Ny supertid for Jakob Ingebrigtsen (14)

Kjempetalentet Jakob Ingebrigtsen satte suveren norsk aldersrekord på 3000-meter lørdag formiddag. Nå jakter han broren Henriks rekord.

Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen blir omtalt som et vanvittig løpertalent. Her blir han tidenes yngste deltager i seniorklassen under Bislett Games.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den yngste av Ingebrigtsen-brødrene stilte i seniorklassen i Tyrvinglekene på Nadderud, og konkurrentene skjønte fort at de hadde å gjøre med en helt spesiell 14-åring. Sandnes-løperen gikk like godt hen og vant 3000-meteren.

Ifølge Aftenposten er tiden, 8,25.90, åtte sekunder bedre enn den forrige aldersrekorden i 15-årsklassen.

– Et helt greit løp fra min side. Jeg kunne helt klart løpt en god del raskere, sier Ingebrigtsen til avisa etter å ha smadret den gamle rekorden.

Se hele resultatlista her.

Mens vi så langt har blitt godt kjent med storebror Henrik, var det lillebror Jakob som var førstemann ut på Bislett i kveld. Her er hans reaksjoner etter 1500m.

VIDEO: Se intervju med Jakob Ingebrigtsen etter Bislett Games.

Ikke utslitt etter seniordebut

Tiden ble satt bare ett og et halvt døgn etter han ble tidenes yngste deltager i seniorklassen på Bislett.

Og nå har han sett seg ut storebror Henriks rekord som 16-åring - en tid han nesten matchet allerede på lørdag.

− Jeg vet at jeg kommer til å ta rekorden til Henrik og verdensrekorden før jeg fyller 15 år i september. Hadde jeg visst at jeg var så nære tiden til Henrik, så hadde jeg nok gasset litt ekstra på i dette løpet, sier Jakob Ingebrigtsen til Aftenposten.

Eksepsjonelt talent

Storebror Henrik beskrev brorens prestasjoner som «helt kokos» i forkant av Bislett Games.

– Han løper så fort at jeg ikke hadde trodd på det om du hadde fortalt meg det i vinter. Han løper i alle fall tre sekunder fortere enn det jeg trodde var mulig, sier Henrik Ingebrigtsen.

Også tidligere OL-vinner Vebjørn Rodal er imponert.

– Jakob har satt noen fantastiske aldersrekorder i år. Han har slått den gamle norske aldersrekorden på 1500 med 11 sekunder, og de aldersrekordene i Norge er ganske tøffe. Jeg har ingen av dem. Det blir utrolig spennende å følge han videre, sa NRK-eksperten tidligere i uka.

Han blir kalt friidrettens Martin Ødegaard. Se hele løpet til Jacob, lillebroren til Henrik, her.

VIDEO: Se Jakob Ingebritsen løpe 1500-meter på Bislett.

Siste nytt

 • Under formell etterforskning

  Tidligere UEFA-president Michel Platini risikerer tiltale for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Qatar i 2022.

  Etter tre års etterforskning har det franske økokrim PNF besluttet å sende saken videre i rettssystemet, og det skal nå settes i gang formell etterforskning av en såkalt forhørsdommer, skriver Mediapart.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Dette er EM-troppen i håndball

  Dette er den norske EM-troppen i håndball. EM spilles i Norge, Sverige og Østerrike i januar.

  Torbjørn Bergerud, Espen Christensen, Kristian Sæverås, Magnus Jøndal, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Bjarte Myrhol, Petter Øverby, Magnus Gullerud, Sander Sagosen, William Aar, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Rød.

  VM Håndball 2019 menn. Norge - Ungarn. 36-26.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Østberg ikke til Davos

  Ingvild Flugstad Østberg nektes fortsatt å starte verdenscuprenn i langrenn. Hun er dermed ikke med i uttaket til helgens konkurranser i Davos. Den regjerende verdenscupvinneren oppfyller fortsatt ikke kravene i skiforbundets helseattest.

  Ingvild Flugstad Østberg Beito 2019
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal