Normal

– Det er et fantastisk resultat av et norsk ishockeylag

Storhamar fulgte opp den historiske seieren mot Sparta Praha med en ny trepoenger i mesterligaen i ishockey.

Eirik Skadsdammen

NY SEIER: Eirik Skadsdammen og Storhamar vant mot Geneve-Servette lørdag. Her jubler han for scoring mot Stavanger Oilers i NM-finalen i vår.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Alle spiller med hjertet utenpå drakta og alle gjør det de skal gjør. Det bygger en moral og en selvtillit. Det er lenge siden jeg har vært med på at det er så morsomt å spille i Storhamar, sier Eirik Skadsdammen til NRK på telefon fra Sveits.

Seieren mot Sparta Praha fredag ble fulgt av en ny seier mot Geneve-Servette lørdag.

– At vi skulle vinne to bortekamper mot to sterke europeiske lag. Det har ikke sunket inn helt, men vi har gjort en kjempebragd, sier han.

Landslagssjef Roy Johansen fulgte kampen, og lot seg imponere av laget som var bare et drøyt år siden lå nede med brukket rygg.

– Det er et fantastisk resultat av et norsk ishockeylag mot en stor europeisk klubb, sier en imponert landslagssjef Roy Johansen til NRK lørdag kveld.

Landslagssjefen synes det er vanskelig å skulle måle prestasjoner opp mot hverandre, men han er klar på at prestasjonene denne helga er svært gode.

– Det er en av de bedre resultatene norsk klubbhockey har gjort, det er det ingen tvil om, sier han.

Han er imponert over det Storhamar og også Stavanger Oilers har prestert i mesterligaen så langt denne sesongen.

Tok tidlig initiativet

Storhamar måtte forsvare seg fra start, men mot spillets gang satte Hampus Gustafsson inn 1-0 på en styring i den første perioden. Situasjonen skulle bedre seg ytterligere i den andre.

Alexander Reichenberg vippet pucken inn foran mål, Erik de la Rose var på den og fikk fiklet den inn mellom beina på keeperen til Genève-Servette.

– Det føles deilig at det løsnet i dag. Vi har vært gode lenge, men ikke være effektive nok. I dag løsnet det, sier Hampus Gustafsson til Hamar Arbeiderblad.

Mot slutten av den andre perioden hadde Storhamar flere gode muligheter, blant annet da Erik Skadsdammen kom alene med keeper, men flere mål ble det ikke.

Tre perioder - tre mål

God defensiv struktur og knallhard jobbing sørget for at Storhamar holdt nullen også i den siste perioden og da Jacob Berglund fikk sjansen alene med keeper med fem minutter igjen satt spikeren i kista.

Han feide pucken opp i krysset og avgjorde kampen til 3-0.

Laster Twitter-innhold

– Vi spilte veldig bra. Jeg er veldig glad nå. Det er tøft å spille to kamper på 24 timer, men vi kjemper og står på, sa Storhamar-trener Aleksander Smirnov til Hamar Arbeiderblad etter seieren.

Storhamar har 6 poeng med en kamp igjen å spille, og ligger svært godt an til å avansere til playoff i mesterligaen.

Siste nytt

 • Rangers-tap uten Zuccarello

  To kamper ut i sesongoppkjøringen har Mats Zuccarello fortsatt til gode å være på isen for New York Rangers. Mye tyder på at den nye Rangers-treneren David Quinn ikke vil bruke Zuccarello og flere av de øvrige veteranene for hardt i sesongoppkjøringen.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Hök
 • Ramos slo Scholes' versting-rekord

  Real Madrids Sergio Ramos pådro seg onsdag sitt 37. gule kort i mesterligaen. Det er rekord, melder Marca.

  Foran onsdagens kamp delte Ramos rekorden med tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes med 36 gule.

  Sergio Ramos
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Pogba-show mot Young Boys

  Paul Pogba, som bærer kapteinsbindet under fraværet av Antonio Valencia, tok til de grader ansvar for Manchester United borte mot Young Boys. To mål, inkludert et straffespark, og en målgivende pasning til Anthony Martial ble fasiten for franskmannen i 3-0-seieren.

  Pogba
  Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg