NRK Meny
Normal

Zucca om Martinsen: – Han får bare kjøre på

NEW YORK (NRK): Det ble et skuffende oppgjør – sett med norske øyne – da New York Rangers tapte 2-1 for bunnlaget Colorado Avalanche i Madison Square Garden.

Zuccarello Martinsen

NHL-KOLLEGER: Men Andreas Martinsen (t.v.) og Mats Zuccarello Aasen må fortsatt vente på et is-møte.

Foto: Halvor Ekeland / NRK

For det skulle jo egentlig bli en festkveld for norsk hockey. Det skulle bli en norsk duell i NHL for første gang siden 2007 – for femte gang totalt. Men tidlig torsdag morgen fikk Andreas Martinsen beskjed om at han ikke skulle spille. Plutselig var det bare én nordmann på isen, og heller ikke Mats Zuccarello fikk en minneverdig kamp.

– Jeg føler vi er det bedre laget i dag. Vi fortjente kanskje å vinne. Vi skaper en del, men sånn er det, sier en skuffet Zuccarello.

– Tror ikke folk hjemme forstår hvor stort det er

Etter nederlaget tok han seg tid til å slå av en prat med Martinsen, som altså måtte se lagkameratene vinne fra tribunen. Men Zuccarello har tro på at landsmannen kjemper seg tilbake i rekkene.

– Det er kjedelig at han ikke får spille, men sånn er det her borte. Forhåpentligvis får vi ta den kampen en annen gang, sier Zuccarello.

– Dette er moro for Andreas, så han får bare kjøre på.

Artikkelen fortsetter.

Rangers

BAKPÅ: Derick Brassard (t.v.) og resten av New York Rangers måtte se seg slått av Matt Duchene og Avalanche.

Foto: Frank Franklin II / Ap

Martinsen drømmer naturligvis også om et eventuelt møte med Norges største ishockeystjerne.

– Det er gøy å se på han og se hvor stor status han har. Hver gang han har pucken hører du publikum rope navnet hans. Han har virkelig fått det til, jeg tror ikke folk hjemme skjønner hvor stort det er, skryter Martinsen.

– Burde ha satt et par mål

Zuccarello hadde litt å revansjere etter straffebom og tap i byderbyet mot New York Islanders natt til torsdag. Og det startet ganske bra. I første periode hadde Zucca flere store sjanser, men marginer gjorde at han ikke fikk pucken i nettet.

– Rekka vår burde ha satt et par mål. Vi får se på det som et lag og se på hva vi kan rette på. Vi må hvile litt og senke skuldrene nå, sier Zucca.

Over i andre periode, med Zuccarello på isen, kommer plutselig Chris Wagner alene med keeper. Zuccarello prøver å komme seg foran, men Wagner får avsluttet og sender Avalanche i ledelsen. Kun få minutter senere dobler Matt Duchene og gjør kvelden enda mørkere for de norske. Det stod seg kampen ut.

– Vi er ikke så dårlige i dag, faktisk. Men vi gir bort et dumt mål. Keeperen deres står en bra kamp og da taper vi, sier Zuccarello til NRK etter kampen.

Han innrømmer at det tøffe kampprogrammet tærer på, og nå står Rangers med fem tap på de seks siste kampene. Samtidig ble ikke veien inn på laget enklere for Martinsen før lørdagens kamp.

Men den utfordringen er han klar til å ta.

– Det har vært veldig morsomme uker, og jeg har opplevd masse. Jeg opplever guttedrømmen akkurat nå, og det er her jeg vil være, sier Martinsen.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08