NRK Meny
Normal

Ny dansk spiss i Rosenborg

– Jeg kommer til Rosenborg for å lage mål, sier 24 år gamle Nicki Bille Nielsen. Den danske midtspissen kommer fra spansk toppfotball.

Nicki Bille Nielsen

Dette er den nye spissen i Rosenborg, Nicki Bille Nielsen.

Foto: Digitalsport

Torsdag ble den nye spissen i Rosenborg presentert på en pressekonferanse. Nicki Bille Nielsen har signert en fireårskontrakt med Rosenborg.

Klubben har dermed forsterket spissplassen etter at både Rade Prica og Steffen Iversen sa takk for seg ved sesongslutt.

God følelse

– Jeg kommer med store ambisjoner som spiss og jeg tror jeg passer veldig bra som spiller i Rosenborg, sier Nicki Bille Nielsen til NRK.

Nicki sier at han elsker press og han vet at forventningene i Trondheim er høye.

– Jeg kommer hit for å sørge for at gullet kommer tilbake.

24-åringen var denne sesongen på utlån i Rayo Vallecano fra Villarreal, men har fått lite spilletid. Han scoret 18 mål for Nordsjælland på 58 kamper mellom 2008 og 2010.

I dag presenterte RBK sin nye danske måljeger.

El Pistolero klar for RBK

Fornøyd

Rosenborg er svært fornøyd med kjøpet.

– Nicki er en type spiss vi har lett etter. Han er fortsatt ung, men han har stor internasjonal erfaring både fra Italia og nå sist Spania. Dette er en signering vi har tro på, sier sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg til NRK.

– Men han har jo ikke fått så mye spilletid i Spania?

– Nå kommer han for å spille. Han har vært i en liga som er blant verdens beste, og han har ni kamper for Villarreal. Bare det er en stor prestasjon, sier Hoftun.

Trønderne har et uttalt ønske om å spille 4-3-3 under Per Joar Hansens ledelse. Derfor er spesielt behovet for en ny midtspiss stort. Nielsen ble Rosenborgs løsning.

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen fra Danmark kommer fra spansk toppfotball.

Foto: Claus Fisker / Afp

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld