Hopp til innhold

Ny studie: Dobling i hamstringskader

Tallet på fotballspillere som pådrar seg hamstringskader i Europa har doblet seg de siste 21 årene, viser en studie utført på Universitetet i Linköping.

Det er Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som har betalt for studien som er publisert i Den britiske journalen for sportsmedisin.

Der kommer det fram flere nye tall på typen hamstringskade i europeisk fotball. I tillegg til at tallet på selve skaden er doblet, er også kampene spillerne mister som følge av skaden nær doblet.

Forskerne i Sverige begrunner tallene med at det er mye høyere intensitet nå enn tidligere, samt at spillerne får mindre fri.

Studien har samlet tall fra 2636 hamstringskader over de siste 21 sesongene. I snitt har skadene holdt spillerne ute i 13 dager.

Nesten 20 prosent av spillerne får tilbakefall innen to måneder etter at de skadet seg for første gang. Risikoen for å pådra seg en slik skade er ti ganger høyere i kamp enn på trening. (NTB)

Ben Chilwell
Foto: GLYN KIRK / AFP

Siste nytt

 • Sørloth og Real Sociedad tok poeng på Bernabeu

  Det ble verken mål eller vinner i den spanske toppkampen mellom Real Madrid og Real Sociedad, og dermed er Barcelonas luke på tabelltopp nå fem poeng. Real Sociedad må først og fremst takke keeper Alex Remiro for poenget. Han leverte flere gode redninger, tre av dem på avslutninger fra Vinicius Junior, skriver NTB.

  Sørloth
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Evensen vant sprinten i U23-VM

  Ansgar Evensen vant sprintrennet i U23-VM i langrenn etter å ha stukket fra finalefeltet tidlig og holdt unna i ensom majestet. Evensen vant foran svenskene George Ersson og Emil Danielsson, skriver NTB. Jonas Vika ble nummer fire. – Det er veldig kult. Dette har vært et av mine mål denne sesongen, sa Evensen i et intervju med FIS.

  Ansgar Evensen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Danmark sikret historisk VM-gull

  Det ble heseblesende håndball i VM-finalen mellom Danmark og Frankrike, som kun var to mål bak danskene med tre minutter igjen. Men så fjernet de røde all tvil med tre scoringer – og vant 34-29. Danskenes Rasmus Lauge scoret hele ti mål i finalen. Dermed er Danmark første nasjon til å vinne VM-tittelen tre ganger på rad.

  Danmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste