NRK Meny
Normal

Ny Storhamar-bragd i Europa: – Finner ikke ord

Storhamar var effektive og vant på bortebane i mesterligasluttspillet tirsdag.

Christian Larrivée

STJERNEN: Christian Larrivee scoret det andre målet for Storhamar.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Storhamar slo Salzburg 3-1 borte i 16-delsfinalen i mesterligaen i ishockey tirsdag.

Mye på grunn av en keeper i absolutt toppslag.

– Vi har spilt bra i alle kampene, så jeg ville ikke løfte fram meg selv, men vi spiller så bra som lag. Jeg finner ikke ord, sa Oskar Östlund til Hamar Arbeiderblad etter en stor oppvisning i Storhamar-målet.

Han sier at de regnet med å bli satt under press fra Salzburg allerede fra start.

– Vi visste de ville komme ut hardt og legge mye pucker på mål og forsøke på styringer. Mine backer lar meg ta skuddene og tar returene. Om de ikke gjør det, holder de spillerne unna så jeg kan ta returene også, sier en svært fornøyd keeper.

Effektiv periode

Etter en målløs førsteperiode var Storhamar svært effektive i den andre. I undertall i den andre perioden tok Hamar-laget en kontringsmulighet fullhjertet, og Jacob Berglund satte inn 1-0 alene med keeper.

Men det skulle bli mer.

Like før andre pause hamret Christian Larivee inn et skudd bak Salzburg-keeperen, og Storhamar kunne gå i gang med den siste perioden med en tomålsledelse på bortebane.

Den samme Larivee som også scoret det avgjørende målet da Storhamar tok den sterke borteseieren mot Sparta Praha for knappe fire uker siden.

Tap for Oilers

Kyle Beach reduserte for Red Bull Salzburg, men Alexander Reichenberg styrte inn 3-1 og en ny Storhamar-triumf er et faktum.

Seieren har skaffet Storhamar et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret på Hamar 6. oktober.

Stavanger Oilers spilte også bortekamp i mesterligaen tirsdag. Borte mot Eisbaren Berlin tapte Oilers 3-0 etter å ha sluppet inn to mål i den siste perioden.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis