NRK Meny
Normal

Aukland og Gjerdalen i dramatisk sykkelulykke: – Ordentlig guffent

Jørgen Aukland og Tord Asle Gjerdalen er mørbanket etter at de deiset i bakken under en sykkeltur på Mallorca forrige uke.

Gjerdalen, Aukland

SKREMT: Jørgen Aukland (t.h.) legger ikke skjul på at det var en skremmende opplevelse da han og resten av laget veltet på sykkel på Mallorca. Anders Aukland (midten) lå første i feltet og unngikk ulykken, mens Tord Asle Gjerdalen (t.v.) var, i likhet med lillebror Aukland, blant dem som deiset i asfalten. (Bildet er fra 2014.)

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi er preget alle sammen. Det var ordentlig guffent og vi var heldige som slapp såpass billig unna, sier Jørgen Aukland til NRK.

Han er nå hjemme igjen i Norge, men glemmer ikke ulykken som skjedde under treningssamlingen på Mallorca forrige onsdag.

Ulykken skjedde bare få måneder etter at Anders Aukland brakk beinet i Jotunheimen.

– Tidligere har vi vært heldig og sluppet unna skader, men nå har vi fått to stykker etter hverandre, sier lillebror Aukland.

Anders Aukland

FORRIGE GANG: Slik så det ut da Anders Aukland brakk beinet i Jotunheimen i juni.

Foto: Team Santander

54 km/t

Denne gangen hadde storebror Anders flaks siden han lå først i feltet og på den måten unngikk velten, verre gikk det med de andre som alle deiset i bakken da tredjemann i feltet veltet.

«Alle ble mørbanka», skrivet Team Santander i en pressemelding.

Blant dem Tord Asle Gjerdalen og Jørgen Aukland.

– Det var utrolig kjedelig at dette skjedde, sier Jørgen som ved hjelp av speedometeret registrerte at han syklet i 54 km/t sekunder før han smalt i asfalten.

Ifølge langløpsspesialisten var forholdene fine og laget kjørte ikke som villmenn, problemet var bare at de lå for tett.

Jens Eriksson

SKADET: Svensken Jens Eriksson måtte sy fire sting i panna etter ulykken. Han skadet også ankelen og hånden. Her er han kort tid etter velten.

Foto: Team Santander
Jens Eriksson

IKKE BRUDD: Ankelen til Jens Eriksson er forslått, men ikke brukket.

Foto: Team Santander

MR mandag

De to løperne det gikk verst utover var svenske Jens Eriksson og norske Øyvind Moen Fjeld.

Eriksson ble sendt rett til sykehus etter ulykken. Han var tydelig forslått og på sykehuset måtte han sy fire sting i panna. Han skadet i tillegg ankelen og man frykter at han har røket leddbånd.

Svenskens arm skal undersøkes med MR i Göteborg mandag, forteller Aukland.

For Øyvind Moen Fjeld virker det som armen har klart seg, men han venter fortsatt på en endelig bekreftelsene fra legene som tok røntgen av han lørdag.

– Knallsterkt lag

– Både Jens og Øyvind var knallsterke på samlingen før dette skjedde så jeg håper de er tilbake snart.

– Laget er i det store og hele kjempesterkt og alle er i god form så vi ser frem til vinteren, sier Jørgen Aukland.

Team Santander skal gå sesongåpningen på Beitostølen om to uker før de legger de siste forberedelsene til sesongens første langløp som går av stabelen i italienske Livigno i begynnelsen av desember.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning