Ny seier – og strøken Ødegaard-regi på Real Sociedad-scoring: «Verdensklasse!»

Real Sociedads råsterke sesongåpning fortsetter – og igjen satte Martin Ødegaard sitt preg på nok en seier for laget.

6ccb1020-92ed-497a-b45c-eeff137d0d70

GLAD: Martin Ødegaard hadde mye å smile for etter en god førsteomgang av ham selv og Real Sociedad.

Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

Laster innhold, vennligst vent..

For etter en halvtime av kampen tittet Martin Ødegaard opp, brukte utsiden av foten til å åpne opp Espanyol-forsvaret med en nydelig gjennombruddspasning til lagkompis Portu. Noen sekunder senere hadde laget hans satt inn 2-0.

Foreløpig på tredjeplass

Scoringen satte et form for punktum på en godt gjennomført førsteomgang på bortebane og la ikke minst grunnlaget for nok en seier for Real Sociedad.

Selv om det ble scoret ytterligere to mål – ett i hver ende – i den andre omgangen, tok «La Real» med seg tre nye poeng hjem.

Med full pott søndag står laget med ti poeng og en foreløpig tredjeplass (se tabell i bunnen av saken) etter fem spilte serierunder. Den aller største «skalpen» tok de sist helg. Da ble Atlético Madrid slått og Ødegaard satte da – som nå – sitt preg på kampen.

97e81699-1e1a-45b7-b5a0-cc9feaf84c0d

TAKK! Martin Ødegaard omfavner lagkompisene Portu og Willian José etter det andre målet til Real Sociedad søndag.

Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

«Verdensklasse»

For forarbeidet på 2-0-scoringen mot Espanyol var glitrende. Han var riktignok «kun» tredje sist på målet. Men pasningen ble hyllet kort tid etterpå.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen skrev på Twitter at «det ikke er mange spillere i verden som gjør det der, men han får det til å se enkelt ut. Verdensklasse!». Han la til at «det rett og slett ikke kan gjøres bedre».

Mini Jakobsen omtalte pasningen som «konge», La Liga-ekspert Petter Veland mente den var «strålende».

f898bc87-d2d3-486c-8060-6096656d0262

KREMPASNING: Martin Ødegaard viser frem utsidetouchet sitt mot Espanyol.

Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

José-dobbel

Mål og 2-0 ble det i hvert fall. For lagkompis Portu forvaltet pasningen på nær best mulige vis. Han forsøkte å runde keeper, misset i forsøket, men ballen havnet i beina på ham igjen. Deretter fant Portu Willian José foran mål. Det hadde nesten vært en større prestasjon å bomme. Kraftspissen gjorde som han skulle og plasserte ballen i mål.

Willian José satte også inn det første målet etter å ha blitt servert av Mike Oyarazabal.

Med 2-0 i bagasjen inn i garderoben og pausepraten, skulle laget gjøre mye galt om et tamt Espanyol skulle hente inn ledelsen.

Isak fjernet all tvil

Men det ble likevel litt spennende. Først og fremst på grunn av et selvmål etter 71 minutter. Sociedads Oyarzabal mistet ballen klønete inne på egen halvdel.

Hjemmelaget så muligheten i kontringen som oppstod. Etter hvert ble Victor Campuzano spilt fri til høyre. Innlegget hans var knallhardt og Joseba Zaldúa styrte ballen uheldig i eget nett.

Bare fire minutter senere fjernet imidlertid innbytter Alexander Isak all tvil. Svensken snappet opp en tversoverpasning i Espanyols bakre firer. Han satte umiddelbart fart mot mål, ble aldri løpt opp, og plasserte ballen perfekt i lengste hjørne.

3-1 ble også resultatet til slutt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Drømmedebut for Vindheim i Schalkes storseier

  Andreas Vindheim debuterte med et brak for Schalke i 5-0-seieren lørdag kveld. Bergenseren noterte seg for et mål og assist og var også involvert i to andre scoringer.

  Drøyt 20 minutter før slutt kom også Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

  Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann. (NTB)

  Andreas Vindheim
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • X Games: Sølv for Kleveland i slopestyle

  Snowboarder Marcus Kleveland (22) sikret seg nok en medalje i X Games da han tok sølv i slopestyle lørdag kveld.

  – Det føles helt magisk, sier Kleveland i en pressemelding.

  Mark McMorris fra Canada tok gullet foran nordmannen, mens svenske Sven Thorgren fikk bronsemedaljen.

  Ståle Sandbech ble nummer 8, mens Mons Røisland kom på plassen bak.

  Fredag tok Kleveland sitt femte X Games-gull da han gikk til topps i øvelsen knuckle huck. Fridtjof Tischendorf tok da sølvet.

  Kleveland var likevel godt fornøyd med sølv lørdag, forteller han til NRK. Etter X Games går turen til Kina og OL i Beijing.

  – Men nå skal jeg hjem til Dombås for å hvile, sier han.

  Friskikjører Johanne Killi (24) havnet på den sure 4.-plassen i kvinnenes konkurranse tidligere på dagen lørdag. Killi endte på 7.-plass i big air-konkurransen i Aspen fredag.

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • City med sjeldent poengtap

  Manchester City måtte til slutt ta til takke med 1-1 borte mot Southampton i Premier League lørdag. Dermed røk rekken på tolv ligaseirer på rad for de lyseblå.

  Kyle Walker-Peters ga City en kalddusj tidlig i 1. omgang da han på vakkert vis tuppet ballen i mål. Den ledelsen holdt inn til pause, men derfra og ut handlet alt om Manchester City. Det selv om det ikke var synlig på måltavla til slutt. Aymeric Laportes utligning ble omgangens eneste mål.

  City kjørte på etter utligningen, men stolpen sto i veien for laget ved flere anledninger. De lyseblå beleiret sekstenmeteren til vertene, og Southampton så lenge sluttkjørte ut i kampen om et svært sterkt poeng. Vertene holdt ut og sikret poenget.

  City har 57 poeng på 23 kamper og har tolv poeng ned til Liverpool på 2.-plass foran de rødes oppgjør mot Crystal Palace søndag ettermiddag.

  Premier League - Southampton v Manchester City
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal