Hopp til innhold

Sundby brøt nytt renn: Slet med store ryggsmerter og klarte ikke bøye seg

DAVOS (NRK): Selv om Simen Hegstad Krüger reddet Norges ære på det som var en ellers svak norsk dag i Davos, var det mest bekymringsfullt for landslagsledelsen at Martin Johnsrud Sundby brøt et skirenn for andre gang denne sesongen.

B9I1vTMm-so

FIKK TRØBBEL: Martin Johnsrud Sundby (nummer to fra venstre) underveis på 15 kilometeren i Davos søndag.

Foto: Gian Ehrenzeller

Etter 15 kilometeren i intervallstart, der Hegstad Krüger vant på imponerende vis foran Sergej Ustjugov og Dario Cologna, handlet vel så mye om Martin Johnsrud Sundby.

Klarer ikke bøye seg skikkelig

Han måtte bryte rennet i Davos. NRK observerte at Sundby stod oppreist i den siste nedoverbakken på den andre av tre runder. Deretter tok han seg til ryggen og valgte å stå av rennet.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum forteller til NRK at det handler om store ryggproblemer for Sundby. Det er ene og alene grunnen til at han brøt.

Nossum har søndag ettermiddag snakket med eleven. Landslagsveteranen har fortalt at han ikke klarte å sitte i «hocke», eller ned i en slags sittestilling med overkroppen bøyd fremover i utforkjøringer.

– Har han store smerter?

– Ja.

– Han klarer ikke bøye seg ordentlig. Plutselig stivner det bare til for ham, sier Nossum.

dhSuguylwZ4

LANDSLAGSTRENER: Eirik Myhr Nossum, her avbildet tidligere denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Å bryte sitter langt inne

Det er ikke første gangen ryggproblemer fører til at Sundby bryter et renn. Landslagsveteranen gjorde det samme på samme distanse på Beitostølen i november.

Sundby fikk imidlertid en enorm opptur ved å bli nummer fem på 30 kilometer med skibytte på Lillehammer sist helg.

Dermed valgte Sundby å reise også til Davos denne helgen.

– Denne uken har vært brukbar rygg- og treningsmessig. Men det er et ryggproblem. Det er ikke bare å sette på et plaster. Vi håpet det skulle gå bra og vi var spent. Å bryte skirenn sitter langt inne. Da skal du være dårlig, sier landslagstreneren.

Davos-konkurransen var for øvrig det siste Sundby gjorde før jul. Nå satser Nossum på at han får orden på ryggen til midten av januar, der flere av 35-åringens prioriterte renn denne sesongen venter.

World Cup 30 km skiathlon herrer

HADDE VONDT I RYGGEN: Martin Johnsrud Sunby hadde så vondt i ryggen på dagens 15 kilometer at han valgte å bryte. Det er andre gang denne sesongen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Ufattelig deilig

Men om dagen ble det tung for Sundby, ble den stikk motsatt for Simen Hegstad Krüger. Lyn-løperen har ikke stått for de store prestasjonene så langt denne sesongen.

I dag ville han det annerledes og leverte for det man kan kalle en maktdemonstrasjon på 15 kilometeren i Davos.

– Det var ufattelig deilig å få til et så godt løp her. Det har vært litt stang ut for meg i en del løp. I dag satt det virkelig og det var utrolig godt, sier han til NRK.

Langrennsåpning Beitostølen.

TOK SIN ANDRE VERDENSCUPSEIER: Simen Hegstad Krüger knuste konkurrentene og tok sin første verdenscupseier etter OL-suksessen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det så lenge ut til å bli en kamp mellom Hegstad Krüger, russiske Sergej Ustjugov og finske IIvo Niskanen halvveis ut i løpet, men ingen kunne måle seg med nordmannen på de siste kilometerne.

Inn på selve oppløpet ledet han med nærmere halvminuttet og knuste samtlige konkurrenter. Han sikret dermed sin andre verdenscupseier i karrieren foran russeren og hjemmehåpet Dario Cologna, som hentet inn mange sekunder på sisterunden.

– Jeg må si at jeg gledet meg fryktelig til å gå og har hatt en god følelse i hele dag. Det er nok et godt tegn, sier Hegstad Krüger og legger til:

– Jeg kan ta juleferie med en god følelse og gleder meg veldig til å gå flere løp over jul.

Gikk på trynet

En som også hang godt med fra start i Davos var Hans Christer Holund. Han var siste nordmann i aksjon, og var kanskje den eneste som hang med i toppen ved de første sekunderingene. Løpet ble imidlertid ødelagt da han kjørte ut i en sving og mistet mange sekunder.

World Cup 4x7,5 km stafett menn

KJØRTE UT: Hans Christer Holund hang lenge med, men tapte mange sekunder da han falt.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Han innrømmer at også han, i likhet med Sundby, var inne på tanken om å bryte.

– Jeg var bra med, men så var det en sving oppi her der jeg mistet helt taket på skiene. Jeg hadde veldig lyst til å bryte, men har som prinsipp å ikke gjøre det, sier Holund.

Han fullførte løpet til tross for fallet og ble til slutt nummer 37. De øvrige nordmennene plasserte seg slik: Emil Iversen (9), Sjur Røthe (20), Mattis Stenshagen (35), Didrik Tønseth (49).

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal