Ny jobb for Riise - blir sportsdirektør på Malta

John Arne Riiise tar steget fra å være fotballspiller til å bli sportsdirektør for klubben Birkirkara på Malta.

Rasende Riise etter AaFK-nedrykk

NY JOBB FOR RIISE: Skal inn i jobben som sportsdirektør for klubb på Malta.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Det var VG som meldte det først. Klubben, som spiller i eliteserien på Malta, bekrefter nyheten selv i en pressemelding.

– Birkirkara FC er glade for å annonsere at vi har kommet til enighet med John Arne Riise om den nye rollen som sportsdirektør, heter det i en uttalelse.

Han skal jobbe sammen med teknisk direktør Michael Valenzia og manager Jeffrey Farrugia. Klubben melder ellers at de vil komme tilbake med flere detaljer om det kommende samarbeidet med Riise.

Riise: – Stolt

Også John Arne Riise bekrefter nyheten i en twittermelding.

– Jeg er stolt over å annonsere at jeg er den nye sportsdirektøren til Birkirkara FC. Dette er en utfordring som jeg ser frem til og et nytt steg mot målet mitt som er å bli trener. Ting skal endres i klubben og jeg gleder meg til å begynner, sier han.

Birkirkara er den største byen på den lille middelhavsøya.

Sist sommer spilte laget europaligakvalifisering og ble slått ut av Klaksvik fra Færøyene i innledende runde. Klubben har vunnet serien i landet flere ganger, sist gang var i sesongen 2012/13.

Etter halvspilt serie er laget nå på 6.-plass på tabellen.

Laster Twitter-innhold

Vil bli trener

Riise la først opp som fotballspiller etter et kort opphold i Aalesund, men ombestemte seg for å gjøre et kort comeback som spiller i den indiske klubben Chennaiyin. I mars 2017 var det definitivt slutt.

Sunnmøringen har siden gått langløp på privatlaget til Øystein Pettersen, men har siden sagt at han ønsker å returnere til fotballen som trener.

– Dette har vært en prosess som har pågått over noen måneder. John Arne ble kontaktet da de så hans potensiale og ønske om å bli trener, sier Riises manager, Erland Bakke til VG.

I løpet av karrieren spilte Riise for Monaco, Liverpool, Roma, Fulham, APOEL, Dehli Dynamos, Aalesund og Chennaiyin.

Siste nytt

 • Manchester United videre

  Manchester United holdt lenge en knapp 1-0-ledelse etter en straffe fra Juan Mata rett før pause, men to sene mål av innbytterne Marcus Rashford og Mason Greenwood sørget for en komfortabel 3-0-seier i ligacupen mot Luton.

  Luton hadde en stor dobbelsjanse ti minutter før slutt, men debutant Dean Henderson vartet opp med en kanonredning.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Nick Potts / AP
 • Positiv koronatest for Moyes

  West Ham-manager David Moyes og spillerne Issa Diop og Josh Cullen har alle avgitt positive tester for koronaviruset. Det bekrefter klubben tirsdag kveld.

  Klubbens medisinske apparat ble informert om de positive testresultatene mens laget var på London stadion for å forberede seg til tirsdagens møte i ligacupen mot Hull.

  De tre var symptomfrie på covid-19, men manageren og de to spillerne forlot areaen og reiste hjem. Kampen spilles fortsatt

  FILE PHOTO: Premier League - West Ham United vs Stoke City
  Foto: David Klein / Reuters
 • Første runde i cupen trukket

  Den første runden av kvinnenes cup ble trukket i pausen av landskampen mellom Norge og Wales.

  20 lag deltar i cupen i år. Åtte førstedivisjonslag møtes for å avgjøre hvem de skal møte i den første runden, mens de ti toppserielagene og de to nedrykkede lagene fra forrige sesong er klare for første runde.

  Slik ser trekningen ut

  Øvrevoll Hosle/Amazon Grimstad – Avaldsnes
  Røa – Fart
  Klepp – Vålerenga
  Åsane/Hønefoss – Sandviken
  Rosenborg – Kolbotn
  LSK Kvinner – Lyn
  Arna-Bjørnar – Grei / KIL/Hemne
  Fløya/Medkila – Stabæk

  NM-finale fotball kvinner LSK kvinner - Vålerenga (5-1)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal