Hopp til innhold

Ny etappeseier for Evenepoel - Vingegaard inntok hjelperytterrollen

Remco Evenepoel forsvant ut av sammendraget etter en mørk dag på den 13. etappen i årets Vuelta a España. Siden har han markert seg i brudd og torsdag syklet han inn til sin tredje etappeseier i rittet.

Han sikret seg også klatretrøya etter å ha vært først over alle de kategoriserte stigningene på etappen.

Evenepoel var en del av bruddet som gikk tidlig på etappen og kjørte solo de siste tre milene. Belgieren vant etappen nesten fem minutter foran Damiano Caruso.

Bak i feltet var det knyttet stor spenning til hva Jumbo-Visma ville gjøre. På onsdagens etappe kjørte Primoz Roglic og Jonas Vingegaard fra deres egen lagkamerat og sammenlagtleder Sepp Kuss, noe som førte til massiv kritikk.

Torsdag ble det virkelig tydelig at Vingegaard ønsker at Kuss skal vinne rittet sammenlagt. Dansken holdt et kontrollert tempo opp målbakken og kjørte inn angrepene som kom fra de øvrige konkurrentene.

Dermed er det fremdeles Kuss som leder sammenlagt, 17 sekunder foran Vingegaard og ett minutt og åtte sekunder foran Roglic.

Rittet avsluttes søndag.

Evenepoel
Foto: MIGUEL RIOPA / AFP

Siste nytt

 • Viktor Hovland nominert til høythengende pris – kan bli årets spiller

  Viktor Hovland kan få den gjeve Jack Nicklaus-prisen som årets spiller på PGA-touren i golf.

  Den norske golfstjernen er nominert til prisen for første gang i karrieren. Han får tøff kamp av Wyndham Clark, Rory McIlroy, Jon Rahm og Scottie Scheffler om hedersbevisningen.

  Hovland har en strålende sesong bak seg på PGA-touren. Han endte med to turneringsseirer og vant i tillegg det pengestinne PGA-sluttspillet.

  Det er medlemmene av PGA-touren som stemmer fram vinneren av Jack Nicklaus-prisen. Du må ha deltatt i minimum 15 turneringer for å kunne avgi stemme.

  Det er ledelsen på den amerikanske touren som står bak nominasjonene som ble presentert mandag.

  I kategorien årets unge spiller deles Arnold Palmer-prisen ut. De nominerte til den er Ludvig Åberg, Eric Cole, Nico Echavarria og Vincent Norrman.

  Avstemningen rundt hvem som skal få de to prisene avsluttes 15. desember. Vinnerne offentliggjøres under den første PGA-turneringen i januar.

  (©NTB)

  GdKTuW4sXH8
  Foto: AFP
 • Kilde står over Val d'Isère

  Aleksander Aamodt Kilde dropper storslalåmen i franske Val d'Isère. I det norske laget er det et par verdenscupdebutanter.

  Norge sender åtte mann til lørdagens storslalåm, og samme antall er på start i slalåmrennet dagen etter.

  Kilde har fortsatt til gode å kjøre fartskonkurranser i vinter. Senest i helgen ble samtlige tre renn i Beaver Creek i USA avlyst. Nå vender han blikket mot verdenscupen i italienske Val Gardena (14.-16. desember).

  Fartskongen deltar innimellom i storslalåm, men det skjer ikke i denne omgang.

  Kaspar Kindem og Fredrik Møller er i en verdenscuptropp for første gang.

  Norges kvinnelige fartsalpinister skal til helgen kjøre utfor og super-G i sveitsiske St. Moritz.

  (NTB)

  0Vw95OZ9VEk
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal