Misset spurten uten hjelperyttere

AMIENS/OSLO (NRK): Alexander Kristoff ledet med hundre meter igjen til mål, men slet uten lagkameratene sine og ble til slutt nummer fire. Andre Greipel tok sin andre seier i touren.

Kristoff nummer fire på dagens etappe og Boasson Hagen rett bak

Slik så det ut i spurten i onsdagens Tour de France-etappe. Bilder fra TV 2.

– Jeg spurtet for å komme bra inn på oppløpet, men jeg kom litt for bra inn på oppløpet. Jeg var nummer tre tror jeg, og når de to foran stopper, så blir det litt langt, sa Alexander Kristoff til NRK etter å ha kommet i mål i Amiens.

Kristoff sine lagkamerater veltet snaue tre mil fra mål, og dermed måtte nordmannen klare seg uten hjelp i innspurten.

– Det var ikke så lett, og det var derfor jeg måtte ta en del vind før oppløpet startet. Da hadde jeg ikke veldig gode bein da oppløpet startet heller. De datt jo i den siste våte svingen som var, så det var jo typisk, sa han.

Boasson Hagen også med

Katjusja-laget ble hindret av velten, og Alexander Kristoff måtte dermed klare seg i stor grad alene. Mer uflaks for Kristoff, som ikke har hatt hellet med seg så langt i Tour de France.

Andre Greipel vant etappen, mens Peter Sagan ble nummer to og Mark Cavendish nummer tre.

Også Edvald Boasson Hagen var godt med i spurten. Sammen med laget klarte han å manøvrere seg til en god posisjon, og tilslutt endte han på en femteplass.

– Surt

En god prestasjon av Boasson Hagen, som også gikk i bakken i den store velten, men som raskt kjørte seg opp i feltet igjen. I spurten forsøkte han seg på yttersiden av Alexander Kristoff, men ble sperret fra å komme forbi.

– Det var surt når du har føler at du har krefter til å komme forbi. Hvis jeg hadde kjørt der så kanskje jeg kunne kommet forbi, men jeg hadde hatt en stor sjanse for å ligge igjen i grøfta eller gjerdet der, og da er det bedre å ikke ta sjansen. Men det var gøy å være med foran der igjen i en spurt, sa han.

Femte etappe var 189,5 kilometer lang og gikk fra Arras Communauté Urbaine til Amiens Métropole.

50 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France

Se video fra den store velten, der Boasson Hagen var involvert. Bilder fra TV 2.

Det er ikke bare syklistene som velter i Tour de France, men også en på motorsykkel

Også en motorsykkel veltet i årets Tour de France. Bilder fra TV 2.

Sportsnyheter

Spania med nok ein EM-smell: – Dei skremmer ingen lenger

Spania fekk kritikk for å ikkje setje sjansane sine mot Sverige. Mot Polen haldt dei fram i same spor.

Löw lyttet ikke til legendenes krav – svarte med festfotball

Eksperter og tidligere spillere ba Joachim Löw om å bytte formasjonen etter tapet i åpningskampen mot Frankrike. Men Tyskland-sjefen sto på sitt, stilte med samme lagoppstilling og knuste de regjerende europamesterne.

Frankrike-stjernen tatt på senga av EM-tilskuere: – Klarte ikke høre hverandre

Ungarn hadde lenge Frankrike i kne, men Antoine Griezmann sørget for at de regjerende verdensmesterne slapp unna en kjempefadese. Etterpå innrømte Frankrikes målscorer at fansen gjorde det vanskelig for dem.

Siste nytt

 • Kloster snuste på OL-kravet

  Friidrettsprofilen Line Kloster vant lørdag 400 meter hekk under et internasjonalt stevne i Madrid. Hun var nær OL-kravet.

  Kloster ble klokket inn til tiden 55,61 sekunder. Det er årsbeste for hennes del og bare 22 hundredeler bak OL-kravet.

  Portugisiske Vera Barbosa ble nummer to, men var klart slått. Hun fikk tiden 56,46. Italienske Yadisleidy Pedroso fulgte deretter på 56,75.

  Klosters vinnertid er bare 12 hundredeler bak hennes personlige rekord. Det er også den 11. beste tiden i Europa i år.

  Friidrettsprofilen kan komme seg til Tokyo-OL på ranking, selv om hun ikke skulle klare kravet. Da må hun levere flere sterke prestasjoner i tiden som kommer.

  Line Kloster
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ishockey: Norsk seier i para-VM

  Norge slo Italia 4-3 etter straffeslag på første dag av para-VM i ishockey. Audun Bakke ble tremålsscorer i tsjekkiske Ostrava.

  Det norske laget var best i straffeslagkonkurransen. Der scoret både Bakke og Ola Bye Øiseth, mens det ble bom for italienerne.

  I selve kampen ordnet Bakke to mål med 39 sekunders mellomrom i første periode, men Italia skulle slå hardt tilbake. I tredje periode kom det tre italienske mål på rappen, og med noen få minutter igjen styrte Norge mot tap på første VM-dag.

  Bakke skulle imidlertid komme det norske laget til unnsetning. Med sin 3-3-scoring tvang han fram spilleforlengelse, og på straffer var Norge sterkest.

  De norske spillerne møter Slovakia søndag og Russland tirsdag i de to siste gruppekampene.

 • Myhre og Kvalvåg leverte i lag-EM

  Norge endte på åttendeplass med 134 poeng etter første dag i lag-EM i friidrett i rumenske Cluj-Napoca. Finland har samme poengsum, men holder plassen over.

  Med 175 poeng leder Nederland over Tsjekkia og Hviterussland med henholdsvis 160.5 og 158 poeng.

  Av utøverne som utmerket seg tar vi med oss Magnus Tuv Myhre som vant 5000-meteren foran belgiske Michael Somers som jaget hardt de siste hundre meterne.

  Ferdinand Kvan Edman satte ny personlig rekord på 1500 meter med tiden 3.38,63 og forbedret sin personlige rekord med én hundredel.

  Hedda Kvalvåg leverte sitt beste utendørshopp i tresteg noensinne og endte på 13 blank. Det holdt dessverre ikke til topplassering.

  I lengdekonkurransen for menn endte Ingar Kiplesund på sjetteplass med 7,63 meter, mens Jon Nerdal ble femtemann i slegge med et lengstekast på 67,53 meter.

  I spydkonkurransen for kvinner kastet USA-baserte Marie-Therese Obst 57,07 og ble nummer tre. OL-aktuelle Marcus Thomsen endte på samme plassering i kule for menn med 19,90. I tresteg for kvinner satte Hedda Kvalvåg personlig rekord med 13,00 meter. Det ga sjuendeplass.

  De største norske friidrettsstjernene, med Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm i spissen, deltar ikke i lag-EM i Romania.

  20 av 40 øvelser ble gjennomført lørdag. Søndag gjennomføres de 20 siste.

  Hedda Kvalvåg
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal