NRK Meny
Normal

– Bjørgen er fortsatt dronninga

Torgeir Bjørn avlyser tronskiftet i internasjonalt kvinnelangrenn etter Marit bjørgens 62. verdenscupseier.

Marit Bjørgen avgjorde på oppløpet og vant dermed dagens sprint i Davos.

Se Marit Bjørgens perfekte finale i Davos.

Lørdag vant Marit Bjørgen 15 km fristil i Davos. Søndag spurtet hun ned amerikanske Kikkan Randall inne på oppløpet i sprinten, og tok sin 62. verdenscupseier.

Denise Herrmann ble nummer tre.

– Jeg hadde en god følelse, men visste at Kikkan var veldig sterk. Jeg var litt bedre enn henne og er veldig fornøyd, sier Bjørgen i seiersintervjuet.

Bjørgen har nå vunnet tre av de fire individuelle verdenscuprennene som er arrangert denne vinteren. Dermed har hun gitt svar til alle dem som lurtepå om hun måtte gi fra seg tronen til Therese Johaug denne vinteren.

– Det er ingen tvil om at Bjørgen fortsatt er dronninga, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn til NRK.no.

Se resultatene fra søndagens sprint her

Beholdt roen

Bjørn var selv blant dem som var spent, men er – igjen – blitt mektig imponert over 33-åringen fra Rognes.

Det er spesielt to ting som imponerer Bjørn:

– For det første at Bjørgen fortsatt er motivert til å legge ned den vanvittige jobben som kreves for å bli litt bedre for hver sesong. Og for det andre den roen hun viser her i Davos.

Bjørgen lå bak både Therese Johaug og Charlotte Kalla i starten av lørdagens 15-kilometer, men beholdt roen og var i en klasse for seg i avslutningen. Søndag var Bjørgen bak Kikkan Randall i den siste svingen, men nedkjempet fjorårets sprintverdenscupvinner på oppløpet.

– Marit ble ikke stresset av dårlige sekunderinger lørdag, og leverte en perfekt teknisk spurt under tøft press søndag. Dette viser at det er forskjell på å være best på barmarkstrening om sommeren og å være den beste langrennsløperen når alvoret starter, sier Torgeir Bjørn.

Les videre under bildet.

CORRECTION-SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

Marit Bjørgen var jublende glad etter søndagens sprintseier i Davos.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Spår jevn Tour de Ski

Nå er Tour de Ski neste utfordring for både Bjørgen og Johaug. Torgeir Bjørn har tro på at en av dem kan sikre tidenes første norske seier, men er usikker på hvem av dem som er det sterkeste kortet.

– Touren avgjøres jo opp slalåmbakken, og akkurat der er Therese sterkere enn Marit. Spørsmålet er om marit klarer å skaffe seg en stor nok ledelse før sisteetappen, noe hun absolutt har mulighet til.

– Så akkurat der kan det bli jevnt. Men på normale langrennsdistanser er det ingen tvil om at Marit fortsatt er dronning, sier Bjørn.

Økte ledelsen

Ingen av de andre norske jentene klarte å ta seg videre til finalen i lørdagen sprint.

Kari Vikhagen Gjeitnes røk ut allerede i prologen. Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie takket for seg i kvartfinalen, mens Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg ble slått ut i semifinalen.

Therese Johaug deltok ikke, mens Charlotte Kalla røk i prologen og Justyna Kowalczyk ble slått ut i kvartfinalen.

Dermed økte Marit Bjørgen sin sammenlagtledelse i verdenscupen vesentlig. Hun har nå 569 poeng, og leder dermed med 168 poeng på Charlotte Kalla.

Siste nytt

 • Røste ber Norge vente med OL

  Skipresident Erik Røste ber Norge vente med en ny OL-søknad. Både Telemark og Vestlandet har meldt sin interesse for å arrangere OL i 2026.

  – Etter min mening er det for tidlig å starte en ny prosess allerede nå, sier han til NTB.

  Skipresidenten
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Målfest for Zuccas Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 6–1 på bortebane mot Carolina Hurricanes onsdag. 20 sekunder inn i tredje periode slo Chris Kreider til med sin andre scoring, godt hjulpet av en kjempeassist fra Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Tolisso-heading fikset Bayern-seier

  Corentin Tolisso ble matchvinner etter 77 minutter da Bayern München vant 2–1 borte mot Anderlecht i mesterligaen onsdag kveld.

  Robert Lewandowski ga tyskerne ledelsen før Sofiane Hanni utlignet etter 63 minutter.

  Corentin Tolisso
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad