Hopp til innhold

Aukland og Gjerdalen i dramatisk sykkelulykke: – Ordentlig guffent

Jørgen Aukland og Tord Asle Gjerdalen er mørbanket etter at de deiset i bakken under en sykkeltur på Mallorca forrige uke.

Gjerdalen, Aukland

SKREMT: Jørgen Aukland (t.h.) legger ikke skjul på at det var en skremmende opplevelse da han og resten av laget veltet på sykkel på Mallorca. Anders Aukland (midten) lå første i feltet og unngikk ulykken, mens Tord Asle Gjerdalen (t.v.) var, i likhet med lillebror Aukland, blant dem som deiset i asfalten. (Bildet er fra 2014.)

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi er preget alle sammen. Det var ordentlig guffent og vi var heldige som slapp såpass billig unna, sier Jørgen Aukland til NRK.

Han er nå hjemme igjen i Norge, men glemmer ikke ulykken som skjedde under treningssamlingen på Mallorca forrige onsdag.

Ulykken skjedde bare få måneder etter at Anders Aukland brakk beinet i Jotunheimen.

– Tidligere har vi vært heldig og sluppet unna skader, men nå har vi fått to stykker etter hverandre, sier lillebror Aukland.

Anders Aukland

FORRIGE GANG: Slik så det ut da Anders Aukland brakk beinet i Jotunheimen i juni.

Foto: Team Santander

54 km/t

Denne gangen hadde storebror Anders flaks siden han lå først i feltet og på den måten unngikk velten, verre gikk det med de andre som alle deiset i bakken da tredjemann i feltet veltet.

«Alle ble mørbanka», skrivet Team Santander i en pressemelding.

Blant dem Tord Asle Gjerdalen og Jørgen Aukland.

– Det var utrolig kjedelig at dette skjedde, sier Jørgen som ved hjelp av speedometeret registrerte at han syklet i 54 km/t sekunder før han smalt i asfalten.

Ifølge langløpsspesialisten var forholdene fine og laget kjørte ikke som villmenn, problemet var bare at de lå for tett.

Jens Eriksson

SKADET: Svensken Jens Eriksson måtte sy fire sting i panna etter ulykken. Han skadet også ankelen og hånden. Her er han kort tid etter velten.

Foto: Team Santander
Jens Eriksson

IKKE BRUDD: Ankelen til Jens Eriksson er forslått, men ikke brukket.

Foto: Team Santander

MR mandag

De to løperne det gikk verst utover var svenske Jens Eriksson og norske Øyvind Moen Fjeld.

Eriksson ble sendt rett til sykehus etter ulykken. Han var tydelig forslått og på sykehuset måtte han sy fire sting i panna. Han skadet i tillegg ankelen og man frykter at han har røket leddbånd.

Svenskens arm skal undersøkes med MR i Göteborg mandag, forteller Aukland.

For Øyvind Moen Fjeld virker det som armen har klart seg, men han venter fortsatt på en endelig bekreftelsene fra legene som tok røntgen av han lørdag.

– Knallsterkt lag

– Både Jens og Øyvind var knallsterke på samlingen før dette skjedde så jeg håper de er tilbake snart.

– Laget er i det store og hele kjempesterkt og alle er i god form så vi ser frem til vinteren, sier Jørgen Aukland.

Team Santander skal gå sesongåpningen på Beitostølen om to uker før de legger de siste forberedelsene til sesongens første langløp som går av stabelen i italienske Livigno i begynnelsen av desember.

Siste nytt

  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP
  • Zuccarellos Wild med viktig seier

    Minnesota Wild vant 3-1 på hjemmebane over San Jose Sharks og sikret seg dermed viktige poeng i kampen om en sluttspillplass.

    Det tok 16 minutter før Joel Eriksson Ek punkterte nullen og sørget for den første scoringen for vertskapet i Minnesota. Midtveis i den andre perioden utlignet Mikael Granlund for Sharks.

    Den tredje perioden var så vidt i gang da Matt Brody sørget for at Wild igjen tok ledelsen. 2-1-målet kom etter bare 18 sekunder.

    På slutten av kampen tok gjestene fra San Jose ut målvakt Mackenzie Blackwood for å øke presset framover å forsøke å kjempe seg til forlenging. I stedet ble det Ryan Hartman som utnyttet muligheten da han snappet opp pucken inne ved vantet på egen banehalvdel og sendte et langskudd inn i det tomme Sharks-målet.

    Dermed kunne Minnesota gå av banen med to nye poeng. Det kommer godt med for laget fra Midtvesten, som før torsdagens oppgjør lå ni poeng unna en sluttspillplass med elleve kamper igjen å spille.

    Mats Zuccarello fikk 17 minutter på isen hjemme i St. Paul, men det ble ingen scoring eller assist på nordmannen denne gangen.

    (NTB)

    mWN7igN52F8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal