NRK Meny
Normal

Ny positiv dopingprøve kan utestenge Kristoffs lag

Katjusja har fått sin andre positive dopingprøve i løpet av under 12 måneder. Det betyr at Det internasjonale sykkelforbundet kan utestenge Alexander Kristoffs lag før vårklassikerne.

Katjusja har selv gått ut med at det er rytteren Eduard Vorganov som har avlagt positiv A-prøve, for et stoff som ble forbudt fra 1. januar. Rytteren som nå skal være i Spania for å sykle ritt har bedt om at B-prøven blir analysert.

Kan bli utestengt fra ritt

Saken kan bli alvorlig også for de andre rytterne på laget, også Kristoftt. For ettersom dette er den andre positive dopingprøven i løpet av de siste 12 månedene betyr det at det kan få følger for oppkjøringen til vårklassikerne for Alexander Kristoff.

Eduard Vorganov

AVLA POSITIV DOPINGPRØVE: Eduard Vorganov, her under etapperittet Paris-Nice, har avlagt positiv dopingprøve, melder laget Katusja.

Foto: Tim De Waele / © Tim De Waele/Corbis

I fjor vant han Flandern Rundt som første nordmann i historien og han er blitt en av de store i sykkelsporten. Nå er tiden fremover usikker til UCI har kommet med en avgjørelse i saken.

Ifølge UCIs reglement er reglementet som bestemmer om et helt lag kan bli suspendert klart. For dersom to ryttere på et lag er blitt tatt for doping i løpet av tolv måneder skal laget for en periode bli utestengt fra konkurranser. Da vil suspensjonen kunne bli mellom 15 og 45 dager.

– Helt hårreisende

Kristoffs trener, Stein Ørn fkk beskjeden via media og har akkurat fått oppdatert seg på redegjørelsen fra Katjusja.

- Jeg forventer at det blir en straff siden reglene er slik. Det er et spørsmål hvor lang straffen blir, sier Ørn til NRK.

Han forteller at dette er fryktelig ødeleggende for Kristoffs oppkjøring til vårklassikerne dersom laget blir utestengt.

Siste nytt

 • Mascherano forlater Barcelona

  Javier Mascherano forlater Barcelona denne uken, etter sju og en halv sesong. Det melder klubben selv tirsdag.

  Den 33-årige argentineren vil ifølge avisen El Mundo Deportivo allerede fredag slutte seg til kinesiske Hebei China Fortuna.

  Straffesituasjon
  Foto: LLUIS GENE / Afp
 • Remis for Carlsen mot Anand

  Magnus Carlsen spilte remis mot sin gamle VM-utfordrer Vishy Anand fra India i 9. runde av Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 32 trekk ble spillerne enig om remis. Etter ni kamper er nordmannen med og kjemper om seieren.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Nadal trakk seg fra Australian Open

  Rafael Nadal trakk seg fra Australian Open i Melbourne etter at han pådro seg en skade i fjerde sett mot Marin Cilic. Spanjolen spilte fem sett mot Cilic før han valgte å trekke seg fra kampen.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn