NRK Meny
Normal

Skjelbreid: – De må ta noen grep nå

Tiril Eckhoff ble beste norske utøver på søndagens jaktstart. Hun endte på 20.-plass.

Eckhoff

NEDTUR: Tiril Eckhoff endte på 20. -plass på jaktstarten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er litt bekymret for langrennsformen deres, sier NRKs ekspertkommentator Liv Grete Skjelbreid om de norske skiskytterjentene.

Utøverne hadde et vanskelig utgangspunkt etter lørdagens fiasko på sprinten, der Marte Olsbu var best av de norske. Hun var hele 1,14 bak før jaktstarten, mens Tiril Eckhoff hadde 1,25 å hente inn etter at hun sprakk på den stående skytingen.

Det ble en altfor tøff oppgave.

– Går for sakte

Eckhoff endte til slutt med totalt fire strafferunder under svært vanskelige værhold i Tsjekkia.

– Det er akseptabelt å skyte fire bom under disse forholdene, men det går for sakte i sporet. Der må de ta noen grep nå, sier Skjelbreid og tenker på VM som er like rundt hjørnet.

VM i skiskyting 2015 arrangeres i Kontiolahti i Finland fra 3. til 15. mars.

Hildebrand skjøt seg bort

Verdenscuptoeren Darja Domratsjeva vant rennet. Verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen endte på annenplass, mens Laura Dahlmeier endte på tredjeplass.

Tyske Franziska Hildebrand gikk først ut etter lørdagens sprintseier, men hun fikk problemer med det kraftige snøfallet i Nove Mesto.

Etter å ha ledet jaktstarten halvveis, ble det tre bom for Hildebrand på tredje skyting. Det hele toppet seg da hun fikk dårlig sikt på siste skyting og skjøt på feil skive.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Liv Grete Skjelbreid.

Fortvilet

Bedre ble ikke situasjonen av at det var Veronika Vitkovas (nummer to på sprinten), skive Hildebrand skjøt på.

Tsjekkeren måtte fortvilet stå foran det entusiastiske hjemmepublikummet og vente på at arrangøren skulle få blinkene opp på nytt. Begge fikk naturligvis løpet ødelagt.

Marte Olsbu ble nummer 28 etter fem bom på standplass. Elise Ringen og Fanny Welle-Strand Horn bommet begge seks ganger og endte henholdsvis på 30.- og 37.-plass.

Heller ikke gutta har noe godt utgangspunkt før sin jakstart. Johannes Thingnes Bø ligger best an med en tidsdifferanse på 44 sekunder frem til Jakov Fak.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal