NRK Meny
Normal

Ny 3. plass på Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen ble nummer tre på den femte etappen av Tour De France torsdag.

Video Strålende tredje plass

Britiske Mark Canvendish viste seg sterkest i spurten, men han var bare en meter foran nordmannen over målstreken. Tyske Gerald Ciolek ble nummer to.

Boasson Hagen ble også nummer tre på gårsdagens etappe.

Les: Boasson Hagen nummer 3

- Det var bra i dag og vi holdt oss godt framme hele tiden, men det ble litt for tøft de siste meterne. Det er bare å gjøre så godt man kan hver gang, og jeg blir mer og mer erfaren for hver slik spurt jeg er med på, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Boasson Hagen ligger på på femteplass i kampen om den grønne poengtrøya, men det er ikke noe han legger mye vekt på.

-Jeg tenker ikke på den grønne. Jeg har bare har fokus på å få erfaring og gjøre en god jobb for laget, sa en beskjeden nordmann videre.

Følg NRKsport på Facebook

Så kom tårene...

Mark Cavendish vant seks etapper i fjorårets Tour og har fått mye kritikk ettersom han i år ikke har klart å komme helt først i mål, men i dagens spurt viste han gammel storhet og hadde full kontroll.

Mark Cavendish

Mark Cavendish klarte ikke å holde tårene tilbake etter seieren på 5. etappe

Foto: JOEL SAGET / Afp

Da han skulle opp på podiet for å bli hyllet som dagens vinner klarte han ikke å holde tårene tilbake.

- Det betyr alt. Det vært tøft i årets Tour. Det har ikke gått vår vei så langt, og jeg har skuffet laget. I dag stemte imidklertid alt for oss. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb hele etappen, og jeg kunne bare sitte bak å vente på opptrekket Det var en utrolig følelse å komme først over mål etter alt som har skjedd tidligere, sa en tydelig rørt Cavendish etter han kom ned fra podiet.

Var daff

Thor Hushovd ble stengt litt inne i spurten, men endte likevel på en flott femteplass. Han økte likevel ledelsen i kampen om den grønne poengtrøya.

- Det var forferdelig varmet i dag, og jeg ble helt daff. Da er det vanskelig å få ut alt når man kommer til spurten, og det er litt synd. Jeg mistet kanskje en plass eller to mot slutten, men jeg hadde ingen sjanse til å vinne i dag, sa Thor Hushov til TV 2 etter målgang.

- Formen er likevel bra og jeg vil jo gjøre alt jeg kan for å beholde den grønne trøya helt inn, sa han videre.

Den 5. etappe var 185 kilometer lang og flat, og gikk fra Epernay til Montargis. Sveitseren Fabian Cancellara beholdt den gule ledertrøyen.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal