NRK Meny
Normal

– Det er et fantastisk resultat av et norsk ishockeylag

Storhamar fulgte opp den historiske seieren mot Sparta Praha med en ny trepoenger i mesterligaen i ishockey.

Eirik Skadsdammen

NY SEIER: Eirik Skadsdammen og Storhamar vant mot Geneve-Servette lørdag. Her jubler han for scoring mot Stavanger Oilers i NM-finalen i vår.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Alle spiller med hjertet utenpå drakta og alle gjør det de skal gjør. Det bygger en moral og en selvtillit. Det er lenge siden jeg har vært med på at det er så morsomt å spille i Storhamar, sier Eirik Skadsdammen til NRK på telefon fra Sveits.

Seieren mot Sparta Praha fredag ble fulgt av en ny seier mot Geneve-Servette lørdag.

– At vi skulle vinne to bortekamper mot to sterke europeiske lag. Det har ikke sunket inn helt, men vi har gjort en kjempebragd, sier han.

Landslagssjef Roy Johansen fulgte kampen, og lot seg imponere av laget som var bare et drøyt år siden lå nede med brukket rygg.

– Det er et fantastisk resultat av et norsk ishockeylag mot en stor europeisk klubb, sier en imponert landslagssjef Roy Johansen til NRK lørdag kveld.

Landslagssjefen synes det er vanskelig å skulle måle prestasjoner opp mot hverandre, men han er klar på at prestasjonene denne helga er svært gode.

– Det er en av de bedre resultatene norsk klubbhockey har gjort, det er det ingen tvil om, sier han.

Han er imponert over det Storhamar og også Stavanger Oilers har prestert i mesterligaen så langt denne sesongen.

Tok tidlig initiativet

Storhamar måtte forsvare seg fra start, men mot spillets gang satte Hampus Gustafsson inn 1-0 på en styring i den første perioden. Situasjonen skulle bedre seg ytterligere i den andre.

Alexander Reichenberg vippet pucken inn foran mål, Erik de la Rose var på den og fikk fiklet den inn mellom beina på keeperen til Genève-Servette.

– Det føles deilig at det løsnet i dag. Vi har vært gode lenge, men ikke være effektive nok. I dag løsnet det, sier Hampus Gustafsson til Hamar Arbeiderblad.

Mot slutten av den andre perioden hadde Storhamar flere gode muligheter, blant annet da Erik Skadsdammen kom alene med keeper, men flere mål ble det ikke.

Tre perioder - tre mål

God defensiv struktur og knallhard jobbing sørget for at Storhamar holdt nullen også i den siste perioden og da Jacob Berglund fikk sjansen alene med keeper med fem minutter igjen satt spikeren i kista.

Han feide pucken opp i krysset og avgjorde kampen til 3-0.

Laster Twitter-innhold

– Vi spilte veldig bra. Jeg er veldig glad nå. Det er tøft å spille to kamper på 24 timer, men vi kjemper og står på, sa Storhamar-trener Aleksander Smirnov til Hamar Arbeiderblad etter seieren.

Storhamar har 6 poeng med en kamp igjen å spille, og ligger svært godt an til å avansere til playoff i mesterligaen.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag