NRK Meny
Normal

Ny motbakke for Raphael Poiree

Bare ni måneder etter at han brakk nakken skal Raphael Poiree delta i motbakkeløpet Stoltzekleiven opp.

Video Raphael Poiree er klar for Stoltzen

Raphael Poiree forteller om ulykken og om veien tilbake

Under ett år etter at den tidligere skiskytteren brakk nakken stiller han opp i det arrangøren selv kaller verdens bratteste løp. Stigningen er på 34,5%. Motbakkeløpet har blitt arrangert siden 1979.

- Jeg har hatt litt flaks. Bakgrunnen min som idrettsutøver har hjulpet meg til å bli ganske sterk. Jeg er ganske sterk mentalt og det gjør at jeg kan "pushe" grenser med kroppen min, sier Raphael Poiree til NRK.

Det var i desember 2009 Raphael Poiree ble alvorlig skadet i ryggen og nakken i en ATV-ulykke.

Vært med før

Skiskytteren har tre ganger tidligere vært med i Stoltzekleiven opp i Bergen og har en bestetid på 8.48 fra 2003. Da vant han eliteklassen, fem sekunder foran Jon Tvedt. Han er dermed den eneste som har slått Tvedt som har Stoltzen-rekorden på 8,13.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag