Ny supertid for Jakob Ingebrigtsen (14)

Kjempetalentet Jakob Ingebrigtsen satte suveren norsk aldersrekord på 3000-meter lørdag formiddag. Nå jakter han broren Henriks rekord.

Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen blir omtalt som et vanvittig løpertalent. Her blir han tidenes yngste deltager i seniorklassen under Bislett Games.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den yngste av Ingebrigtsen-brødrene stilte i seniorklassen i Tyrvinglekene på Nadderud, og konkurrentene skjønte fort at de hadde å gjøre med en helt spesiell 14-åring. Sandnes-løperen gikk like godt hen og vant 3000-meteren.

Ifølge Aftenposten er tiden, 8,25.90, åtte sekunder bedre enn den forrige aldersrekorden i 15-årsklassen.

– Et helt greit løp fra min side. Jeg kunne helt klart løpt en god del raskere, sier Ingebrigtsen til avisa etter å ha smadret den gamle rekorden.

Se hele resultatlista her.

Mens vi så langt har blitt godt kjent med storebror Henrik, var det lillebror Jakob som var førstemann ut på Bislett i kveld. Her er hans reaksjoner etter 1500m.

VIDEO: Se intervju med Jakob Ingebrigtsen etter Bislett Games.

Ikke utslitt etter seniordebut

Tiden ble satt bare ett og et halvt døgn etter han ble tidenes yngste deltager i seniorklassen på Bislett.

Og nå har han sett seg ut storebror Henriks rekord som 16-åring - en tid han nesten matchet allerede på lørdag.

− Jeg vet at jeg kommer til å ta rekorden til Henrik og verdensrekorden før jeg fyller 15 år i september. Hadde jeg visst at jeg var så nære tiden til Henrik, så hadde jeg nok gasset litt ekstra på i dette løpet, sier Jakob Ingebrigtsen til Aftenposten.

Eksepsjonelt talent

Storebror Henrik beskrev brorens prestasjoner som «helt kokos» i forkant av Bislett Games.

– Han løper så fort at jeg ikke hadde trodd på det om du hadde fortalt meg det i vinter. Han løper i alle fall tre sekunder fortere enn det jeg trodde var mulig, sier Henrik Ingebrigtsen.

Også tidligere OL-vinner Vebjørn Rodal er imponert.

– Jakob har satt noen fantastiske aldersrekorder i år. Han har slått den gamle norske aldersrekorden på 1500 med 11 sekunder, og de aldersrekordene i Norge er ganske tøffe. Jeg har ingen av dem. Det blir utrolig spennende å følge han videre, sa NRK-eksperten tidligere i uka.

Han blir kalt friidrettens Martin Ødegaard. Se hele løpet til Jacob, lillebroren til Henrik, her.

VIDEO: Se Jakob Ingebritsen løpe 1500-meter på Bislett.

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9