Hopp til innhold

Ny 3. plass på Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen ble nummer tre på den femte etappen av Tour De France torsdag.

Video Strålende tredje plass

Britiske Mark Canvendish viste seg sterkest i spurten, men han var bare en meter foran nordmannen over målstreken. Tyske Gerald Ciolek ble nummer to.

Boasson Hagen ble også nummer tre på gårsdagens etappe.

Les: Boasson Hagen nummer 3

- Det var bra i dag og vi holdt oss godt framme hele tiden, men det ble litt for tøft de siste meterne. Det er bare å gjøre så godt man kan hver gang, og jeg blir mer og mer erfaren for hver slik spurt jeg er med på, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Boasson Hagen ligger på på femteplass i kampen om den grønne poengtrøya, men det er ikke noe han legger mye vekt på.

-Jeg tenker ikke på den grønne. Jeg har bare har fokus på å få erfaring og gjøre en god jobb for laget, sa en beskjeden nordmann videre.

Følg NRKsport på Facebook

Så kom tårene...

Mark Cavendish vant seks etapper i fjorårets Tour og har fått mye kritikk ettersom han i år ikke har klart å komme helt først i mål, men i dagens spurt viste han gammel storhet og hadde full kontroll.

Mark Cavendish

Mark Cavendish klarte ikke å holde tårene tilbake etter seieren på 5. etappe

Foto: JOEL SAGET / Afp

Da han skulle opp på podiet for å bli hyllet som dagens vinner klarte han ikke å holde tårene tilbake.

- Det betyr alt. Det vært tøft i årets Tour. Det har ikke gått vår vei så langt, og jeg har skuffet laget. I dag stemte imidklertid alt for oss. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb hele etappen, og jeg kunne bare sitte bak å vente på opptrekket Det var en utrolig følelse å komme først over mål etter alt som har skjedd tidligere, sa en tydelig rørt Cavendish etter han kom ned fra podiet.

Var daff

Thor Hushovd ble stengt litt inne i spurten, men endte likevel på en flott femteplass. Han økte likevel ledelsen i kampen om den grønne poengtrøya.

- Det var forferdelig varmet i dag, og jeg ble helt daff. Da er det vanskelig å få ut alt når man kommer til spurten, og det er litt synd. Jeg mistet kanskje en plass eller to mot slutten, men jeg hadde ingen sjanse til å vinne i dag, sa Thor Hushov til TV 2 etter målgang.

- Formen er likevel bra og jeg vil jo gjøre alt jeg kan for å beholde den grønne trøya helt inn, sa han videre.

Den 5. etappe var 185 kilometer lang og flat, og gikk fra Epernay til Montargis. Sveitseren Fabian Cancellara beholdt den gule ledertrøyen.

Siste nytt

  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal