Satte ny verdensrekord - skal ikke til OL

Amerikanske Kendra Harrison satte ny verdensrekord på 100 meter hekk for kvinner under dagens Diamond League i London.

Amerikanske Kendra Harrison satte ny verdensrekord på 100 meter hekk. Komm.: Karen-Marie Ellefsen, Jann Post og Vebjørn Rodal.

NY VERDENSREKORD: Se det eventyrlige løpet her.

– Er det ny verdensrekord? Det står det på tavlene. Det er helt eventyrlig, roper NRKs friidrettskommentator, Jann Post.

Den gamle verdensrekorden ble satt i 1988 av Jordanka Donkova med tiden 12,21, mens Kendra Harrison i dag løp inn til tiden 12,20.

– Hun løp seg ut av OL for noen uker siden, er ikke med på OL-laget, og her slår hun verdensrekorden som har stått i 28 år, sier en ekstatisk Post.

– Så utrolig er idretten dere. Det går opp og ned. For et løp, fortsetter han.

Kendra Harrison kom i mål foran Brianna Rollins og Kristi Castlin.

Feil tid på tavlen

Da Harrison kom i mål sto det 12,58 på tidstavlen, men NRKs kommentatorteam, bestående av Jann Post og friidrettsekspert Vebjørn Rodal, kunne ikke tro at det ikke hadde gått fortere.

– Det der var aldri i verden noe 12,58-løp. Det er fire hundredeler bedre enn hennes tidligere personlige rekord og det er en hundredel bedre enn Jordanka Donkova sin gamle verdensrekord fra 1988, sa Rodal fra kommentatorplass.

– Verdensrekord i friidrett, det er ikke dagligdags, utfyller Post.

Ikke til OL

Kendra Harrison ble nummer seks i det amerikanske mesterskapet, og klarte ikke å kvalifisere seg til OL. Dermed reiser den amerikanske OL-troppen til sommerlekene i Rio uten den ferske verdensrekordholderen.

– Det er helt utrolig hvordan hun kan slå tilbake og holde motivasjonen oppe etter en av de største skuffelsene i karrieren. For en revansje, sier Jann Post.

– Det blir lettere å ta OL-gull enn å vinne her i kveld, det er i hvert fall helt sikkert, fortsetter han.

Siste nytt

 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Ruud falt på verdensrankingen

  Casper Ruud faller fire plasser på den ferske verdensrankingen i tennis. Han er nå nummer 98. Ruuds 94.-plass på den forrige rankingen var karrierebeste og første gang 20-åringen var inne blant de 100 beste.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Kristoffersen-rettssak denne uken

  Henrik Kristoffersens sponsorstrid med Norges Skiforbund skal opp for Oslo tingrett tirsdag. Kristoffersen har ønsket å bruke Red Bulls logo på hjelmen, noe NSF har nektet ham siden Telenor er forbundets sponsor. Kristoffersen krever 15 millioner av forbundet.

  VM alpint 2019 Åre storslalåm
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal