NOVE MESTO/OSLO (NRK): Franskmannen er den første skiskyttaren gjennom tidene som klarar seks verdscupsigrar før jul. Han kunne ta seg tid til å helse på publikum gjennom heile sisterunden.

BIATHLON-WORLD-MEN

JUBEL: Franskmannen har vunne seks verdscupsigrar so langt denne sesongen.

Sjå heile resultatlista nederst i saka.

– Folk har ofte sagt at eg ikkje er glad nok for sigrane mine, og i dag ville eg berre dele gleda mi med publikum, seier Fourcade til NRK.

Martin Fourcade har vore den suverent beste skiskyttaren dei siste åra, og har vunne verdscupen samanlagt dei fem siste åra.

I laurdagens jaktstart i Nove Mesto sette han på nytt resten av verdseliten på plass, og tok samtidig med seg ein ny rekord. Johannes Thingnes Bø blei beste nordmann på 5. plass.

Fourcade er no den einaste som har vunne seks verdscupsigrar før jul.

– Det er heilt utruleg å vere so suveren, seier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Forcade er fornøyd med ledelsen

Bomma på pallen

Emil Hegle Svendsen skulle gå ut som nummer tre på laurdagens jaktstart, men reiste heim att på grunn av ei forkjøling. Dermed var det Johannes Thingnes Bø som gjekk først ut av dei norske.

Men framom seg hadde han Martin Fourcade og Anton Sjipulin.

Thingnes Bø hang lenge med i kampen om sigeren, men på siste skyting blei det to bom, og då klarte han ikkje å komme på pallen.

– Eg burde vore på pallen, so eg er skuffa over femteplassen. Det er for dårleg, enkelt og greitt, seier Thingnes Bø til NRK.

– Eg var sliten. Eg opna hardt, og då blir det verre og verre utover løpet, fortset Bø.

Mista børsa

På den andre skytinga gjekk det kanskje litt raskt føre seg for Thingnes Bø.

– Då eg skulle slenge børsa på ryggen, kasta eg den berre bak meg. Det gler eg meg til å sjå på film, for det må ha sett passe dumt ut.

Johannes Thingnes Bø mistet børsa på andre skyting

Landslagstrenar Egil Kristiansen trur Thingnes Bø har mykje å gå på formmessig.

– Han er ikkje på sitt skarpaste, men han er med der og kjemper. Eg trur forma er sånn medium, fortel Kristiansen til NRK.

Han trur også at opninga til Bø kan ha vore litt for hard.

– Han opna hardt, og tok inn mykje. Det var kanskje i det hardaste laget. Han går bra på ski, men det blir litt for mange bom, då er det umogleg å henge med i toppen

– Han er uslåeleg

Trass eit godt forsprang, vil ikkje Fourcade seie at han har avgjort verdscupen samanlagt endå.

– Eg har for mykje respekt for konkurrentane mine til å tru at eg allereie har vunne verdscupen, seier Fourcade.

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen enda på 12.-plass på laurdagens jaktstart, og måtte igjen sjå seg slått av Martin Fourcade.

– Han er suveren. Det er heilt fantastisk å sjå på. Han er uslåeleg om dagen, seier Bjørndalen til NRK.

Bjørndalen er derimot ikkje særleg nøgd med eigen prestasjon

– Eg har ikkje noko form i kroppen, det er heilt daudt.

– Kva skal du gjere for å finne att forma?

– Eg skal ete mykje svineribbe, ler Bjørndalen.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.