Hopp til innhold

Ny seier – og strøken Ødegaard-regi på Real Sociedad-scoring: «Verdensklasse!»

Real Sociedads råsterke sesongåpning fortsetter – og igjen satte Martin Ødegaard sitt preg på nok en seier for laget.

6ccb1020-92ed-497a-b45c-eeff137d0d70

GLAD: Martin Ødegaard hadde mye å smile for etter en god førsteomgang av ham selv og Real Sociedad.

Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

Laster innhold, vennligst vent..

For etter en halvtime av kampen tittet Martin Ødegaard opp, brukte utsiden av foten til å åpne opp Espanyol-forsvaret med en nydelig gjennombruddspasning til lagkompis Portu. Noen sekunder senere hadde laget hans satt inn 2-0.

Foreløpig på tredjeplass

Scoringen satte et form for punktum på en godt gjennomført førsteomgang på bortebane og la ikke minst grunnlaget for nok en seier for Real Sociedad.

Selv om det ble scoret ytterligere to mål – ett i hver ende – i den andre omgangen, tok «La Real» med seg tre nye poeng hjem.

Med full pott søndag står laget med ti poeng og en foreløpig tredjeplass (se tabell i bunnen av saken) etter fem spilte serierunder. Den aller største «skalpen» tok de sist helg. Da ble Atlético Madrid slått og Ødegaard satte da – som nå – sitt preg på kampen.

97e81699-1e1a-45b7-b5a0-cc9feaf84c0d

TAKK! Martin Ødegaard omfavner lagkompisene Portu og Willian José etter det andre målet til Real Sociedad søndag.

Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

«Verdensklasse»

For forarbeidet på 2-0-scoringen mot Espanyol var glitrende. Han var riktignok «kun» tredje sist på målet. Men pasningen ble hyllet kort tid etterpå.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen skrev på Twitter at «det ikke er mange spillere i verden som gjør det der, men han får det til å se enkelt ut. Verdensklasse!». Han la til at «det rett og slett ikke kan gjøres bedre».

Mini Jakobsen omtalte pasningen som «konge», La Liga-ekspert Petter Veland mente den var «strålende».

f898bc87-d2d3-486c-8060-6096656d0262

KREMPASNING: Martin Ødegaard viser frem utsidetouchet sitt mot Espanyol.

Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

José-dobbel

Mål og 2-0 ble det i hvert fall. For lagkompis Portu forvaltet pasningen på nær best mulige vis. Han forsøkte å runde keeper, misset i forsøket, men ballen havnet i beina på ham igjen. Deretter fant Portu Willian José foran mål. Det hadde nesten vært en større prestasjon å bomme. Kraftspissen gjorde som han skulle og plasserte ballen i mål.

Willian José satte også inn det første målet etter å ha blitt servert av Mike Oyarazabal.

Med 2-0 i bagasjen inn i garderoben og pausepraten, skulle laget gjøre mye galt om et tamt Espanyol skulle hente inn ledelsen.

Isak fjernet all tvil

Men det ble likevel litt spennende. Først og fremst på grunn av et selvmål etter 71 minutter. Sociedads Oyarzabal mistet ballen klønete inne på egen halvdel.

Hjemmelaget så muligheten i kontringen som oppstod. Etter hvert ble Victor Campuzano spilt fri til høyre. Innlegget hans var knallhardt og Joseba Zaldúa styrte ballen uheldig i eget nett.

Bare fire minutter senere fjernet imidlertid innbytter Alexander Isak all tvil. Svensken snappet opp en tversoverpasning i Espanyols bakre firer. Han satte umiddelbart fart mot mål, ble aldri løpt opp, og plasserte ballen perfekt i lengste hjørne.

3-1 ble også resultatet til slutt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Newcastle-sjefen frykter langt skadeavbrekk for profil: – Han vet at det er alvorlig

  Den engelske kantspilleren Harvey Barnes (25) har pådratt seg en uvanlig skade i foten. Det kan i verste fall bety flere måneder på sidelinjen.

  Newcastle-trener Eddie Howe var alt annet enn optimistisk på engelskmannens vegne da han møtte pressen tirsdag. Barnes forlot gressmatta tidlig i søndagens 8-0-seier mot Sheffield United.

  Kantspilleren har blitt grundig undersøkt, og de kommende dagene vil spesialister avgjøre om Barnes trenger en operasjon før han starter rehabiliteringen.

  – Det er en skade rett under tåa, så det er veldig uvanlig. Han har vært langt nede siden han selv vet at det er alvorlig. Vi frykter at det er snakk om måneder før han er tilbake, sa Howe ifølge Sky Sports.

  Barnes ble hentet til Newcastle i sommer etter at han forrige sesong rykket ned med Leicester. I sesonginnledningen har det imidlertid bare blitt to kamper fra start.

  Skaden til Barnes betyr ytterligere spilletid til blant andre Anthony Gordon, Jacob Murphy og Miguel Almirón. (NTB)

  Harvey Barnes
  Foto: DARREN STAPLES / AFP
 • Sørloth har matchet klubblegender – jakter scoringsrekord onsdag

  Kun én gang tidligere har en Villarreal-spiller scoret i fem La Liga-kamper på rad. Onsdag kan Alexander Sørloth tangere rekorden til legenden Diego Forlán.

  Den norske landslagsspissen har fått en forrykende start på sesongen i spansk fotball. Fire mål på seks kamper er fasiten. Scoringene har kommet i de fire siste oppgjørene mot Barcelona, Cádiz, Almería og Rayo Vallecano.

  Aldri tidligere i Villarreals historie har en spiller scoret flere enn fire mål på sesongens seks første ligakamper, melder klubben. Dermed har Sørloth utlignet rekorden til Giuseppe Rossi, Gica Craioveanu, Nico Sansone og Arnaut Danjuma.

  I onsdagens ligamøte hjemme mot Girona kan nordmannen samtidig tangere enn annen klubbrekord. Tidligere Manchester United-spiller Diego Forlán er den eneste spilleren som har scoret i fem strake ligakamper for Villarreal. Det gjorde uruguayaneren i 2004-2005-sesongen.

  Da ble Forlan til slutt toppscorer i den spanske ligaen med 25 mål.

  Det er ikke helt utenkelig at Sørloth kan slå rekorden, for så sent som i fjor scoret han i fem strake ligakamper for Real Sociedad. (NTB)

  Sørloth
  Foto: JAVIER SORIANO / AFP
 • Deila-søstrene sammen i landslagstroppen for første gang

  Søstrene Thale og Live Rushfeldt Deila er for første gang tatt ut i samme landslagstropp i håndball til kampene i EHF Euro Cup. Målvakt June Krogh er debutant.

  Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde tirsdag de 19 spillerne som skal representere Norge i kampene mot Ungarn og Sveits i midten av oktober.

  Der har både Odense-spiller Thale Rushfeldt Deila og tvillingsøster Live fått plass. Førstnevnte var med i EM-troppen i fjor.

  Samlingen er den eneste før det endelige VM-uttaket blir gjort 7. november. Spillerne som er inkludert i troppen til oktober-kampene, er dermed de som er mest aktuelle til å bli valgt ut til VM, opplyser håndballforbundet.

  Hele troppen:

  Målvakter: Marie Davidsen (CSM Bucuresti), Katrine Lunde (Vipers Kristiansand), June Cecilie Krogh (Follo)

  Bakspillere: Emilie Hegh Arntzen (CSM Bucuresti), Stine Ruscetta Skogrand (Ikast), Nora Mørk (Esbjerg), Stine Bredal Oftedal, (Györ), Kristine Breistøl (Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Ikast), Henny Ella Reistad (Esbjerg), Thale Rushfeldt Deila (Odense), Live Rushfeldt Deila (Sola)

  Kantspillere: Malin Aune (Odense), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Emilie Margrethe Hovden (Györ)

  Linjespillere: Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (CSM Bucuresti).

  (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, semifinale: Norge - Frankrike (28-20)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste