NRK Meny
Normal

Ny positiv dopingprøve kan utestenge Kristoffs lag

Katjusja har fått sin andre positive dopingprøve i løpet av under 12 måneder. Det betyr at Det internasjonale sykkelforbundet kan utestenge Alexander Kristoffs lag før vårklassikerne.

Katjusja har selv gått ut med at det er rytteren Eduard Vorganov som har avlagt positiv A-prøve, for et stoff som ble forbudt fra 1. januar. Rytteren som nå skal være i Spania for å sykle ritt har bedt om at B-prøven blir analysert.

Kan bli utestengt fra ritt

Saken kan bli alvorlig også for de andre rytterne på laget, også Kristoftt. For ettersom dette er den andre positive dopingprøven i løpet av de siste 12 månedene betyr det at det kan få følger for oppkjøringen til vårklassikerne for Alexander Kristoff.

Eduard Vorganov

AVLA POSITIV DOPINGPRØVE: Eduard Vorganov, her under etapperittet Paris-Nice, har avlagt positiv dopingprøve, melder laget Katusja.

Foto: Tim De Waele / © Tim De Waele/Corbis

I fjor vant han Flandern Rundt som første nordmann i historien og han er blitt en av de store i sykkelsporten. Nå er tiden fremover usikker til UCI har kommet med en avgjørelse i saken.

Ifølge UCIs reglement er reglementet som bestemmer om et helt lag kan bli suspendert klart. For dersom to ryttere på et lag er blitt tatt for doping i løpet av tolv måneder skal laget for en periode bli utestengt fra konkurranser. Da vil suspensjonen kunne bli mellom 15 og 45 dager.

– Helt hårreisende

Kristoffs trener, Stein Ørn fkk beskjeden via media og har akkurat fått oppdatert seg på redegjørelsen fra Katjusja.

- Jeg forventer at det blir en straff siden reglene er slik. Det er et spørsmål hvor lang straffen blir, sier Ørn til NRK.

Han forteller at dette er fryktelig ødeleggende for Kristoffs oppkjøring til vårklassikerne dersom laget blir utestengt.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale