NRK Meny
Normal

Satte ny verdensrekord - skal ikke til OL

Amerikanske Kendra Harrison satte ny verdensrekord på 100 meter hekk for kvinner under dagens Diamond League i London.

Amerikanske Kendra Harrison satte ny verdensrekord på 100 meter hekk. Komm.: Karen-Marie Ellefsen, Jann Post og Vebjørn Rodal.

NY VERDENSREKORD: Se det eventyrlige løpet her.

– Er det ny verdensrekord? Det står det på tavlene. Det er helt eventyrlig, roper NRKs friidrettskommentator, Jann Post.

Den gamle verdensrekorden ble satt i 1988 av Jordanka Donkova med tiden 12,21, mens Kendra Harrison i dag løp inn til tiden 12,20.

– Hun løp seg ut av OL for noen uker siden, er ikke med på OL-laget, og her slår hun verdensrekorden som har stått i 28 år, sier en ekstatisk Post.

– Så utrolig er idretten dere. Det går opp og ned. For et løp, fortsetter han.

Kendra Harrison kom i mål foran Brianna Rollins og Kristi Castlin.

Feil tid på tavlen

Da Harrison kom i mål sto det 12,58 på tidstavlen, men NRKs kommentatorteam, bestående av Jann Post og friidrettsekspert Vebjørn Rodal, kunne ikke tro at det ikke hadde gått fortere.

– Det der var aldri i verden noe 12,58-løp. Det er fire hundredeler bedre enn hennes tidligere personlige rekord og det er en hundredel bedre enn Jordanka Donkova sin gamle verdensrekord fra 1988, sa Rodal fra kommentatorplass.

– Verdensrekord i friidrett, det er ikke dagligdags, utfyller Post.

Ikke til OL

Kendra Harrison ble nummer seks i det amerikanske mesterskapet, og klarte ikke å kvalifisere seg til OL. Dermed reiser den amerikanske OL-troppen til sommerlekene i Rio uten den ferske verdensrekordholderen.

– Det er helt utrolig hvordan hun kan slå tilbake og holde motivasjonen oppe etter en av de største skuffelsene i karrieren. For en revansje, sier Jann Post.

– Det blir lettere å ta OL-gull enn å vinne her i kveld, det er i hvert fall helt sikkert, fortsetter han.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld