Carlsen med nytt tap: – Dette er sensasjonelt

STAVANGER (NRK): Magnus Carlsen (24) fikk stryk av verdenstoer Fabiano Caruana på hjemmebane. Dette er hans svakeste turneringsstart siden 2010.

Carlsen og Caruana

TØFF KAMP: Magnus Carlsen spilte mot Fabiano Caruana i Norway Chess onsdag.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Å møte Caruana med svart er ikke noen takknemlig oppgave etter en sånn feil, sa Magnus Carlsen tirsdag kveld etter å ha misforstått reglene, og tapt på tid mot Veselin Topalov.

Det viste det seg raskt at han hadde rett i.

Carlsen valgte et par springervarianter som datamaskinene ikke likte så godt, og Caruana spilte presist og fikk stadig en større fordel i partiet.

– Det var en dårlig dag mot en veldig god spiller. Det var et dårlig åpningsvalg. Da jeg følte at jeg hadde kommet meg ok inn i partiet, så satte jeg det bort i ett trekk. Det var ikke bra, sa en skuffet Carlsen til NRK etter tapet.

– Ble du påvirket av nedturen i går?

– Jeg har hatt dårlige dager før, og har tapt mot Caruana før, så jeg vil ikke skylde på det. Det er klart, det hjelper ikke å tape partier på noen måte, men det hadde mer med dagens parti enn gårsdagens å gjøre.

Kommentator: – Sensasjonelt

Det er første gang siden 2010 at Carlsen innleder en turnering med to tap. Det overrasker sjakkjournalist Dirk Jan ten Geuzendam, som kommenterte partiet.

– Det er rimelig sensasjonelt. Han har vært enormt stabil i det siste. I går var sensasjonelt i seg selv, og så kom han ikke inn i partiet i dag. Dette er ikke som forventet i det hele tatt, sier han til NRK.

– Men hvis det er én person som kan slå tilbake fra dette, så er det Magnus, sier han,

Stod godt etter åpningen

Caruana var naturlig nok svært godt fornøyd med seieren.

– Det er en herlig følelse, og særlig siden jeg synes det var et bra parti. Jeg spilte bra, og utspilte ham, og det skjer ikke ofte, sa han til NRK.

– Tror du Magnus ble påvirket av det som skjedde i går?

– Jeg vet ikke, bare han kan svare på det. Kanskje han ikke vet selv engang, sier Caruana.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Liverpool snur - permitterer ikke

  Liverpool har fått kraftig kritikk for at de permitterte 200 ansatte lørdag. Nå melder klubben på sine sider at de snur og dropper permitteringene. Samtidig beklager klubben.

  – Vi mener vi kom til feil beslutning forrige uke. Vi beklager. Våre intensjoner var, og er fortsatt, å forsikre at hele staben skal unngå tap av inntekt i denne tiden, skriver klubben i en pressemelding.

  FILE PHOTO: Anfield General Views
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Fikk sparken på grunn av korona

  Ivan Jovanović har fått sparken som landslagsjef for De forente arabiske emirater, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Serberen rakk aldri å lede laget i en kamp.

  – Fotballforbundet har terminert kontrakten til Ivan og hans støtteapparat. Vi ønsker å takke han for hans innsats og ønsker ham lykke til videre, skriver de i en uttalelse.

  Jovanovic skulle lede oljestatene til store mesterskap, men på grunn av koronapandemien har VM-kvalifisering og Asia Cup-kvalifiseringen blitt utsatt på ubestemt tid.

  SONdxI8FGss. Ivan Jovanović, former UAE-coach.
  Foto: Robert Pratta / Reuters
 • Vil ha «El Clásico» for veldedighet

  Real Madrid-legenden Iker Casillas utfordrer Barcelona-legender til å bli med på en «El Clásico»-kamp til inntekt for personer i nød på grunn av koronakrisen.

  – Når dette marerittet er slutt, burde vi samle alle legendene fra noen år tilbake og spille en El Clásico av fin gammel årgang. Pengeinnsamling til folk som trenger det, tvitret den tidligere keeperen med 167 landskamper for Spania.

  tIDlxEAvQeY casillas, puyol
  Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal