NRK Meny
Normal

Misset spurten uten hjelperyttere

AMIENS/OSLO (NRK): Alexander Kristoff ledet med hundre meter igjen til mål, men slet uten lagkameratene sine og ble til slutt nummer fire. Andre Greipel tok sin andre seier i touren.

Kristoff nummer fire på dagens etappe og Boasson Hagen rett bak

Slik så det ut i spurten i onsdagens Tour de France-etappe. Bilder fra TV 2.

– Jeg spurtet for å komme bra inn på oppløpet, men jeg kom litt for bra inn på oppløpet. Jeg var nummer tre tror jeg, og når de to foran stopper, så blir det litt langt, sa Alexander Kristoff til NRK etter å ha kommet i mål i Amiens.

Kristoff sine lagkamerater veltet snaue tre mil fra mål, og dermed måtte nordmannen klare seg uten hjelp i innspurten.

– Det var ikke så lett, og det var derfor jeg måtte ta en del vind før oppløpet startet. Da hadde jeg ikke veldig gode bein da oppløpet startet heller. De datt jo i den siste våte svingen som var, så det var jo typisk, sa han.

Boasson Hagen også med

Katjusja-laget ble hindret av velten, og Alexander Kristoff måtte dermed klare seg i stor grad alene. Mer uflaks for Kristoff, som ikke har hatt hellet med seg så langt i Tour de France.

Andre Greipel vant etappen, mens Peter Sagan ble nummer to og Mark Cavendish nummer tre.

Også Edvald Boasson Hagen var godt med i spurten. Sammen med laget klarte han å manøvrere seg til en god posisjon, og tilslutt endte han på en femteplass.

– Surt

En god prestasjon av Boasson Hagen, som også gikk i bakken i den store velten, men som raskt kjørte seg opp i feltet igjen. I spurten forsøkte han seg på yttersiden av Alexander Kristoff, men ble sperret fra å komme forbi.

– Det var surt når du har føler at du har krefter til å komme forbi. Hvis jeg hadde kjørt der så kanskje jeg kunne kommet forbi, men jeg hadde hatt en stor sjanse for å ligge igjen i grøfta eller gjerdet der, og da er det bedre å ikke ta sjansen. Men det var gøy å være med foran der igjen i en spurt, sa han.

Femte etappe var 189,5 kilometer lang og gikk fra Arras Communauté Urbaine til Amiens Métropole.

50 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France

Se video fra den store velten, der Boasson Hagen var involvert. Bilder fra TV 2.

Det er ikke bare syklistene som velter i Tour de France, men også en på motorsykkel

Også en motorsykkel veltet i årets Tour de France. Bilder fra TV 2.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal