NRK Meny
Normal

Ny seier til Kowalczyk

Justyna Kowalczyk viste strålende form i det siste rennet før VM.

Justyna Kowalczyk
Foto: TIMUR NISAMETDINOV / AP

Den polske jenta ledet nesten fra start til mål og vant 10 kilometeren i Valdidentro med 12 sekunder foran italienske Marianna Longa.

Slovenske Petra Majdic avsluttet sterkt og gikk inn til tredjeplass.

Se: Resultater fra kvinnenes verdenscup

Åpnet for hardt

I Marit Bjørgens fravær ble Kristin Størmer Steira beste norske jente på en sjetteplass. Hun var 47 sekunder bak vinneren, men fornøyd med innsatsen.

- Jeg åpnet nok for hardt, og selv om vi har trent veldig mye siden vi var i Russland for to uker siden, så hadde jeg ikke regnet med at det skulle så gå så tungt på slutten, sier Steira til NRKsporten.

Den finske verdenscuplederen Aino Kaisa Saarinen og lagvenninnen Virpi Kuitunen virket slitne etter høydeopphold og havnet nede på sjuende- og tiendeplass. De kommer trolig sterkere tilbake når VM starter i Librec på torsdag.

- De har nok, som oss, trent hardt de siste ukene. Derfor slår det ut sånn nå, men det blir nok å regne med når vi skal gå denne distansen i VM, sier Steira.

Hun regner også med at den største norske favoritten, Marit Bjørgen, er til stede når 19 kilometer klassisk åpner mesterskapet i Liberec for jentenes del.

- Jeg snakket med Marit i dag tidlig før vi dro til stadion, hun var litt slapp og hadde litt vondt i magen, men jeg regner med at hun er klar til VM-innsats. Vi trenger henne der, smiler Steira.

Lege Ellen Moen tror også at oddsene er gode for at Bjørgen skal stille til start.

- Dette er en tilstand som kan ta alt fra et par timer, til flere dager å lege. Det er altfor tidlig å si noe om hun rekker starten, sier Moen.

Dette er det tredje mesterskapet på rad at Marit Bjørgen har slitt med sykdom i forkant. Både i Torino i 2006, og i Sapporo i 2007, var Bjørgen syk i foran medaljekampene.

Therese Johaug endte på en 17.plass i lørdagens renn, Celine Brun-Lie havnet på en 25. plass og Astrid Øyre Slind ble nummer 27.

Les: VM i fare for Bjørgen

Siste nytt

 • Lundby vil bevare pallrekken

  Maren Lundby har ni seirer og fire annenplasser i verdenscupen denne sesongen. Under avslutningen til helgen handler alt om å sørge for en sesong med resultater utelukkende på pallen. – Jeg vet ikke om mange skihoppere som har den rekka, sier Lundby.

  Maren Lundby
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn