Ny dansk spiss i Rosenborg

– Jeg kommer til Rosenborg for å lage mål, sier 24 år gamle Nicki Bille Nielsen. Den danske midtspissen kommer fra spansk toppfotball.

Nicki Bille Nielsen

Dette er den nye spissen i Rosenborg, Nicki Bille Nielsen.

Foto: Digitalsport

Torsdag ble den nye spissen i Rosenborg presentert på en pressekonferanse. Nicki Bille Nielsen har signert en fireårskontrakt med Rosenborg.

Klubben har dermed forsterket spissplassen etter at både Rade Prica og Steffen Iversen sa takk for seg ved sesongslutt.

God følelse

– Jeg kommer med store ambisjoner som spiss og jeg tror jeg passer veldig bra som spiller i Rosenborg, sier Nicki Bille Nielsen til NRK.

Nicki sier at han elsker press og han vet at forventningene i Trondheim er høye.

– Jeg kommer hit for å sørge for at gullet kommer tilbake.

24-åringen var denne sesongen på utlån i Rayo Vallecano fra Villarreal, men har fått lite spilletid. Han scoret 18 mål for Nordsjælland på 58 kamper mellom 2008 og 2010.

I dag presenterte RBK sin nye danske måljeger.

El Pistolero klar for RBK

Fornøyd

Rosenborg er svært fornøyd med kjøpet.

– Nicki er en type spiss vi har lett etter. Han er fortsatt ung, men han har stor internasjonal erfaring både fra Italia og nå sist Spania. Dette er en signering vi har tro på, sier sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg til NRK.

– Men han har jo ikke fått så mye spilletid i Spania?

– Nå kommer han for å spille. Han har vært i en liga som er blant verdens beste, og han har ni kamper for Villarreal. Bare det er en stor prestasjon, sier Hoftun.

Trønderne har et uttalt ønske om å spille 4-3-3 under Per Joar Hansens ledelse. Derfor er spesielt behovet for en ny midtspiss stort. Nielsen ble Rosenborgs løsning.

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen fra Danmark kommer fra spansk toppfotball.

Foto: Claus Fisker / Afp

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal