Ny uavgjort i sjakk-VM

Det virker ikke som om Vladimir Kramnik helt har skjønt alvoret. Nok en gang lar han Anand slippe unna med en rolig og fredlig poengdeling.

Kramnik
Foto: Ina Fassbender / Scanpix/Reuters

Dagens parti varte kun 30 trekk, og Kramnik gikk inn i en remisvariant i rolig og gjevn stilling.

Vi kan vel nå si at all spenning er borte fra matchen. Det er kun fire partier igjen og Anand har en trygg 5,5-2,5 ledelse. Vi får håpe at Kramnik om ikke annet vil pynte på resultatet med noen spenstige påfunn i de resterende rundene.

Les Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Anand

Ikke bare er han i dytten under VM, nå er han også nummer en i verden!

Foto: Henning Kaiser / Scanpix/AFP

Anands prestasjoner har også ført han opp som en solid nummer en på den uoffisielle verdensrankingen. Har leder han nå med 5,6 poeng på Veselin Topalov som er nummer to. Vår egen Magnus Carlsen har hatt særdeles dårlig flyt i EM for klubblag som spilles denne uken, og han har nå falt ned til en femteplass på lista, ca 20 poeng bak Anand.

Den uoffisielle verdensrankingen(ekstern lenke)

Presidenten fornøyd

Selv om VM-matchen ikke går helt etter Kramniks plan er presidenten i det internasjonale sjakkforbundet, FIDE, svært fornøyd. Kirsan Ilyumzhinov er selv ikke til stedet under VM, men sier i en pressemelding at begivenheten gir sjakken en fantastisk publisitet rundt om i verden. Radio, TV og aviser verden over rapporterer daglig fra turneringen, og partiene følges av millioner av mennesker på internett.

Han er også fornøyd med de to spillerne, som kjemper en dyktig og ikke minst ”fair” kamp over brettet. Det har jo, som vi har vært inne på tidligere , ikke alltid vært tilfellet i sjakk-VM

Siste nytt

 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP
 • Alpinstjerne koronasmittet

  Den østerrikske alpinstjernen Marco Schwarz har testet positivt på koronaviruset og mister verdenscuprennet på hjemmebane denne uka.

  Det er parallellstorslalåm for kvinner torsdag og for menn fredag i Lech/Zürs, som er verdenscuparrangør for første gang på 26 år. Fredagens konkurranse går uten Schwarz, som er skarp i utslagskonkurranser og vant parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag i 2019. (NTB)

  Marco Schwarz
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Skøyte-VM arrangeres likevel

  Norges Skøyteforbund skriver i en pressemelding at VM på skøyter vil arrangeres, til tross for at det ble avlyst i Beijing tidligere denne måneden.

  Nå skal mesterskapet foregå i Heerenveen i Nederland fra 11. til 14. februar.

  Dermed blir det fire helger med skøyteløp i Thialf-arenaen på en måned:

  EM 15.–17. januar.

  V-cup 1 22.–24. januar.

  V-cup 2 29.–31. januar.

  VM 11.–14. februar.

  Alle v-cupene som var planlagt før jul, er avlyst. Det samme er v-cupen i Changchun 17.-18. februar og i Heerenveen 6.-7. mars.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal