Ny kamp mellom Cavendish og Hushovd

Dagens etappe i Tour de France er en ny flat etappe i det franske rittet.

Thor Hushovd
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Mark Cavendish

Mark Cavendish.

Foto: BOGDAN CRISTEL / REUTERS

Lørdagens etappe går mellom Colmar og Besançon.


Den 14. etappen er flat, 199 km lang, og åpner dermed for nye muligheter for sprinterne, etter den harde fjelletappen fredag.

14. etappe - 18. juli

Nytt oppgjør

Dermed kan det bli et nytt og spennende spurtoppgjør mellom rivalene Mark Cavendish og Thor Hushovd.

Briten er antagelig revansjelysten etter at han falt av i de harde bakkene i den 13. etappen og måtte overlate den grønne grøya til Hushovd.

Les: Hushovd tok tilbake poengtrøya

Cavendish kan få sin femte etappeseier akkurat her.

Resultater Tour de France

Sprinternes etappe

Statistikken viser at det er nettopp sprintere som nesten alltid har stukket av med seieren iløpet av de 17 gangene Besançon har vært vertsby under rittet.

Lance Armstrong

Lance Armstrong.

Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS

Det finnes riktignok unntak. Sist gang Tour de France gikk innom den franske byen, i 2004, var det Lance Armstrong som stakk av med seieren.

Armstrong henger med

Om Armstrong greier å gjenta den bedriften i år, er kanskje mer tvilsomt. Amerikaneren har likevel imponert under årets Tour, og ligger nå på 3. plass sammenlagt, åtte sekunder bak ledende Rinaldo Nocentini og to sekunder bak lagkamerat Alberto Contador.


Siste nytt

 • Øverby tilbake etter sykdom

  Petter Øverby er tilbake i form og spiller for Norge i håndball-VM mandag. Han var utslått av mageonde tidligere i mesterskapet og sto over mot Sveits.

  Norge er sikret avansement til hovedrunden med minst uavgjort mot Østerrike. Det vil også bety at Øverby og de norske gutta starter hovedrunden med to poeng.

  – Petter er forsvarssjef, og vi er veldig glad for å ha ham tilbake. Han skal også spille en del i angrep i dag (mandag), sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

  Petter Øverby
  Foto: Liselotte Sabroe / Liselotte Sabroe
 • Neville gir seg som England-sjef

  Phil Neville er aktuell som hovedtrener i Inter Miami og trekker seg umiddelbart som landslagssjef for de engelske fotballkvinnene.

  Det opplyser Englands fotballforbund på sitt nettsted mandag ettermiddag.

  Det har vært kjent i en periode at Inter Miami-eier David Beckham forsøker å hente sin gamle lagkamerat i Manchester United som trener.

  Phil Neville
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Fortsetter suksessformelen i hopp

  Landslagssjef Alexander Stöckl følger suksessoppskriften fra Zakopane hvor det ble to nordmenn på pallen med Marius Lindvik som vant og Robert Johansson på tredjeplass. Den samme troppen skal nemlig til finske Lahti i helgen.

  Disse er tatt ut: Johann André Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel Tande (Kongsberg).

  Det står lagkonkurranse (lørdag) og ett individuelt renn (søndag) på programmet i den finske skimetropolen.

  Poland Ski Jumping World Cup Marius Lindvik
  Foto: Czarek Sokolowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal