Solskjær etter påstander om rasisme: – Håper han aldri mer får se på fotball

Ole Gunnar Solskjær er rasende etter at Jesse Lindgard og Fred skal ha blitt utsatt for rasistiske tilrop under kampen mot Manchester City.

Fred skal ta corner for Manchester United, men må avbryte når tilskuere kaster flaske på ham. Han får til slutt tatt en ny corner der vaktene må steppe inn og stille seg i mur mellom han og City-fansen.

Fred skal ta corner for Manchester United, men må avbryte når tilskuere kaster flaske på ham. Han får til slutt tatt en ny corner der vaktene må steppe inn og stille seg i mur mellom han og City-fansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Under kampen skal Jesse Lindgard og Fred ha blitt utsatt for rasistiske tilrop fra City-fansen.

En video der en mann kommer med aperop fra sidelinjen etter midtbanespilleren Fred sirkulerer nå på sosiale medier. Det får Ole Gunnar Solskjær til å reagere kraftig.

Fred skal også ha blitt truffet av en liten gjenstand kastet fra tribunen. Politiet etterforsker både de rasistiske tilropene og at prosjektiler ble kastet inn på banen fra tribunen.

– Jeg har sett det på videoen. Han burde skamme seg. Det er uakseptabelt. Jeg håper han aldri mer får se på fotball, sier Solskjær om hendelsen.

– Vil huske denne

Til tross for at episoden la en demper på humøret til manageren, fjernet det ikke det faktum at seieren over City var en av hans største triumfer.

Seier over både José Mourinhos Tottenham og Pepe Guardiolas Manchester City i løpet av en uke gjør at laget nærmer seg den ettertraktede fjerdeplassen.

– Vi vil huske denne, vi ser farlige ut når vi får ballen og vi står frem mot uten tvil det beste laget i verden, sier Solskjær til BBC etter seieren.

– De er et utrolig lag og det å forsvare et resultat som vi gjorde og likevel skape mange sjanser ... vi burde ha scoret tre eller fire, men de har en litt for god målvakt, kommenterer han.

Der er Marcus Rashford enig med Solskjær.

– Vi kunne ha scoret enda flere mål. Det var en vanskelig og tøff seier.

– De første 30 minuttene var fantastiske, utfordringen blir å gjøre det samme i 80 eller 90 minutter.

Les også kommentaren: Dette var hans viktigste seier

Premier League - Manchester City v Manchester United

United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Ikke forventet

Etter seieren over Tottenham i forrige serierunde, var det et Manchester United med økt selvtillit som gjestet byrival City lørdag.

Det var mye som stod på spill for manager Ole Gunnar Solskjær før denne kampen. Nordmannen måtte bevise at han kan vinne fotballkamper igjen og at seieren over Tottenham ikke bare var flaks - et tilfeldig blaff.

Første omgang ble i så måte en jubelomgang for Solskjær og hans United.

– Jeg hadde aldri forventet dette. Hvis du spurte om jeg trodde United kunne slå City, ville jeg aldri sagt at jeg trodde det, men det har vært strålende fire dager for United, sier Gary Neville til Sky Sports.

Rashford-straffe

Etter 22 minutter ble det dømt straffe etter at Marcus Rashford ble felt i Citys 16-meter. Etter at dommer får sett nærmere på VAR-bildene, bestemmer han seg for å dømme straffe.

Og Rashford, som har begynt å score på straffespark igjen, satte den trygt bak keeper Ederson.

Marcus Rashford blir felt og VAR dømmer straffe. Denne setter Rashford sikkert i hjørnet og Manchester United går opp i ledelse mot Manchester City.

Marcus Rashford blir felt og VAR dømmer straffe. Denne setter Rashford sikkert i hjørnet og Manchester United går opp i ledelse mot Manchester City.

Seks minutter senere var det Anthony Martial som doblet ledelsen for bortelaget.

Omringet av Manchester City-spillere greide han likevel å sette ballen bak keeper Ederson, som nok en gang måtte hente ballen ut fra nettet.

Det så lenge ut til at det ikke skulle bli flere scoringer i oppgjøret. Bortelaget hadde god kontroll på City, som ikke leverte noen god kamp lørdag. Men seks minutter før ordinær tid var Nicolás Otamendi høyest på en corner og reduserte til 2-1.

Reduseringen kom imidlertid for sent. Og United kunne dermed innkassere en ny seier til vill jubel fra United-fansen.

Solskjær kom med skryt av sin målvakt David de Gea etter kampen.

– Han er verdens beste målvakt. Vi har forventet en høy standard fra ham, og han er tilbake på sitt beste.

– Vi motstod presset i andre omgang. Vi visste at vi hadde en plan, sier Scott McTominay.

– Dette året har vist at hardt arbeid betaler seg.

Anthony Martial går for skudd og ballen klistrer seg helt inntil stolpen og smetter inn. En glede å se for Sir Alex Ferguson på tribunen.

Anthony Martial går for skudd og ballen klistrer seg helt inntil stolpen og smetter inn. En glede å se for Sir Alex Ferguson på tribunen.

Nærmer seg fjerdeplassen

Manchester United er etter seieren på femteplass i Premier League og nærmer seg så smått den ettertraktede fjerdeplassen. Opp til Chelsea er det nå fem poeng.

For Manchester City virker det nå håpløst å forsvare ligatittelen. De er hele 14 poeng bak serieleder Liverpool.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Christensen inn i EM-troppen

  Målvakt Espen Christensen tar Magnus Abelvik Røds plass i EM-troppen etter at Rød pådro seg et brudd i foten i kampen mot Sverige.

  Bakgrunnen for at Rød erstattes med en keeper er at andrekeeper Kristian Sæverås er blitt magesyk og må isoleres fra troppen.

  Den norske EM-troppen ble redusert fra 18 til 16 spillere før åpningskampen mot Bosnia-Hercegovina, og da var Christensen og William Aar de to spillerne som ble vraket.

  Espen Christensen etter seieren over Østerrike
  Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK
 • Nadal enkelt videre i Melbourne

  Rafael Nadal tapte bare fem game for Hugo Dellien fra Bolivia da han tok seg videre fra 1. runde i Australian Open tirsdag. Kampen endte 6-2, 6-3, 6-0 etter å ha vart i drøye to timer.

  Maria Sjarapova fikk wild card av arrangørene, men 33-åringen røk 3-6, 4-6 for kroatiske Donna Vekic.

  Rafael Nadal
  Foto: John Donegan / AFP
 • Halvorsen spurtet inn til 6.-plass

  Kristoffer Halvorsen tok 6.-plass på første etappe av verdenstourrittet Tour Down Under tirsdag. Irske Sam Bennett vant. Foran seg hadde Halvorsen sterke spurtere som blant andre Jasper Philipsen, Elia Viviani og André Greipel.

  Sven Erik Bystrøm, som var opptrekker for Philipsen på UAE-laget, trillet inn til en 19.-plass. Også lagkameraten Vegard Stake Laengen deltar i rittet og ble nummer 96.

  Kristoffer Halvorsen
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal