Norge våknet etter «skremmende» start: – Skal vi ikke klare å spille bedre fra start?

Norge slet stort i den første omgangen, men i den andre omgangen vartet Sander Sagosen og resten av håndballgutta opp med en drømmeomgang.

Sander Sagosen

VISTE VEI: Sander Sagosen var sentral da Norge snudde kampen i andre omgang.

– Første omgang er litt skremmende, at vi lar dem komme til så lett. Det ser litt usikkert ut. Det ser ut som om spillerne er usikre på hverandre, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten etter at Norge vant 31-28 mot Serbia.

For lenge så det ut til å bli en vanskelig kveld for de norske håndballherrene i håndball-VM. Serbia ledet på det meste 19-14 tidlig i den andre omgangen, før Norge virkelig våknet.

– Det er en kjempedigg følelse og sikkert gøy for tilskuerne våre, men jeg ser heller at vi klarer å gjøre det fra start, sier Magnus Gullerud til NRK.

Snuoperasjonen kommer bare to dager etter en nesten tilsvarende kamp mot Nederland. Da ledet Nederland på det meste med seks mål, men Norge vant til slutt 27-26.

– Det føles litt likt som på tirsdag, egentlig. Vi sitter i pausen med en følelse av at: «Shit, skal vi ikke klare å spille bedre fra start?». Det er ergerlig, men heldigvis hadde vi den kampen å tenke på. Vi hadde tro på det, og det ga resultat igjen. Ergerlig første omgang, men utrolig deilig andre omgang, sier Gullerud.

Magnus Gullerud

SNUOPERASJON: Magnus Gullerud og Norge fikk en opptur i andre omgang.

Strekkollega Petter Øverby mener det norske spillet i andre omgang var «veldig, veldig bra»

– Vi vant på samme måte mot Nederland, så vi var ikke stresset i pausen. Vi kjente i første omgang at vi har så mye å gå på, og så lenge vi får de to-tre redningene bakover som vi trenger, så skal vi ta det. Og det fikk vi, sier Øverby.

Landslagstreneren: – Veldig byggende for moralen

– For hver gang man vinner en kamp og hver gang man snur en kamp, så blir den mentaliteten sterkere. Jeg tror det er veldig byggende for moralen å vinne på den måten der, sier landslagstrener Jonas Wille, og legger til:

– Vi må komme litt bedre ut av startblokka defensivt fremover.

Sander Sagosen sier at de hele tiden forholdt seg rolige, og at de i andre omgang fikk skrudd opp intensiteten i fotarbeidet.

– Hva blir sagt i pausen?

– Vi hever stemmen litt og sier: «Men gutta, vi må få noen treffpunkt i forsvaret.» Det er der hele nøkkelen sitter, sier Sagosen.

– Vi er trygge på oss selv. Vi er trygge på at uansett hva det står på tavla, så kan det snu, sier Sagosen.

Håndballekspert Tvedten er imponert over Norges evne til å snu kampene.

– Det er utrolig og viktig gledelig at de igjen klarer å snu det og at de evner å gjøre det på en så overbevisende måte. Bare maler på og sørger for at forsvaret sitter, sier han.

Sagosen våknet i andre omgang

I den første omgangen var Sagosen noe anonym og scoret ikke et eneste mål.

Men i den andre omgangen var det trønderen som viste vei. Med fem mål i løpet av en periode på 16 minutter var han med på å snu 17–20 til 28–24 fra det 38. minuttet til det 54. minuttet.

– Han har sagt at når det stanger mot, da er det jeg som skal gå frem. Og det gjør han for Norge, sa NRKs håndballkommentator Patrick Sten Rowlands etter sistnevnte scoring.

Sagosen Barthold Bjørnsen

JUBEL: De norske spillerne kunne applaudere de norske tilhengerne etter kampslutt.

I sluttminuttene hadde Norge full kontroll på seieren og vant til slutt 31–28.

Norge står nå med seks poeng i hovedrunden, likt med Tyskland. Nederland følger bak med fire poeng, men Norge er foran Nederland på innbyrdes oppgjør.

Dermed kan en norsk seier mot allerede utslåtte Qatar på lørdag sikre Norge en plass i kvartfinalen med én kamp igjen av hovedrunden, gitt at Tyskland tar poeng mot Nederland.

– Det ser bra ut. Vi spiller oss bedre og bedre. Den andre omgangen vi spiller nå er vel kanskje den beste omgangen vi har spilt, sier Sagosen.

Blonz

FRISKT PUST: Etter at Sebastian Barthold hadde misset et par ganger i starten av den andre omgangen, kom Alexander Blonz inn. Han takket for tilliten med fire mål på fem forsøk.

– Helt annet nivå

Kristian Sæverås var helt avgjørende da Norge snudde kampen mot Nederland på tirsdag, men det var Torbjørn Bergerud som fikk sjansen fra start mot Serbia.

Det var imidlertid lite som stemte defensivt for Norge fra start. Bergerud reddet ingen av de seks første skuddene han fikk mot seg og ble byttet ut før det var spilt ti minutter.

Heller ikke Sæverås klarte å gjøre en umiddelbar forskjell og etter 14 minutter ledet Serbia 9–6.

– Det er et helt annet nivå vi møter nå. Vi kan være fornøyde med å slå Nederland med ett mål, men det er altså ikke på det nivået vi spiller nå. Det er på et helt annet (nivå), både fysisk og teknisk håndball vi møter nå i denne hovedrunden, sa håndballekspert Tvedten.

Halvannet minutt senere kom den første norske målvaktsredningen, da kampuret viste 15.35.

Kristian Sæverås

SLET I FØRSTE OMGANG: Kristian Sæverås måtte plukke en rekke baller ut av nettet i første omgang.

Det norske forsvaret slaktet i pausen

Som mot Nederland, slapp Norge inn hele 17 mål i den første omgangen mot Serbia.

– Jeg savner mye. Det skal gjøre vondt å komme inn til det norske forsvaret. Jeg savner at det er en som går ut og sier hit, men ikke lenger. Det skal være ubehagelig å komme inn til det norske forsvaret. Akkurat nå så virker det til å være det beste i hele verden å få løpe inn, for du kan bare skyte. Jeg mangler en som dreper en. Beklager, men slik er det, sa Viaplay-ekspert Joachim Boldsen i pausen.

Serbia startet også best i andre omgang og ledet 19–14. Norges stjernespiller Sander Sagosen hadde da ikke scoret et eneste mål, men etter to raske scoringer syv-åtte minutter ut i omgangen, var Norge bare ett mål bak: 19–20.

Sagosen oppildnet de norske tilskuerne på tribunen og etter 42 minutter utlignet han til 22-22, før venstrekant Alexander Blonz sendte Norge opp i ledelsen for første gang i kampen minuttet etter.

Etter det så aldri Norge seg tilbake og vant til slutt med tre mål.

• City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

(NTB)

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)