NRK Meny
Normal

Carlsen er i rute til VM-tittelkamp etter ny seier

Magnus Carlsen vant partiet mot Alexander Grisjtsjuk i VM-kvalifiseringen i London tirsdag. Dermed ligger nordmannen på delt førsteplass i turneringen.

Carlsen

Magnus Carlsen kunne smile for en ny seier i kandidatturneringen i London tirsdag. Etter fire partier, står nordmannen med to poeng.

Foto: Morten Rakke Photography

Alexander Grisjtsjuk

Alexander Grisjtsjuk klarte ikke å hamle opp med verdensener Magnus Carlsen ved sjakkbrettet tirsdag.

Foto: Ed Jones / Afp

Anand

Vinneren av turneringen i London skal opp til tittelkamp mot regjerende verdensmester Viswanathan Anand.

Foto: Misha Japaridze / Ap
– Magnus er absolutt i rute.

Tre poeng er så bra vi bare kunne håpe på etter fire runder, sier Magnus Carlsens manager Espen Agdestein til NRK.no.

Carlsens konkurrent Alexander Grisjtsjuk havnet i tidsnød på dagens parti, og russeren klarte ikke å hamle opp med nordmannen ved sjakkbrettet.

– Grisjtsjuk er kjempegod, men likevel vinner Magnus med det presset han har på seg. Det er han selvfølgelig veldig glad for, sier Agdestein.

Delt førsteplass

Carlsen sikret seg et viktig poeng i turneringen, der vinneren møter regjerende verdensmester Viswanathan Anand til tittelkamp.

Dagens resultat bringer den norske sjakkspilleren opp på tre poeng. Dermed er han på samme poengsum som Levon Aronjan, mannen flere har utpekt som Carlsens største utfordrer, og de to ligger på delt førsteplass.

– Det er en lang turnering, og det er godt å få en så god start, sier Agdestein.

Styrkeprøve

Det skal i alt spilles 14 runder i kandidatturneringen i London, dermed har Carlsen og de øvrige deltagerne 10 partier igjen.

– Det blir en styrkeprøve. Det er mye spenning. En ting er partiene som tar fra tre til sju timer, men det er også mye spenning i forkant av hvert parti, sier Agdestein.

I tillegg må Carlsen leve med forventningspresset om turneringsseier, siden han er rangert som soleklar verdensener.

– Press og forventninger håndterer Magnus godt. Det er ikke alle som er like flinke til det, men Magnus er flink til å holde fokus. Han er også vant til å leve med dette presset, men det er spesielt i en turnering der så mye står på spill, sier Agdestein.

Allerede onsdag venter et nytt parti for Carlsen. Da er det Vassily Ivantsjuk som sitter på motsatt side av sjakkbrettet.

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal