Hopp til innhold

Ny undersøkelse: Nesten annenhver tysker frykter terrorangrep under fotball-EM

Bekymringen for terrorangrep under det kommende EM-sluttspillet i fotball er stor i den tyske befolkningen, viser en ny undersøkelse.

I undersøkelsen som onsdag ble publisert av YouGov i samarbeid med Sinus Institute, svarte 12 prosent av de spurte at de er svært bekymret for terror i tiden som kommer. 35 prosent oppga at de er noe bekymret.

I motsatt ende av skalaen er 24 prosent lite bekymret, mens 12 prosent ikke er bekymret i det hele tatt. 16 prosent av de spurte hadde enten ingen mening eller svarte ikke på spørsmålet.

Undersøkelsen avdekket også at nesten halvparten av respondentene (46 prosent) hevder å være likegyldige til den kommende turneringen. 11 prosent uttrykte på sin side motstand mot turneringen, mens 32 prosent sa at de gledet seg til EM.

Den nettbaserte undersøkelsen, som ble gjennomført fra 18. til 25. april, involverte 2065 personer.

Fotball-EM innledes 14. juni når vertene Tyskland spiller mot Skottland i München. Finalen går i Berlin 14. juli. (NTB)

Bildekollasj til fotball-EM. Harry Kane, Christiano Ronaldo og Virgil van Dijk

Program og TV-oversikt for fotball-EM i Tyskland

Storkampene står i kø under sluttspillet i fotball-EM i Tyskland. Her får du et overblikk over de viktigste tidspunktene.

Siste nytt

 • Mol og Sørum til kvartfinale etter thriller

  Anders Mol og Christian Sørum fullførte et perfekt puljespill i verdenstourturneringen i Wien ved å slå Marco og Esteban Grimalt i et knalltøft oppgjør.

  Sandvolleyballduoen har enn så lenge gjort rent bord i den østerrikske hovedstaden. Førsteplass i gruppen betyr at Mol og Sørum går direkte til kvartfinale.

  De ble satt under press fra start, og et stykke ut i det første settet ledet chilenerne 10-6. Grimalt-fetterne hadde 20-17 på vei mot det første settpoenget, men Mol og Sørum viste styrke og vendte til 24-22.

  Også i det andre settet kom Grimalt-duoen best i gang, og chilenerne tvang fram et siste og avgjørende sett. Også der var Mol/Sørum i trøbbel, men kjempet seg til en langdryg 28-26-seier.

  Marco og Esteban Grimalt er en del av Mol og Sørums gruppe i det innledende puljespillet i Paris-OL, der den norske duoen er tittelholdere. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Aaserud / NTB
 • Ber om 45 millioner til skiskytter-VM

  Norges Skiskytterforbund søker Oslo kommune om 45 millioner kroner i støtte til VM i skiskyting i Holmenkollen i 2028 eller 2029.

  Dessuten vil Oslo måtte bekoste oppgraderinger av nasjonalanlegget. Skytebanen må forbedres med tanke på miljø og sikkerhet, og det trengs økt tribunekapasitet og bedre belysning, ifølge søknaden.

  Byrådet har tidligere sagt seg positive til å være vertsby for mesterskapet, som har et totalbudsjett på 190 millioner kroner.

  Forbundet skriver at et VM vil styrke Oslos posisjon som sportsby og vinterdestinasjon, og gi mange hundre millioner kroner i økonomisk verdiskaping for byen.

  Mesterskapene i 2028 og 2029 blir tildelt på IBU-kongressen i september. Sist Holmenkollen arrangerte skiskytter-VM var i 2016.

  Oslo 20160313. Skiskytter-VM i Oslo 2016: Johannes Thingnes Bø tok gull under 15 km fellesstart for menn i Holmenkollen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Alle de norske videre til finalen i orienterings-VM

  Nordmennene tok seg trygt gjennom kvalifiseringen til den individuelle sprinten i orienterings-VM i Skottland.

  Håvard Sandstad Eidsmo hadde den beste kvalifiseringen med 5. plass i sitt heat, i det samme heatet ble Eirik Langedal Brevik nummer sju.

  Elias Jonsson ble sjuendemann i sitt heat, mens tittelforsvarer Kasper Fosser ble nummer seks i det siste kvalifiseringsheatet.

  De 15 beste i hvert heat går til ettermiddagens finale.

  Kvinnene hadde heller ingen problemer med å ta seg videre fra sine heat. Andrine Benjaminsen (7. plass), Pia Young Vik (8. plass) og Ane Dyrkorn (13. plass) er alle klare for finalen, som sendes på NRK 1 og NRK TV fra klokka 1630

  Orientering
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal