NRK Meny
Normal

Ny dansk spiss i Rosenborg

– Jeg kommer til Rosenborg for å lage mål, sier 24 år gamle Nicki Bille Nielsen. Den danske midtspissen kommer fra spansk toppfotball.

Nicki Bille Nielsen

Dette er den nye spissen i Rosenborg, Nicki Bille Nielsen.

Foto: Digitalsport

Torsdag ble den nye spissen i Rosenborg presentert på en pressekonferanse. Nicki Bille Nielsen har signert en fireårskontrakt med Rosenborg.

Klubben har dermed forsterket spissplassen etter at både Rade Prica og Steffen Iversen sa takk for seg ved sesongslutt.

God følelse

– Jeg kommer med store ambisjoner som spiss og jeg tror jeg passer veldig bra som spiller i Rosenborg, sier Nicki Bille Nielsen til NRK.

Nicki sier at han elsker press og han vet at forventningene i Trondheim er høye.

– Jeg kommer hit for å sørge for at gullet kommer tilbake.

24-åringen var denne sesongen på utlån i Rayo Vallecano fra Villarreal, men har fått lite spilletid. Han scoret 18 mål for Nordsjælland på 58 kamper mellom 2008 og 2010.

I dag presenterte RBK sin nye danske måljeger.

El Pistolero klar for RBK

Fornøyd

Rosenborg er svært fornøyd med kjøpet.

– Nicki er en type spiss vi har lett etter. Han er fortsatt ung, men han har stor internasjonal erfaring både fra Italia og nå sist Spania. Dette er en signering vi har tro på, sier sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg til NRK.

– Men han har jo ikke fått så mye spilletid i Spania?

– Nå kommer han for å spille. Han har vært i en liga som er blant verdens beste, og han har ni kamper for Villarreal. Bare det er en stor prestasjon, sier Hoftun.

Trønderne har et uttalt ønske om å spille 4-3-3 under Per Joar Hansens ledelse. Derfor er spesielt behovet for en ny midtspiss stort. Nielsen ble Rosenborgs løsning.

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen fra Danmark kommer fra spansk toppfotball.

Foto: Claus Fisker / Afp

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag