NRK Meny
Normal

Nye doping-beviser mot Ullrich

Eks-syklisten har overført 25.000 euro (200.000 kroner) til dopinglegen Eufimiano Fuentes i 2004.

 

Jan Ullrich kan miste OL-medaljene
Foto: EDDY RISCH / AP

Det hevder statsadvokaten i Bonn.

Pengeoverføringen er et nytt bevis på at Jan Ullrich har vært i kontakt med og kjøpt tjenester av den spanske legen som står bak dopingskandalen Operasjon Puerto.

Ble nektet start

Statsadvokaten i Bonn etterforsker saken mot Ullrich etter at han ble nektet start i fjorårets Tour de France og sendt hjem med dopingmistanker hengende over seg. Syklisten la opp før årets sesong.

Tyskeren syklet også på lag med Bjarne Riis i tyske T-Mobile på 1990-tallet. Tidligere i år sto så vel Riis som en rekke andre ryttere i det laget fram og fortalte at de systematisk dopet seg.

Nekter skyld

Ullrich nekter i det lengste for noen gang å ha benyttet ulovlige stoffer. Statsadvokaten skal ha funnet bevis på at Ullrich via en konto i Sveits overførte pengene til den Hongkong-baserte banken HSBCs filial i Geneve.

Også i begynnelsen av 2006 er det funnet spor etter pengeoverføringer mellom de samme bankene, men disse kan foreløpig ikke knyttes direkte til Fuentes. Det ventes at tiltale tas ut mot Tour de France-vinneren fra 1997 i nær framtid.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal