Satte ny verdensrekord - skal ikke til OL

Amerikanske Kendra Harrison satte ny verdensrekord på 100 meter hekk for kvinner under dagens Diamond League i London.

Amerikanske Kendra Harrison satte ny verdensrekord på 100 meter hekk. Komm.: Karen-Marie Ellefsen, Jann Post og Vebjørn Rodal.

NY VERDENSREKORD: Se det eventyrlige løpet her.

– Er det ny verdensrekord? Det står det på tavlene. Det er helt eventyrlig, roper NRKs friidrettskommentator, Jann Post.

Den gamle verdensrekorden ble satt i 1988 av Jordanka Donkova med tiden 12,21, mens Kendra Harrison i dag løp inn til tiden 12,20.

– Hun løp seg ut av OL for noen uker siden, er ikke med på OL-laget, og her slår hun verdensrekorden som har stått i 28 år, sier en ekstatisk Post.

– Så utrolig er idretten dere. Det går opp og ned. For et løp, fortsetter han.

Kendra Harrison kom i mål foran Brianna Rollins og Kristi Castlin.

Feil tid på tavlen

Da Harrison kom i mål sto det 12,58 på tidstavlen, men NRKs kommentatorteam, bestående av Jann Post og friidrettsekspert Vebjørn Rodal, kunne ikke tro at det ikke hadde gått fortere.

– Det der var aldri i verden noe 12,58-løp. Det er fire hundredeler bedre enn hennes tidligere personlige rekord og det er en hundredel bedre enn Jordanka Donkova sin gamle verdensrekord fra 1988, sa Rodal fra kommentatorplass.

– Verdensrekord i friidrett, det er ikke dagligdags, utfyller Post.

Ikke til OL

Kendra Harrison ble nummer seks i det amerikanske mesterskapet, og klarte ikke å kvalifisere seg til OL. Dermed reiser den amerikanske OL-troppen til sommerlekene i Rio uten den ferske verdensrekordholderen.

– Det er helt utrolig hvordan hun kan slå tilbake og holde motivasjonen oppe etter en av de største skuffelsene i karrieren. For en revansje, sier Jann Post.

– Det blir lettere å ta OL-gull enn å vinne her i kveld, det er i hvert fall helt sikkert, fortsetter han.

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana