Hopp til innhold

Skade truer Ingebrigtsens neste sesong

Henrik Ingebrigtsen (25) står overfor minst tre måneder opptrening, og i verste fall operasjon, etter å ha fått påvist kronisk betennelse på baksiden av låret.

Ingebrigtsen

NY OPPTRENING: Henrik Ingebrigtsen har minst tre måneder med opptrening og rehabilitering foran seg.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ingebrigtsen har slitt med hamstringen siden februar, men han rakk aldri å bli kvitt plagene denne sesongen.

Nå har han fått status på hvor alvorlig skaden er.

– Akkurat nå kan jeg ikke gjøre noe halvveis, nå må jeg få senen til å bli 100 prosent. Hvis ikke blir det en tilsvarende sesong som i år, der jeg løp for halv maskin, sier Ingebrigtsen til NRK.

Risikerer operasjon

Det var Sandnesposten som først omtalte Ingebrigtsens skade.

25-åringen ble tirsdag undersøkt ved Idrettens Helsesenter i Oslo.

I verste fall kan Ingebrigtsen få spolert hele neste sesong.

– Karriertruende er den ikke, men det er spørsmål om hvor lang tid det går. Det verste scenarioet er at jeg trener frem til jul, for så å finne ut at det ikke holder og må operere. Da kan det gå et halvt år til. Men alt tyder på at jeg slipper det, sier Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen må operere foten og håper at det vil stoppe smertene han har opplevd det siste året.

SKADEPLAGET: NRK var med da Henrik Ingebrigtsen opererte tåen tidligere i september.

En tredels styrke i låret

Løperen forklarer at møtet med spesialisten alt i alt var positivt, fordi både legen og Ingebrigtsen selv fryktet at det kunne være verre.

– Angrer du på at du presset deg denne sesongen?

– Det jeg angrer mest på, er at jeg ikke kunne springe opp mot det jeg er god for. Jeg sitter med en følelse av at jeg ikke fikk løpt som jeg kunne, sier Ingebrigtsen.

– Jeg spurte hvor mange bein jeg har løpt med i år, og svaret var 1,3. Jeg har cirka en tredels styrke på baksiden av låret sammenlignet med det andre, sier Ingebrigtsen.

25-åringen påpeker imidlertid at han har lang erfaring med å slå tilbake etter skader gjennom karrieren.

Med operasjonen av den vonde tåen, og opptrening av hamstringen, tror Ingebrigtsen at han kan prestere maksimalt under London-VM om 11 måneder.

– Jeg tror det går greit hvis jeg følger den forventede progresjonen og unngår store tilbakeslag, sier Ingebrgitsen.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • IOC utsetter valget av vertsby for vinter-OL 2030

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har bestemt seg for å utsette tildelingen av vinter-OL i 2030. Årsaken er klimaendringene.

  IOC uttalte tirsdag at vertskommisjonen trenger mer tid for å vurdere situasjonen. Det vil derfor ikke bli valgt noen OL-vert for vinterlekene i 2030 under den planlagte IOC-kongressen i 2023.

  I en pressemelding fra IOC het det at kommisjonens rapport til IOC-styret hadde ført til en bredere diskusjon rundt klimaendringer og bærekraftige vinteridrett og framtidige muligheter og utfordringer.

  – Etter anbefalingen fra kommisjonen har IOC-styret bestemt å gi kommisjonen mere tid for å se nærmere på disse faktorene for å gi muligheten til å ta de best mulige avgjørelsene om framtidige tildelinger.

  Ifølge IOC har tre interesserte byer fått beskjed om utsettelsen. Det skal være Salt Lake City, Sapporo og Vancouver. Alle byene har tidligere hatt vinter-OL.

  Vinter-OL i 2026 skal gå i italienske Milano/Cortina d'Ampezzo. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste