NRK Meny
Normal

Ny teknikk gjør at Ezinne risikerer å snuble

​BEIJING (NRK): Ezinne Okparaebo kan spare nesten et tidel i starten med sitt nye hemmelige våpen. Men det er ubehagelig – og risikabelt.

Ezinne.

SMÅ FORSKJELLER: På det første klippet, under Bislett Games i år, bommer Ezinne Okparaebo bittelitt med sin nye teknikk og får en elendig start. I det andre klippet, fra NM i Haugesund, treffer hun perfekt. Ser du forskjellen?

Shelly-Ann Fraser

RÅ: Dobbelt olympisk mester og dobbelt verdensmester på 100 meter, Shelly-Ann Fraser.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Det er ikke spesielt behagelig når man er nede i blokka. Og så skal man være ganske sterk for å holde posisjonen. Hvis ikke går det galt, sier Ezinne Okparaebo (27).

Norges raskeste kvinne har gjort en justering i starten i år. Idet hun skyter ut fra startblokkene, ligger hun nærmere bakken enn noen gang.

Den vågale teknikken legger enormt trykk på hofta. Og mister hun balansen bare ørlite grann, kan hun rett og slett gå i bakken.

– Man føler hele tiden at man detter. Man har ikke kontroll, så man må stole på farta. Faren er at man tryner, og det så vi på Bislett i sommer, sier hun til NRK.

  • Nå starter friidretts-VM: Se VM-kveld klokken 22.50, og øvelsene starter med maraton klokken 01.30 natt til lørdag.

«Den som intet våger...»

På Bislett Games i år kom hun nemlig akkurat litt for lavt ut av startblokkene, og 27-åringen måtte dra i nødbremsen for å ikke gå rett på trynet. Det ble totalmiss og sisteplass på hjemmebane.

Men Ezinne Okparaebo har et motto: «Den som intet våger, intet vinner». Og dette er det mye å vinne på.

Da hun fikk fullklaff i semifinalen under NM i Haugesund i år, fløy hun inn til den fantastiske tiden 11,19 sekunder. Det er bare ni hundredeler fra hennes personlige rekord.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ezinne.

– Jeg er allerede i verdensklasse i starten. På mine råeste starter er jeg helt på høyde med Shelly-Ann Fraser, som kanskje er verdens beste. Dette handler om å bli enda bedre, sier Okparaebo.

– Hvor mye kan du tjene?

– Veldig mye, nesten en tidel. Og denne øvelsen handler om hundredeler, sier hun.

– Men du tar en risiko?

– Jeg eksperimenterer mye, noe jeg tror man må gjøre. Jeg føler det sitter nå. Det er ikke langt fra det jeg har gjort tidligere, men det er enda råere, enda lavere. Man må være litt vågal.

Stor selvtillit

Nå er spørsmålet om starten sitter i VM. Ammerud-jenta var inne på den berømte arenaen Fugleredet fredag morgen og trente starter. Og i motsetning til på Bislett, er hun nå i form.

– Når man er i form, kommer alt av seg selv. Så jeg håper og tror det sitter nå, smiler Okparaebo.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal