NRK Meny
Normal

Satte ny verdensrekord - skal ikke til OL

Amerikanske Kendra Harrison satte ny verdensrekord på 100 meter hekk for kvinner under dagens Diamond League i London.

Amerikanske Kendra Harrison satte ny verdensrekord på 100 meter hekk. Komm.: Karen-Marie Ellefsen, Jann Post og Vebjørn Rodal.

NY VERDENSREKORD: Se det eventyrlige løpet her.

– Er det ny verdensrekord? Det står det på tavlene. Det er helt eventyrlig, roper NRKs friidrettskommentator, Jann Post.

Den gamle verdensrekorden ble satt i 1988 av Jordanka Donkova med tiden 12,21, mens Kendra Harrison i dag løp inn til tiden 12,20.

– Hun løp seg ut av OL for noen uker siden, er ikke med på OL-laget, og her slår hun verdensrekorden som har stått i 28 år, sier en ekstatisk Post.

– Så utrolig er idretten dere. Det går opp og ned. For et løp, fortsetter han.

Kendra Harrison kom i mål foran Brianna Rollins og Kristi Castlin.

Feil tid på tavlen

Da Harrison kom i mål sto det 12,58 på tidstavlen, men NRKs kommentatorteam, bestående av Jann Post og friidrettsekspert Vebjørn Rodal, kunne ikke tro at det ikke hadde gått fortere.

– Det der var aldri i verden noe 12,58-løp. Det er fire hundredeler bedre enn hennes tidligere personlige rekord og det er en hundredel bedre enn Jordanka Donkova sin gamle verdensrekord fra 1988, sa Rodal fra kommentatorplass.

– Verdensrekord i friidrett, det er ikke dagligdags, utfyller Post.

Ikke til OL

Kendra Harrison ble nummer seks i det amerikanske mesterskapet, og klarte ikke å kvalifisere seg til OL. Dermed reiser den amerikanske OL-troppen til sommerlekene i Rio uten den ferske verdensrekordholderen.

– Det er helt utrolig hvordan hun kan slå tilbake og holde motivasjonen oppe etter en av de største skuffelsene i karrieren. For en revansje, sier Jann Post.

– Det blir lettere å ta OL-gull enn å vinne her i kveld, det er i hvert fall helt sikkert, fortsetter han.

Siste nytt

 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid