Hopp til innhold

Skade truer Ingebrigtsens neste sesong

Henrik Ingebrigtsen (25) står overfor minst tre måneder opptrening, og i verste fall operasjon, etter å ha fått påvist kronisk betennelse på baksiden av låret.

Ingebrigtsen

NY OPPTRENING: Henrik Ingebrigtsen har minst tre måneder med opptrening og rehabilitering foran seg.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ingebrigtsen har slitt med hamstringen siden februar, men han rakk aldri å bli kvitt plagene denne sesongen.

Nå har han fått status på hvor alvorlig skaden er.

– Akkurat nå kan jeg ikke gjøre noe halvveis, nå må jeg få senen til å bli 100 prosent. Hvis ikke blir det en tilsvarende sesong som i år, der jeg løp for halv maskin, sier Ingebrigtsen til NRK.

Risikerer operasjon

Det var Sandnesposten som først omtalte Ingebrigtsens skade.

25-åringen ble tirsdag undersøkt ved Idrettens Helsesenter i Oslo.

I verste fall kan Ingebrigtsen få spolert hele neste sesong.

– Karriertruende er den ikke, men det er spørsmål om hvor lang tid det går. Det verste scenarioet er at jeg trener frem til jul, for så å finne ut at det ikke holder og må operere. Da kan det gå et halvt år til. Men alt tyder på at jeg slipper det, sier Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen må operere foten og håper at det vil stoppe smertene han har opplevd det siste året.

SKADEPLAGET: NRK var med da Henrik Ingebrigtsen opererte tåen tidligere i september.

En tredels styrke i låret

Løperen forklarer at møtet med spesialisten alt i alt var positivt, fordi både legen og Ingebrigtsen selv fryktet at det kunne være verre.

– Angrer du på at du presset deg denne sesongen?

– Det jeg angrer mest på, er at jeg ikke kunne springe opp mot det jeg er god for. Jeg sitter med en følelse av at jeg ikke fikk løpt som jeg kunne, sier Ingebrigtsen.

– Jeg spurte hvor mange bein jeg har løpt med i år, og svaret var 1,3. Jeg har cirka en tredels styrke på baksiden av låret sammenlignet med det andre, sier Ingebrigtsen.

25-åringen påpeker imidlertid at han har lang erfaring med å slå tilbake etter skader gjennom karrieren.

Med operasjonen av den vonde tåen, og opptrening av hamstringen, tror Ingebrigtsen at han kan prestere maksimalt under London-VM om 11 måneder.

– Jeg tror det går greit hvis jeg følger den forventede progresjonen og unngår store tilbakeslag, sier Ingebrgitsen.

Siste nytt

  • Warholm og Ingebrigtsen nominert til prestisjefull pris

    De to nybakte verdensmesterne, Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm, ble i dag nominert til årets mannlige friidrettsutøver i Europa.

    Avgjørelsen vil bestå av en fjerdedel fra stemmeavgivning på sosiale medier, sammen med en fjerdedel fra nasjonale forbund, presse og et ekspert panel.

    Forrige år ble Jakob Ingebrigtsen og Armand Duplantis de første i historien til å dele prisen på herresiden.

    Prisseremonien vil skje 21. oktober, i Vilnius i Litauen.

    Track & Field: Prefontaine Classic Press Conference
    Foto: Kirby Lee / Reuters
  • Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

    Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

    Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering.

    Dersom Baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må Saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass.

    Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

    Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig.

    Så kom tapet for Saravi. (NTB)

    baldauf
    Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
  • Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

    Fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i Tlexcala i Mexico. I den anledning stiller Mol og Sørum som tittelforsvarere. En av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde.

    – Høyden er en faktor som er ny for oss. Vi hadde en liten samling i Mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. Pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. Så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier Mol og Sørum til NRK.

    Så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. I tre av dem ble det seier.

    I august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i EM for Mol og Sørum. Isteden endte svenske Åhmann og Hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. Söta bror kan også bli å frykte når VM går av stabelen.

    –Sverige og USA er de som har skilt seg mest ut i år. De har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier Mol og Sørum.

    – Det blir veldig spennende. Det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.

    EM Sandvolley 2022 i München
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste