Normal

Ny sykkelstjerne dopingmistenkt

Franco Pellizotti kommer trolig til å gå glipp av Giro D'Italia på grunn av dopingmistanker.

Franco Pellizotti

Franco Pellizotti da han vant klatretrøya i fjorårets Tour de France

Foto: LAURENT REBOURS / AP

– Vi har satt i gang etterforskning av utøvere på grunn at brudd på dopingreglementet. Det skal være uregelmessigheter i forholde til blodprofilen hans og hans biologiske pass, heter det i en uttalelse fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

UCI har siden 2008 tatt blodprøver fra utøvere for å se om de har avvikende verdier i forhold det det biologiske passet.

Italieneren som sykler for Liquigas-Doimo, vant blant annet det prikkete klatretrøye i fjorårets Tour de France.

32-åringen ble også nummer to i sammendraget av Giro d'Italia i fjor og har også tre etappeseire i Giroen å se tilbake på i karrieren.

Ingen fra Liquigas-Doimo har kommentert saken ennå.

UCI har også satt i gang lignende etterforskning mot spanske Jesus Rosendo Prado og slovenske Tadej Valjavec.

– Stor skam

Italiensk sykkelsport har blitt svertet av flere dopingsaker de siste årene, og en avsløring av en av deres største stjerner var ikke det de trengte nå.

– Det er en stor skam. Han representerer et av våre største lag og det er bare noen dager til Giroen starter, sier presidenten i det italienske sykkelforbundet, Renato Di Rocco til Reuters.

– Selvfølgelig vil Giroen gå som planlagt. Det skal gjennomføres over 500 tester under konkurransen og vi får håpe at det blir det siste slike tilfelle, men det er klart at det skader sykkelsporten, sa han videre.

Giro d'Italia starter i Amsterdam førstkommende lørdag.

Siste nytt

 • Målløs Zuccarello i Rangers-seier

  Mats Zuccarello spilte mandag drøye 20 minutter i 4-3-seieren over New Jersey Devils. Dette var hans andre kamp i New York Rangers' NHL-oppkjøring. Nordmannen var blant spillerne med mest tid på isen, men tegnet seg ikke på scoringslisten, ifølge NTB.

  HOCKEY-NHL-NYR-BUF/
  Foto: Danny Wild / Reuters
 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen