Nyberg klar for semifinale

Lettet og glad konstaterte skadeforfulgte Katja Nyberg at hun er i troppen i morgendagens semifinale mot Sør-Korea.

Katja Nyberg

Katja Nyberg

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

I formiddag ble hun testet i Beijing, og svaret var positivt.

- Jeg tror jeg bestod testen. Det betyr at jeg i hvert fall kan være med og sitte på benken i morgen, sier Nyberg til NRK.

Det er svært godt nytt for det norske laget, som kan trenge Nybergs kvaliteter for å avansere til lørdagens OL-finale mot enten Russland eller Ungarn.

Leddbåndskaden i kneet er ikke verre enn at den finskfødte norske nøkkelspilleren er så godt som friskmeldt.

- Det var en veldig positiv test, Hun stoler på kneet, får ikke noe vondt og kan belaste det som normalt. Det er ikke noe problem å la henne spille dersom vi etter testen i morgen er like sikre som i dag, sier landslagslege Ola Sand til NRK.

Får svar i morgen

Før semifinalen i morgen skal Ikast-Bording spilleren altså testes på ny, men en strålende fornøyd Nyberg er ikke tvil om at dette skal gå veien.

- Er du 100 % klar?

- I morgen er jeg det. I dag er jeg 98 %, sier Nyberg lettet til NRK og ler.

Nyberg bekrefter at hun også hadde spilt gårsdagens kvartfinale mot Sverige hvis det hadde vært karrierens siste kamp, og hun tror Norge nå har gode sjanser til å nå en OL-finale.

- Det blir en tøff kamp. Men skal de lykkes mot oss, må de få forsvarsspillet til å sitte, sier Nyberg.

Marit Breivik
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Storfornøyd Breivik

Fotball-England har sine Beckham-pasninger. Håndball-Norge nyter Nybergs følsomme kast. Hennes millimeterpasninger er ren terror for OL-motstanderen.

- Jeg har ikke sett maken i dame- eller herrehåndball. Det gir også selvtillit for laget. Medspillerne som tar løpene orker å gjøre det gang etter gang. Katja har oversikt før hun mottar ballen. Det er det som gjør at hun kan kaste slike skreddersydde baller, sier trener Marit Breivik

Ny taktikk

EM i 2004 var et kontringseldorado for Norge, med Nyberg som opplegger.

44-29-seieren over vertsnasjon Ungarn er kanskje tidenes beste kamp av et norsk kvinnelag.

Men de andre lagene er klar over kontringsfaren og tar sine forholdsregler.

Derfor dyttes Nyberg nå lenger opp på banen før hun kaster ballen. Det skal få skikkelig fart på den delen av spillet igjen.

- Vi jobber med at Katja skal være cirka 10 meter foran vårt felt før hun avgir ballen. På den måten kan vi sette motstanderen under enda hardere trykk, sier Breivik.

Norge har slått Sør-Korea 10 av de 11 siste gangene. Med Nyberg tilbake på banen, lukter det nok en triumf. I så fall er finaleplassen sikret.

Siste nytt

 • Reinkind storspilte mot Porto

  Harald Reinkind bidro med totalt åtte scoringer da Kiel slo Porto 30-29 i håndballens mesterliga. Kiel topper dermed tabellen i gruppe B med 13 poeng på åtte kamper. Montpellier og Vardar Skopje har begge ni poeng på plassene bak. (NTB)

  Harald Reinkind
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Elverum videre til NM-finalen

  Sigvaldi Gudjonson scoret 18 mål da Elverum slo Halden 32-29 og tok seg til NM-finalen i håndball for menn. Dermed får Elverum muligheten til å forsvare fjorårets NM-gull når de møter Haslum i Oslo Spektrum 29. desember.

  Sigvaldi Gudjonsson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Vipers fremdeles ubeseiret

  Vipers Kristiansand er fortsatt ubeseiret i eliteserien etter ti runder. I kveld slo de Fredrikstad 41-29 på hjemmebane og topper nå tabellen med fire poeng ned til Byåsen på andreplass. Heidi Løke ble kampens og hjemmelagets toppscorer med tolv mål.

  heidi løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal