Hopp til innhold

Ny smittetopp i Kina før OL

Antallet tilfeller av korona er på sitt høyeste siden mars 2020 i Kina. Det er mindre enn tre uker til vinterlekene i Beijing setter i gang.

Mandag ble det meldt om 223 tilfeller. 80 av dem er i havnebyen Tianjin og ni er i Guangdong. Flere av tilfellene skal dreie seg om omikronsmitte.

Flere idrettsutøvere, ledere og funksjonærer har allerede ankommet i hovedstaden for å forberede seg til vinter-OL som starter 4. februar. Samtlige går inn i en kontrollert boble og vil ikke ha noe fysisk kontakt med resten av befolkningen.

I helgen registrerte Beijing for første gang lokalt overført omikronsmitte i byen.

Virus Outbreak China
Foto: Sun Fanyue / AP

Sportsnyheter

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

Siste nytt

 • Emiren av Qatar ber VM-turister respektere landets kultur

  Qatar håper å ønske verden velkommen til Doha i forbindelse med fotball-VM i vinter, men på spørsmål om deltakelse av LHBT+-personer, svarte den qatarske emiren Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani at de «forventer og ønsker at folk respekterer vår kultur», ifølge Reuters. Tidligere i mai skrev NRK, SVT og DR at flere VM-hotell nekter homofile adgang. Fifa har senere uttalt at de vil kansellere kontrakten med VM-hotell som ikke mottar gjester på en «ikke-diskriminerende» måte.

  The Torch
  Foto: USA TODAY USPW / Reuters
 • IOC advarer russiske stjerner

  Russiske idrettsprofiler må regne med å havne i trøbbel hvis de uttaler seg positivt om Kremls krigføring i Ukraina, advarer IOC.

  – Vi følger nøye med på hvem som støtter krigen gjennom uttalelser eller oppførsel, og om det får eller har fått nødvendige konsekvenser, sier president Thomas Bach i en tale til IOC-kongressen fredag.

  Flere kjente russiske utøvere har gitt støtte til Russlands president Vladimir Putin og invasjonen av Ukraina. Blant dem er langrennsstjernen Veronika Stepanova.

  Back viste til at svømmesporten har tatt grep overfor Jevgenij Rylov. Den dobbelte OL-mesteren ble nylig utestengt i ni måneder for å ha deltatt på et Putin-show. Bach trakk også fram at turneren Ivan Kuliak tidligere i uken ble utelukket i ett år for å ha gått med bokstaven Z på podiet i en verdenscupkonkurranse i Doha.

  Bokstaven er blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  Russia Rylov Banned
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Dyrhaug utpekt som Røstes arvtaker

  Valgkomiteen i Norges Skiforbund har innstilt Tove Moe Dyrhaug til ny skipresident, opplyser forbundet i en pressemelding. Dyrhaug har vært daglig leder i Rosenborg siden 2013. I mars ble det kjent at Erik Røste ikke tar gjenvalg. Den neste skipresidenten velges på skitinget i Molde i juni.

  – Jeg er glad for å ha valgkomiteens tillit og ser frem til mange store, spennende og utfordrende oppgaver, dersom jeg blir valgt. Sammen med en engasjert organisasjon er mitt fokus å utvikle skisporten videre og bidra til at vi er best mulig rustet til å møte dagens utfordringer og de som kommer. Vi må bygge på den sterke posisjonen skisporten har i Norge for å sikre mest mulig aktivitet både i topp og bredde, sier Dyrhaug.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste