Ny kalddusj for Rosenborg i Eliteserien

Kristiansund sikret uavgjort på Lerkendal. Dermed står Rosenborg uten seier etter to kamper i Eliteserien.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Kristiansund.

SLO TILBAKE: Kristiansund berget ett poeng etter at Rosenborg ledet 2-1.

Innbytter Bendik Bye scoret det avgjørende målet etter 80 minutter.

– Det er alltid deilig å score mot Rosenborg, sier Bye til Eurosport.

Rosenborg fikk en dårlig start på årets eliteseriesesong med bortetap for Sarpsborg i drivende snøvær.

Lørdagens oppgjør mot Kristiansund begynte heller ikke spesielt bra for trønderne. Bortelaget satte en liten støkk i RBK og hjemmepublikum da Daouda Bamba headet nordmøringene i ledelse etter 11 minutter.

Et hardtkjempende Kristiansund holdt på ledelsen ut omgangen, og RBK trengte åpenbart en pauseprat til å områ seg litt til 2. omgang.

Et litt vinterrustent hjemmelag fant nemlig etter hvert tilbake til rytmen og finspillet. Etter 51 minutter utlignet Samuel Adegbenro til 1-1 før Anders Konradsen økte til 2-1 kun to minutter senere. Begge scoringene kom etter hjørnespark.

Innbytteren berget poenget

Men Kristiansund ga seg ikke, og etter 80 minutter utlignet innbytteren (og trønder) Bendik Bye på et flott skudd fra 20 meters hold.

Fire minutter på overtid kunne Daouda Bamba avgjort kampen da han var helt alene med Hansen, men RBKs sisteskanse avverget skuddet.

Hjemmelaget hadde også svært store sjanser etter utligningen. Blant annet var Mike Jensen svært nær å gjøre 3-2.

– Det er langt igjen, men det har vært en trå start. Vi gjør en OK match i dag, men ikke noe mer. Vi må bare fortsette, så kommer nok poengene, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Må heve seg

Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal var ikke direkte imponert over prestasjonene til Rosenborg-laget.

– Det er ikke noen soleklar seriemester-prestasjon vi har sett her. De må nødt å heve seg, mente han.

– Jeg synes Rosenborg ble for opptatt av å kontrollere kampen. Før i tiden kjørte Rosenborg gjerne på for å få 3-1, men det gjorde de ikke i dag, sa han.

I neste runde skal Rosenborg møte Odd, mens Kristiansund møter Lillestrøm.

– Det er helt fantastisk å sitte igjen med ett poeng på Lerkendal, sier trener Christian Michelsen til NRK.

– Vi klarer å ri det av. Vi har troa på at vi kan ta med oss poeng på samtlige baner, forteller han.

I lørdagens andre eliteseriekamp reddet Aleksander Melgalvis ett poeng for Lillestrøm da han fastsatte resultatet til 2–2 mot Sarpsborg på Åråsen stadion lørdag.

Lillestrøm, som startet sesongen med 1-3-tap borte mot Bodø Glimt, fikk dermed årets første poeng.

Rosenborg scoret to kjappe mål i 2. omgang.

• Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

Curling VM Norge
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

• Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

– Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

– Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)