Hopp til innhold

Brækhus-trener: – Vi går for knockout

Cecilia Brækhus (35) setter alle VM-beltene på spill når hun møter svenske Klara Svensson 28. januar. Der vil boksedronningen gjøre kort prosess.

Cecilia Brækhus klara svensson

KLARE FOR KAMP: Cecilia Brækhus (til venstre) og Klara Svensson.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det kan bli en god kamp mot den svenske prinsessen. Innstillingen er at jeg skal være bedre i alt, sier Brækhus på pressekonferansen.

Trener Johnathon Banks var ikke nådig på pressekonferansen, og ga tydelig beskjed om at Brækhus ønsker å avgjøre kampen raskest mulig.

– Vi ser etter en knockout. Vi jobber for å vinne, og ser alltid etter en knockout. Vi vil ikke at denne kampen skal gå til ti runder, sier Brækhus-trener Johnathon Banks på pressekonferansen.

– Litt for mye respekt

Etter at forbudet mot proffboksing ble opphevet gikk Brækhus sin første kamp hjemme i Norge i oktober. Det endte med teknisk knockout etter to runder foran et fullsatt Oslo Spektrum.

– Jeg vet at jeg har en sjanse til å slå henne. Jeg er klar for å møte Cecilia etter å ha sett henne i kveld. Jeg er i mitt livs form, sa Svensson, som selv var i arenaen, til Expressen den gang.

 Klara Svensson

Klara Svensson, her avbildet i forbindelse med Brækhus' kamp mot Mathis i oktober.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Svensken kvalifiserte seg for VM-kampen etter seier i det helsvenske oppgjøret mot Mikaela Laurén, og har kallenavnet «Swedish Princess»

– Prinsessen er ikke moden for å ta dronningen. Cecilia kommer til å valse over Svensson, sier NRKs ekspert Anders Werner Øfsti.

– Jeg kikket på henne da hun var i spektrum, og jeg synes at jeg så litt for mye respekt i øynene til Klara Svensson. Jeg tror Cecilia slår rett gjennom henne, sier Øfsti til NRK.

– Alltid morsomt å slå svenskene

Øfsti mener at kampen i januar ikke vil ha samme betydning som kampen mellom Brækhus og Mathis i oktober.

– Det blir ikke helt det samme; da var det en historisk begivenhet. Det var over 30 år siden siste proffkamp i Norge. Men det kan bli bra trøkk i spektrum nå, sier Øfsti.

– Tror du det har noe å si at det er en naboduell?

– Er det ikke alltid morsomt å slå svenskene da? Jeg tror det betyr noe.

Helnorsk aften

På pressekonferansen tirsdag fortalte Brækhus at hun ønsket å ha kampen i Norge.

– Det har vært tøffe forhandlinger, og vi ville ha det i Norge. Ikke i Tyskland, Danmark, Sverige eller til høystbydende. Vi er glade for å samle alle de norske bokserne i Norge, sier Brækhus.

Kvartetten Tim Robin Lihaug, Alexander Hagen, Kai Robin Havnaa og Kevin Melhus var også til stede på pressekonferansen, og skal også i aksjon 28. januar. De møter henholdsvis Thomas Amanek, Benjamin Kransfeld, Lars Buschbaum og Marko Angermann, skriver NTB.

Siste nytt

  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal