Skjelbreid: – De må ta noen grep nå

Tiril Eckhoff ble beste norske utøver på søndagens jaktstart. Hun endte på 20.-plass.

Eckhoff

NEDTUR: Tiril Eckhoff endte på 20. -plass på jaktstarten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er litt bekymret for langrennsformen deres, sier NRKs ekspertkommentator Liv Grete Skjelbreid om de norske skiskytterjentene.

Utøverne hadde et vanskelig utgangspunkt etter lørdagens fiasko på sprinten, der Marte Olsbu var best av de norske. Hun var hele 1,14 bak før jaktstarten, mens Tiril Eckhoff hadde 1,25 å hente inn etter at hun sprakk på den stående skytingen.

Det ble en altfor tøff oppgave.

– Går for sakte

Eckhoff endte til slutt med totalt fire strafferunder under svært vanskelige værhold i Tsjekkia.

– Det er akseptabelt å skyte fire bom under disse forholdene, men det går for sakte i sporet. Der må de ta noen grep nå, sier Skjelbreid og tenker på VM som er like rundt hjørnet.

VM i skiskyting 2015 arrangeres i Kontiolahti i Finland fra 3. til 15. mars.

Hildebrand skjøt seg bort

Verdenscuptoeren Darja Domratsjeva vant rennet. Verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen endte på annenplass, mens Laura Dahlmeier endte på tredjeplass.

Tyske Franziska Hildebrand gikk først ut etter lørdagens sprintseier, men hun fikk problemer med det kraftige snøfallet i Nove Mesto.

Etter å ha ledet jaktstarten halvveis, ble det tre bom for Hildebrand på tredje skyting. Det hele toppet seg da hun fikk dårlig sikt på siste skyting og skjøt på feil skive.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Liv Grete Skjelbreid.

Fortvilet

Bedre ble ikke situasjonen av at det var Veronika Vitkovas (nummer to på sprinten), skive Hildebrand skjøt på.

Tsjekkeren måtte fortvilet stå foran det entusiastiske hjemmepublikummet og vente på at arrangøren skulle få blinkene opp på nytt. Begge fikk naturligvis løpet ødelagt.

Marte Olsbu ble nummer 28 etter fem bom på standplass. Elise Ringen og Fanny Welle-Strand Horn bommet begge seks ganger og endte henholdsvis på 30.- og 37.-plass.

Heller ikke gutta har noe godt utgangspunkt før sin jakstart. Johannes Thingnes Bø ligger best an med en tidsdifferanse på 44 sekunder frem til Jakov Fak.

Siste nytt

 • Berg mister seriefinalen mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til seriefinalen mot Molde onsdag, men mandag kom det likevel positive nyheter rundt kneskaden han har pådratt seg.

  Berg gikk av banen etter å ha fått seg smell i kampen mot Strømsgodset søndag. Umiddelbart ble det fryktet en alvorlig kneskade.

  Mandag var Berg på MR-undersøkelse. På egne nettsider omtaler Glimt skaden som mindre alvorlig enn fryktet.

  – Vi må se an Patrick fra dag til dag. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake, men det er gode nyheter at det ikke er like alvorlig som mange fryktet, sier klubblege Morten Sørgård.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Dropper høydesamling

  De svenske OL-håpene Frida Karlsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Calle Halfvarsson dropper sesongoppkjøringens siste høydesamling.

  Det bekrefter Sveriges skiforbund på sine nettsider mandag.

  Karlsson, Svahn, Dahlqvist og Halfvarsson blir alle hjemme når landslagskollegene reiser til italienske Val Senales denne uken.

  Ifølge landslagssjef Anders Byström er det «individuelle vurderinger» som ligger til grunn for at de fire OL-medaljekandidatene ikke reiser til høyden.

  De norske langrennslandslagene for menn og kvinner befinner seg i øyeblikket på treningssamling i Livigno.

  Frida Karlsson
  Foto: NRK
 • Moi mister cupkamp mot Chelsea

  Mohamed Elyounoussi går mandag gjennom et lite inngrep i tommelen. Det gjør landslagsprofilen uaktuell til Southamptons ligacupmøte med Chelsea.

  Southampton bekrefter operasjonen på sine nettsider. Premier League-klubben opplyser at Elyounoussi trenger noen dagers hvile etter at tommelen er fikset.

  Sist uke fortalte Elyounoussi til TV 2 at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål for Norge mot Montenegro i VM-kvalifiseringen. Han trodde et inngrep vil gjøre at han kom til å miste flere kamper. Så ille ser det ikke ut til å bli.

  Southampton regner med at Moi vil være klar igjen allerede mot Watford lørdag.

  Norge har viktige landskamper mot Latvia og Nederland neste måned.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal