tap selskapet lider som følge av det man mener er en uberettiget heving av managementavtalen fra Northugs side. All den tid saken står for domstolene har jeg ingen ytterligere kommentar»

Petter Northugs manager Are Sørum Langås henviser på vegne av Northug til advokatfirmaet Wikborg, Rein & co for kommentar.

– Vi har akkurat fått denne saken på bordet, og derfor har vi ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier advokat Marius Egeberg til NRK.no

Treårig avtale

Petter Northug inngikk en treårig avtale med trondheimsfirmaet Nye Høyder da han gikk ut av landslaget våren 2013. Nye Høyder skulle drifte hans personlige støtteapparat.

Trener Eirik Myhr Nossum, manager Are Sørum Langås, sponsoransvarlig Vegard Støten og skiansvarlig John Northug var alle engasjert igjennom selskapet.

Men etter en skuffende 2013/14-sesong, krevde Northugs hovedsponsor Coop at Northug brøt samarbeidet med Nye Høyder dersom matvaregiganten skulle fortsette sitt sponsorengasjement.

15. mai bekreftet Northug, i en pressemelding formidlet av pressesjef Kristin Paus i Coop, at han aksepterte kravet fra sin sponsor.

Northug enig med Coop

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skrev Northug.

Nesten tre måneder senere, 13. august, kom den endelige bekreftelsen på at Northug og Coop fortsetter samarbeidet. Samtidig bekreftet daglig leder Lars Christian Engen overfor NRK.no at samarbeidet mellom Nye Høyder og Northug var avsluttet.

Partene var imidlertid ikke enige om det økonomiske sluttoppgjøret, og nå havner altså saken i rettsvesenet.

Nye Høyder: – Urimelig

I et intervju med NRK.no 18. mai, avslørte hovedeierne i Nye Høyder, Lars Christian Engen og kona Grethe Helene, at de var svært kritiske til prosessen. De opplevde det som urimelig at skylden for Northugs nedtur ble plassert på selskapet.

– Som et lite selskap er vi avhengig av tillit til våre tjenester. Vi har drevet med leder- og prestasjonsutvikling og store sportsevents for store norske virksomheter i snart ti år nå, så vi er avhengig av et godt omdømme, og det har vi hatt. For oss som selskap er dette en risiko, spesielt på det med omdømme, sa Grethe Helen Engen.

Nye Høyder-eierne mente samtidig at Northug på daværende tidspunkt ikke hadde ytret noe formelt ønske om å bryte kontrakten, og understreket at de ikke ønsket å gå ut av samarbeidet.

– Vi finner det urimelig å si opp en avtale hvor også vi først får våre inntekter senere, sa Lars Christian Engen.

Hvor store Nye Høyders inntekter ville blitt i de to siste kontraktsårene, og hvilke eventuelle tap de lider som en konsekvens av Northugs oppsigelse, er det nå opp til rettsvesenet å fastsette.

Firmaet Nye Høyder hevder Northug sin hovedsponsor driver en svertekampanje. Reporter: Christian Nitschke Smith, foto: Nadir Alam, redigering: Peder M. Bergholt.

VIDEO: Nye Høyder reagerte kraftig på konflikten med Petter Northug i et intervju med NRK 18. mai.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal