NRK Meny
Normal

Ny seier til Kowalczyk

Justyna Kowalczyk viste strålende form i det siste rennet før VM.

Justyna Kowalczyk
Foto: TIMUR NISAMETDINOV / AP

Den polske jenta ledet nesten fra start til mål og vant 10 kilometeren i Valdidentro med 12 sekunder foran italienske Marianna Longa.

Slovenske Petra Majdic avsluttet sterkt og gikk inn til tredjeplass.

Se: Resultater fra kvinnenes verdenscup

Åpnet for hardt

I Marit Bjørgens fravær ble Kristin Størmer Steira beste norske jente på en sjetteplass. Hun var 47 sekunder bak vinneren, men fornøyd med innsatsen.

- Jeg åpnet nok for hardt, og selv om vi har trent veldig mye siden vi var i Russland for to uker siden, så hadde jeg ikke regnet med at det skulle så gå så tungt på slutten, sier Steira til NRKsporten.

Den finske verdenscuplederen Aino Kaisa Saarinen og lagvenninnen Virpi Kuitunen virket slitne etter høydeopphold og havnet nede på sjuende- og tiendeplass. De kommer trolig sterkere tilbake når VM starter i Librec på torsdag.

- De har nok, som oss, trent hardt de siste ukene. Derfor slår det ut sånn nå, men det blir nok å regne med når vi skal gå denne distansen i VM, sier Steira.

Hun regner også med at den største norske favoritten, Marit Bjørgen, er til stede når 19 kilometer klassisk åpner mesterskapet i Liberec for jentenes del.

- Jeg snakket med Marit i dag tidlig før vi dro til stadion, hun var litt slapp og hadde litt vondt i magen, men jeg regner med at hun er klar til VM-innsats. Vi trenger henne der, smiler Steira.

Lege Ellen Moen tror også at oddsene er gode for at Bjørgen skal stille til start.

- Dette er en tilstand som kan ta alt fra et par timer, til flere dager å lege. Det er altfor tidlig å si noe om hun rekker starten, sier Moen.

Dette er det tredje mesterskapet på rad at Marit Bjørgen har slitt med sykdom i forkant. Både i Torino i 2006, og i Sapporo i 2007, var Bjørgen syk i foran medaljekampene.

Therese Johaug endte på en 17.plass i lørdagens renn, Celine Brun-Lie havnet på en 25. plass og Astrid Øyre Slind ble nummer 27.

Les: VM i fare for Bjørgen

Siste nytt

 • Rumlemage intet hinder for Djokovic

  Novak Djokovic gikk videre til tredje runde i Cincinnati Masters tross rumlete mage etter 2-1-seier mot Adrian Mannarino.

  Djokovic tapte første sett 4-6, men måtte ha legehjelp under andre sett. Han valgte likevel å fortsette, og vant de neste settene 6-2, 6-1.

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn