NRK Meny
Normal

Ny remis for Carlsen

Magnus Carlsen holdt remis mot Ivanchuk i dagens parti. Siden også de andre spilte uavgjort, beholder han ledelsen i turneringen.

Carlsen-Ivanchuk

Ingen av de to ser ut til å like fotografen. Carlsen og Ivanchuk under Grand Slam-finalen i Bilbao i fjor.

Foto: Alvaro Barrientos / AP

De to spiller i en av tidenes sterkeste sjakkturneringer, Mtel Masters i Sofia.

Følg partiet direkte fra klokken 15.00!

Carlsen fikk ikke mye ut av åpningen mot Ivanchuk. Selv om han hadde godt spill underveis, så var det aldri reelle vinstsjanser. Carlsen prøvde i det lengste og finne et hull i ukrainerens forsvar, men etter 56 trekk var remisen uunngåelig.


Etter dagens partier leder fortsatt Carlsen, Yue og Shirov med to poeng på tre runder. Carlsen har mulighet til å rykke ifra i løpet av helga- lørdag venter Shirov og 17.mai blir det Yue.

Stakkars Ivanchuk har hatt det tøft det siste året. I fjor vant han akkurat denne turneringen, og imponerte en hel verden med å åpne med fem strake seiere! Han lå som nummer tre på verdensrankingen og han var i sin livs form. Men så, etter OL i Dresden, har det gått nedover med 40-åringen.

Lang nedtur

Det begynte med en absurd historie. Etter OL ble satt under etterforskning for dopingbruk fordi han nektet å stille til dopingtest. Det hele skyltes en missforståelse og saken ble etter hvert lagt død.

Les:

Sjakkstjerne utestengt for doping?

Carlsens motstander dopfrikjent

Etter dette har han stort sett gjennomført middelmådige turneringer, og falt som en stein på rankinglistene. På den uoffisielle verdensrankingen er han nå helt nede på 23 plass.

I Mtel Masters har han fått en katastrofal start. I første runde gikk han ned på bare 24 trekk mot Shirov, og han tapte også noe unødvendig gårdagens parti mot Yue.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Ivanchuk har klart den utrolige bragden og holdt seg helt i verdenstoppen i 20 år. Han har vunnet et skred av turneringer, og spilt flere kandidatmatcher til VM. Vi får håpe han snart kommer seg i form igjen, og begynner å vinne. Men han kan selvsagt vente til i morgen.

Dages partier er:
Carlsen – Ivanchuk
Yue – Shirov
Topalov – Dominguez

Etter to runder har Carlsen, Yue og Shirov 1,5 poeng, Dominguez 1, Topalov 0,5 og Ivanchuk 0 poeng.

Lørdag spiller Carlsen hvit mot Shirov, og han feirer nasjonaldagen med å spille svart mot Yue på søndag.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale