Thingnes Bø gikk på ny sprekk – stakk rett i smøreboden

SOLDIER HOLLOW/OSLO (NRK): Nok en helsprekk på stående skyting satt en støkk i Johannes Thingnes Bø (25) før VM. På jaktstarten i USA trodde han noe var galt.

Thingnes Bø USA

LANG PRAT: Johannes Thingnes Bø og trener Siegfried Mazet ble stående lenge å diskutere hva som gikk galt på stående skyting på jaktstarten.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Johannes Thingnes Bø var revansjelysten etter at han kollapset fullstendig med fire bom på stående skyting under fredagens sprint.

Også under jaktstarten, hvor Vetle Sjåstad Christiansen fulgte opp med en ny pallplass, fikk han store problemer med de stående seriene. Det endte med hele fem strafferunder totalt.

Dermed falt verdenscuplederen fra ledelse til en skuffende 4.-plass. Etter jaktstarten stakk skiskytteren rett i smøreboden uten å snakke med noen. Etterpå ble han hentet tilbake til premieseremonien.

– Han er veldig skuffa, sier sportssjef Per Arne Botnan.

Thingnes Bø

BEKYMRET: Johannes Thingnes Bø fikk det ikke til på stående.

Foto: Don Emmert / AFP

– Jeg tror det er noe rart

Thingnes Bø ble stående og snakke med trenerteamet, og skytetrener Siegfried Mazet i rundt 15 minutter før de to gikk videre til rennkontoret. 50 minutter etter rennslutt kom 25-åringen ut og var klar til å snakke.

– Det var litt usikkerhet i hva som hadde skjedd. Jeg tror det er noe rart, om det er ett for lite eller ett skudd som ikke er fyrt av. Jeg gikk ut i strafferunden og følte noe var feil, så samvittigheten sa at jeg måtte spørre, men det var registrert at alt var riktig, forklarer han til NRK.

Hvis det hadde vært et skudd igjen i magasinet, ville det ført til disk.

– Skytinga var fryktelig dårlig, og utrolig skuffende. Etter gårsdagen trodde jeg det var et blaff, men så kommer jeg i dag og bare får et nytt slag i trynet. Så det var en «reality check». Fjerdeplass er bra, men motivasjonen min var stor i dag, men så får jeg nye bom i fleisen og da blir jeg lei meg rett og slett, innrømmer Thingnes Bø.

– Jeg liker aldri å være sur når jeg taper. I går tok jeg det som en mann, men i dag fikk jeg to på rappen og da bobler det litt. Det skal det gjøre, for det er lysten etter å være bedre som er så høy.

Blir bekymret

Han svarer ærlig og oppriktig, og forteller at han følte seg «redd og usikker» etter den dårlige opplevelsen på sprinten.

Jeg skal liksom gjøre det store i dag, angripe mer, men så tror jeg frykten for å bomme er i underbevisstheten og du gjør ting du vanligvis ikke hadde gjort. Det er veldig skuffende, siden jeg var i posisjon lenge, også klarer jeg å rote det til. Jeg må hjem å jobbe, fortsetter han, og koster på seg et lite smil.

NRKs kommentatorduo var svært overrasket over den dårlige skytinga.

– Nå er det grunn til å være bekymret, kommenterte NRKs ekspert Ola Lunde etter siste skyting.

– Når du gjør tre sånne dårlige stående serier, så skaper det veldig usikkerhet. Hvis han ikke har en klar formening om hva som er feil, så famler han veldig i blinde akkurat nå. Nå har han en jobb å gjøre, mener Lunde.

For dette var det siste individuelle rennet før VM i Østersund som starter første uka i mars. Thingnes Bø er klar på at det ikke var denne følelsen han ønsket å ta med seg dit.

– Jeg skal innrømme nå at dette har satt en støkk i meg. Nå er det stafett i morgen, siste løp før VM, og jeg håper for Guds skyld at det går bra. Men uansett så er dette en tankevekker, erkjenner han.

Men Thingnes Bø velger likevel å se etter positive ting å ta med seg.

– Det er rart å si det, men dette motiverer også. Du finner lysten og driven til å fortsette treningsarbeidet hjemme, så jeg velger å se litt positivt på det.

Christiansen på pallen

Sjåstad Christiansen.

NY PALLPLASSERING: Vetle Sjåstad Christiansen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Vetle Sjåstad Christiansen fortsetter imidlertid å imponere. Fredag gråt han av glede da han tok sin første verdenscupseier.

Lørdag ble han kun slått av franske Quentin Fillon Maillet, som til slutt var 25 sekunder foran ham i mål – og med det ble den første ikke-norske skiskytteren til å vinne i Soldier Hollow.

– Det smaker ikke like bra som seier, men jeg føler ikke at jeg er i posisjon til å være skuffet over en andreplass, jeg gjorde et veldig bra løp, men det var en franskmann som ødela festen. Men det er vi vant til, sier Christiansen til NRK.

Geilo-løperen plaffet ned ti av ti blinker på stående. Det var Christiansens bom på andre skyting som kostet ham førsteplassen.

Johannes Dale ble tredje best av de norske. Han bommet tre ganger og var i mål på 11.-plass. Deretter fulgte Henrik L'Abée-Lund som nummer 20 etter seks bom, mens Erlend Bjøntegaard tok 23.-plassen.

Siste nytt

 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Real: - Vi selger ikke Ødegaard nå

  Real Madrid skal ha gitt Bayer Leverkusen beskjed om at klubben ikke har noe ønske om å selge Martin Ødegaard i sommer.

  Dermed er en utlånsavtale det mest sannsynlige. Det bekrefter den tyske storklubbens sportsdirektør Simon Rolfes overfor storavisen Bild.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal