Hopp til innhold

Ny pallplass for Gangnes - Prevc suveren etter giganthopp

INNSBRUCK/OSLO (NRK): Kenneth Gangnes (26) tok en ny pallplass i hoppuka, men kunne gjøre lite med helt suverene Peter Prevc.

Kenneth Gangnes hoppet 124 meter i finaleomgangen og tok tredjeplassen.

Kenneth Gangnes og Johann Forfang, var med helt i teten i hoppukerennet i Innsbruck, etter en henholdsvis andre- og fjerdeplass etter første omgang. Få poeng bak hoppukeleder Peter Prevc.

Men selv om Gangnes gjorde et godt andrehopp på 124 meter, og sikret ny pallplass med en tredjeplass, var det nok en gang Prevc som ble den store helten. Med hele 132 meter vant sloveneren sitt andre strake renn.

– For et skihopp! utbrøt NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Petr Prevc vant klart i Innsbruck. Nå ligger alt til rette for sammenlagtseier i Hoppuka.

– Fantastisk

Severin Freund, som falt i prøveomgangen, tok andreplassen med 128 meter, men over 10 poeng bak Prevc.

– Det er helt fantastisk at jeg fortsetter å levere, og kommer på pallen i slike renn. Det var ikke nerver, men et lite timingproblem, men jeg er alt i alt veldig fornøyd, sier Gangnes til NRK, og understreker at han ikke føler noe stort forventningspress.

– Det var veldig spennende. Den tøffeste så langt i hoppuka. Men jeg måtte konsentrere meg og klarte å gjøre en utrolig bra jobb. Det funker bra i konkurransesammenheng. Jeg vet ikke hvor det skal ende, sier Prevc og smiler.

Forfang like bak

Forfang leverte også godt da det gjaldt og tok fjerdeplassen.

– Jeg kan ikke være misfornøyd med en fjerdeplass. Begge hoppene er brukbare, forklarer Forfang.

Prevc leder nå med nesten 20 poeng på Freund i hoppuke-sammendraget. Gangnes er på tredjeplass før det siste rennet i Bischofshofen.

– Det blir et rotterace. Det blir nok tøft å avansere, men jeg skal jobbe for å beholde tredjeplassen, sier Gangnes.

– Helt rått her

I nyttårshopprennet ble det en andreplass på Gangnes, som leverte førsteomgangens lengste hopp med 126,5 meter. Bare Garmisch-vinner Prevc fikk flere poeng - både der og i dag.

– Jeg har en ekstrem ro og glede, uttalte 26-åringen før finaleomgangen.

– Det er helt rått her. Jeg setter så stor pris på å få hoppe her, selv om de er østerrikere og kanskje ikke heier på meg!

Kenneth Gangnes hoppet hele 126.5 meter og tok en foreløpig ledelse i søndagens renn i hoppuka. Han vant også sin duell mot tsjekkiske Lukas Hlava.

Fulgte ikke opp

Forfang, Anders Fannemel og Tom Hilde sikret at det var fire norske blant de 10 beste etter én omgang. I tillegg lå Andreas Stjernen på 12. plass og Joachim Hauer på 15. plass.

– Dette er nesten som i langrenn dette, sa NRK-kommentator Christian Nilssen.

Men som i det første hoppukerennet, gikk det trått i den andre omgangen for de fleste nordmennene. Hauer skuffet med fattige 114,5 meter. Stjernen landet på 117 meter, og også Hilde og Fannemel slo av mange meter fra første til andre omgang.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal